|

Salutare! Am intrat pe un site rusesc ( ca sa detaliez sa descarc un config pentru cs ), l-am descarcat, il folosesc si asa mai departe. Dar de atunci, am observat ca odata la 3 minute tot imi intra pc-u singur in internet explorer si intra singur pe anumite siteuri rusesti fara permisiunea mea. Am dat toate scanurile posibile cu avira si am curatat tot pc-ul, dar tot imi intra in IE si intra in site-uri random rusesti. Am dezinstalat IE si tot asa face, intra in IE pe site doar ca nu merge deloc ( e dezinstalat ), dar tot intra si ma deranjeaza.Cum pot scapa de asta? Ce fel de virus e?Ajutor, va rog.

Dau funda!Dovada: http://imgur.com/a/SiYSY

4 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Iti recomandam sa iti salvezi fisierele pe un dispozitiv extern si sa iti reinstalezi sistemul de operare.

Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut, daca nu ai rezolvat nici pana acum problema te sfatuiesc sa instalezi Malwarebytes Anti-Malware varianta free de aici:https://www.malwarebytes.com/, apoi intra in start si tasteaza "msconfig" apoi enter (daca ai win.7 ) intra la boot selecteaza safe boot, ok apoi restart, iti va intra in safe mode de unde deschizi Malwarebytes scanezi stergi ce gaseste, apoi intra in browser, sterge datele de navigare, sau poti sa il reinstalezi odata. Sper c ate-a, ajutat o seara buna, iti doresc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Du-te la un specialist in IT care sa te ajute cu asta cine stie ce se poate intampla!(Ma refer la datele tale personale si spatiul personal)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mi s-a intamplat si mie, nu ai ce sa faci decat sa reinstalezi windows-ul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează