| Jjnhh a întrebat:

Pot sa iau teapa cu pay pal? Vreau sa vand 2 caini in Nigeria. E foarte ciudat. Zice ca a pus bani dar trebuie sa platesc agentia ce îi duce, e complicat nici nu stiu sa explic, dar vreau sa zic, pot sa iau teapa? I-am dat contul bancar, iban are ceva?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Pe internet sunt persoane care își creează profiluri false. De obicei atribuie și acelui profil o poveste neadevărată precum cea pe care ai primit-o și tu.

Situația pe care ai povestit-o are indicatori care susțin faptul că este o înșelătorie. Îți recomandăm să nu plătești absolut nimic și nici să nu împărtășești datele tale personale, deoarece nu cunoști sursa și care sunt motivele adevărate pentru care acestea ți-au fost cerute.

Persoana respectivă nu poate să facă nimic dacă are IBAN-ul tău. În schimb, este o informație personală care este de preferat să fie menținută confidențial și să o dai numai surselor sigure.

Paypal este unul dintre cele mai folosite procesatoare de plăți. Îl poți considera ca pe un cont bancar online. Înșelătoria nu ține de procesorul de plată, Paypal, ci de faptul că ție ți s-a propus să trimiți bani unei persoane care poate avea un cont fals, bazat pe o poveste care nu poate fi verificată.

Este bine că ai verificat și cu alte persoane (aici pe TPU) aceste informații. Sentimentul de incertitudine pe care l-ai avut, faptul că te-ai întrebat dacă nu cumva este o înșelătorie, este tocmai un indicator al faptului că ți-ai dat seama că elementele din poveste nu sunt adevărate.

Dacă îți dorești să vorbim mai multe despre această situație, ne găsești aici: https://oradenet.salvaticopiii.ro/ctrl-ajutor

Ora De Net
5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vrei sa vinzi 2 caini in Nigeria si te intrebi daca e teapa? Loool

| darrio2007 a răspuns:

Chiar atat de naiv esti ca sa nu iti dai seama ca e teapă? Mai sunteti din-ăstia pe lumea asta? Mama prostilor e mereu gravida?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă îți cere bani înainte, și datele personale, cont bancar, etc, e clar țeapă.
N-ai auzit că cei care fac asta din Nigeria scot câte un milion de coco pe zi de la fraieri, și trăiesc bine mersi din asta?

| danutzu96 a răspuns:

Mie imi suna totul de incredere... E evidenta teapa omule laughing.
1. Nu cred ca e din Nigeria... nu ai de unde stii ca nu e un romans laughing
2. Nu comanda nimeni din Nigeria (tara vai' mama ei ) caini tocmai din Romania
3. Nu a pus un cent in cont, doar asteapta sa pui tu suma aia "pentru transport" si dupa dispare misterios.