| andreealitllesmileAndreea a întrebat:

Am o intrebare. Am 17 ani si de un an am un telefon Huawei P Smart. Pe el, am constatat o observatie in bara de notificari care spune: "Aceasta retea poate fi monitorizata.". Cand am dat click la detalii, spunea ca " Pe acest dispozitiv s-a instalat o autoritate de certificare. Traficul in retea securizat poate fi monitorizat sau modificat." De-asemenea, abonamentul e trecut pe numele mamei. Cand am intrebat-o in legatura cu acest certificat, mi-a raspuns simplu: "Aa e ca sa detecteze pedofili."
Voi ce parere aveti?
In plus, stiti, din intamplare, unde as putea gasi informatii veridice privind acest ceritificat si ce presupune acesta in functie de drepturi/restrictii ale titularului si ale beneficiarului? Multumesc in avans!
P. S. : Nu stiu cat de mult se va intelege din intrebare, deoarece nu am experienta in serviciile de securitate si tot tacamul.

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil părinții tăi au ales să instaleze un modul de control parental pe telefonul tău - aceasta este o aplicație care poate bloca sau monitoriza anumite conținuturi pe care le accesezi. Sfatul nostru este să discuți deschis cu ei despre acest lucru, să îi rogi să îți dea mai multe detalii.

Ora De Net
6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Aa. e ca sa detecteze pedofili." Voi ce parere aveti?

... mie-mi pare că maică-ta nu prea are incredere in tine. Nașpa...

| andreealitllesmileAndreea explică (pentru sierra1):

Cum asa? Poti detalia te rog frumos?

| sierra1 a răspuns (pentru andreealitllesmileAndreea):

La șapteșpe anișori ești măricel suficient, ca să ințelegi. Singur

| doctorandus a răspuns:

Daca stii sa-ti deblochezi telefonul, poti sterge orice certificate personale instalate de tine/altii. Daca nu ai acces la setari, nu poti face asta.

| MihneaCalin a răspuns:

In sua este un scandal legat de Huawei in care se spune ca acestia fura informati de la useri de Huawei eu zic sa nu mai permiti accesul la tot ce iti spun ei.