| ZozoKitty a întrebat:

Bună ziua! Mă ajută și pe mine cineva! Acum câteva momente pe calculator am intrat pe Tor Browser și am accesat niște siteuri de pe Darkweb! Nimic neobișnuit! După asta pe calculator când am vrut să îl sting mi-a apărut:"Altcineva folosește computerul..."(nu mai știu fraza toată)și acum sunt speriat! Nu mai am alte conturi pe computer și nu am aplicații care folosesc computerul de la distanță! Are legătură cu darkwebul? Eu am avut grijă și nu am dat informații personale! Vă rog ajutați-mă!

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Dacă ești îngrijorat în această privință, te sfătuim să îți salvezi datele din computer pe un dispozitiv extern și să îți reinstalezi sistemul de operare. Pe viitor, este bine să reții că pentru a avea dispozitivul protejat este foarte important să folosești un antivirus. În cazul programelor antivirus, nu există o soluție care te va proteja sută la sută, dar indiferent de programul ales (chiar și o variantă gratuită), este bine ca el să fie actualizat constant. Dacă un antivirus nu își actualizează zilnic baza de date el nu va putea să te protejeze de noi atacuri apărute și nu va fi deloc util. În acelasi timp, e bine de reținut că și tu ai un rol activ în a-ți proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala aplicații străine și nu da acces altora la computerul tău. Totodată, te sfătuim să nu accesezi dark web - poți întâlni conținut dăunător sau ilegal.

Ora De Net
6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| FaraNume1245 a răspuns:

Cineva care e în stare să-ți intre în halul ăla în PC n-o să-ți aducă la cunoștință acest lucru. Dacă ești așa speriat, formatează hardurile și reinstalează sistemul de operare.

| MaybeSomeone a răspuns:

Cred ca esti doar paranoic. Cel mai posibil este ca acel mesaj sa fi fost referitor la "o aplicatie din fundal nu a fost inchisa " sau ceva de genul.
Nu exista chestii de astea SF sa iti foloseasca altcineva calculatorul. In 2019 virusii sunt facuti ori sa sterga informatii ori sa le fure. Si nu o sa iti dai seama de asa ceva
Daca nu ai conturi in banca pe care le accesezi... nu te speria. Nimeni nu iti fura Facebook ul laughing)

De asemenea TorBrowser are implementat propriul VPN deoarece acest browser este facut pentru anonimity. In mare parte pentru cei unde internetul este controlat de guvern. ( China, Coreea etc.)
Iti sugerez sa te informezi cat poti de mult inainte de a incerca chestii noi. Si nu de la gura casca de pe TPU si forumuri. Intra pe Youtube. Asculta oameni care stiu ce vorbesc. Ma apuca rasul citind raspunsurile anterioare. Dormi linistit ca nu se joaca nimeni minecraft pe contul tau premium.

| giyongchyz a răspuns:

Păi dacă te mănâncă undeva și crezi că ești șmecher dacă accesezi dark web-ul. Vezi-ți de treaba ta de copil și lasă căcaturile de genul. Descarcă malwarebytes, și alege threat scan atunci când scanezi. Dacă găsește ceva viruși, bagă-i în carantină și apoi șterge-i de acolo. Dezinstalează și Tor Browser și nu te mai lua după toate căcaturile de pe Youtube/net.

| George282000 a răspuns:

Daca nu ai folosit un VPN și nu au nicio parola la PC, este foarte probabil să-ți fi accesat un individ computer-ul. Ți-aș recomanda sa nu mai intri pe darkweb, pentru că nu știi ce hacker îți poate fura informații tale personale. Baftă!