| Kornuletz540 a întrebat:

Credeți că pentru mediul online din România ar trebui să existe legi mai stricte pentru creatorii de conținut( influenceri, vloggeri, Instagram, Youtube, Onlyfans etc.) care să reglementeze mai bine și mai clar toate veniturile pe care le câștigă, afacerile pe care le fac sau în care sunt implicați și conținutul pe care le publică, indiferent de tipul de conținut(poze, filmări, storys etc.)?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Corporatiile americane mari ca: Instagram, Youtube, FB si altele nu fac reguli separate pentru romani, ca-i doare in fund de asta.

Regulile lor se aplica TUTUROR userilor care au obligatia sa respecte cu strictete Termenii si Conditiile impuse de ei pe acel site/forum, atunci cand iti faci cont pe siteul/forumul lor, fiindca propietatea este a lor, integrala, nu a ta.

Daca nu-ti convine poti sa pleci sau sa nu-ti afci cont, ca de iti faci dar nu-ti pasa de regulile impuse de ei, cu siguranta te vor bloca si te vor invata minte sa te supui strict regulilor impuse de ei.
Evident ca tu esti mult prea mic sa ai habar de aceste reguli legale, care se numesc: plata copyrightului ( a copierii neautorizate a pozelor or filmuletelor) a publicarii neautorizate a diverselor story, poze video, care in anumite cicrumstante sunt ielgale, sau sunt purtataore de copyright.

Reglementarea veniturilor a influencerilor si vlogarilor ori a celor de pe YT ori Onlyfans o face legislatia tarii unde este fiecare, fiindca banii veniti din aceste servicii, intra intr-un cont bancar si acela este supravegheat de ANAF, care te astepata sa-ti platesti cota parte de impozit, pe cat ai castigat din acele servicii.

Asadar companiile americane te restrictioneaza si te obliga sa le respecti regulile lor de publicare pe forumurile si site-urile lor, iar tara unde locuiesti te obliga sa-ti platetsi taxele si impozitele.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Degeaba s-ar face legi mai stricte, tot nu s-ar rezolva aproape nimic.
"Hotul ne-prins este cel mai cinstit".

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cred că nu?

| doctorandus a răspuns:

Dap. Sponsorizarile sa fie mentionate cinstit cand recomanda niste produse si reguli clare la facut publicitate catre minori.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Da. Cu condiția să NU impiedice inovația. Ci dinpotrivă, s-o incurajeze