| Julia1188 a întrebat:

Am in carantina antivirusului Avira, 3 fisiere, unul suspect si 2 infectate. Sa le sterg sau sa le leas acolo? Dauneaza cu ceva? Mentionez ca unul din ele il am din august. Nu m-a deranjat cu nimic. Se poate intampla ceva daca ii las acolo sau trebuie stersi? Nu stiu ce sa fac. Voi cum procedati?

| Ora de net a răspuns:

Buna, Iuliana,

Recomandarea noastra este sa inlaturi fisierele respective - acestea iti pot afecta computerul fara ca tu sa stii ce se intampla.
Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Antivirusul tine fisierele infectate in carantina, dar daca apar erori de soft protectie, s-ar putea sa reintre din nou in sistem. Daca nu sunt fisiere din Windows, le poti sterge fara probleme.
Daca fac parte din sistemul de operare, te documentezi ce rol au si ce se poate intampla in lipsa lor. Poti da si o verificare sistem (chkdsk), iar Windows-ul va analiza integritatea datelor si va reface, la nevoie, fisierele lipsa.

2 răspunsuri:
| SüßesHäschen a răspuns:

Daca nu ai ceva important acolo poti sa le stergi.