| whiteNblack a întrebat:

Un baiat cu care m-am jucat ceva jocuri mi-a cerut link de la profilul steam si mi-a scris keylogger.
Poate sa imi faca ceva daca i-am dat link cu profilul meu steam? Tot spune ca a glumit dar cu chestii de astea eu mă tem, poate sa imi faca ceva? am auzit ca keylogger este o aplicate in care vede tot ce fac poate sa imi faca ceva daca i-am dat link de la profilul meu steam?

| Ora de net a răspuns:

Buna,

Un keylogger este un program care odata instalat pe computer inregistreaza tot ce tastezi. Daca doar i-ai dat link catre profil si nu ai instalat sau nu ai deschis niciun tip de fisier trimis de el, atunci esti in siguranta.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta gratuita), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| KanameKuran a răspuns:

Keylogger este o aplicatie ce inregistreaza fiecare apasare de buton al unui dispozitiv. Aplicatia trebuie sa fie instalata pe dispozitivul respectiv pentru a functiona, asa ca daca nu ai instalat nimic primit de la el, ar trebui sa fi in siguranta.

Cu link-ul profilului de steam, nu poate face absolut nimic, este o simpla adresa (ca si cea pe care o ai la casa ta), pe care calculatorul o foloseste pentru a gasi informatiile publice de pe profilul respectiv (nume, level, descriere, jocuri, etc; chestii ca email, username sau parola sunt informatii private si nu le poate obtine prin acel link).

3 răspunsuri:
| Impersonal a răspuns:

Stai putin, deci sa inteleg ca el doar ti-a cerut LINK-ul de la contul tau, FARA parola si dupa ti-a scris in chat "keylogger"?
Atat timp cat tu nu ai instalat nimic sau altcineva pe calculatorul tau, (daca nu ai capatat un virus de pe site-uri neconforme sau instalari din surse necunoscute), el nu poate avea acces la calculatorul tau.
Iar, daca tin bine minte, pentru ca acel program keylogger sa iti afiseze activitatea calculatorului infectat pe o perioada mai mare de 7 zile, trebuie sa platesti bani.
In fine, daca nu consideri ca ai avut o activitate suspicioasa, esti safe.

| KanameKuran a răspuns (pentru Impersonal):

In general da, trebuie sa platesti bani, dar desigur poti sa iti creezi propriul keylogger, ceea ce este gratuit.