anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Afectează microundele valoarea nutritionala a alimentelor?

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pentru a raspunde concludent la aceasta intrebare ar trebui sa raspunda un fizician specilaizat pe fizica nucleara.
Pe scurt insa eu consider ca da afecteaza usor valoarea nutritionala a alimentelor, bombardand cu radiatii alimentele...dar nu te gandi ca le va scoate proteina din ele sau va injumatati valoarea lor nutritionala, ceva la scala mica acolo se va produce. Dar odata ce nu mananci foarte des nu are ce sa se intample.

| LPCTSTR a răspuns:

NU! Si nici de doctorat in fizica moleculara nu este nevoie!
Microundele se lovesc de moleculele constituente din alimente, in special de cele de apa, transferand energia razelor sub forma de caldura... procesul este mai putin relevand, raza se loveste si este absorbita, mai multe afli traducand:
"Microwave heating is largely caused by the changing electric and magnetic fields (i.e. the "microwaves") which are emitted by your microwave oven affecting polar molecules. As the direction of the electric field changes over time, the polar molecules (often, of water) attempt to follow the field by changing their orientation inside the material to line up along the field lines in an energetically favorable configuration (namely, with the positive side pointing in the same direction as the field lines). As these molecules change direction rapidly (millions of times per second at least), they gain energy - which increases the temperature of the material. This process is called dielectric heating."


Ca sa fie dezintegrate moleculele, adica sa pierzi din valoarea nutritionala, ar trebui sa expui mancarea la calduri(/cantitate de radiatii) mult mai mari decat reuseste cuptorul sa incalzeaca in cateva minute.

| Frank51 a răspuns (pentru Simpatic):

Iar te-am prins, deja e a doua oară în 2 zile. Microundele nu au treaba cu fizica nucleară. Au lungime de undă foarte mare de ordinul metrilor, și doar se lovesc de atomi, nu îl sparge. Eu înțeleg că nu ai unele cunoștințe și oricum te apreciez că încerci să ajuți, dar nu ajuți dând informații eronate.

On topic, Microundele doar lovesc atomii, și puterea cu care lovesc este energia absorbita de atomi, de aceea se încălzește mâncarea, dacă ar fi străpuns atomii mâncarea nu ar mai fi comestibilă.

| Simpatic a răspuns (pentru Frank51):

Eu stiu din creier ceea ce multi nu stiu nici documentandu-se de pe net, nu are rost sa dau aici explicatii,doar nu mai citit printre randuri.
Microundele produc si ele radiatii de acolo am zis de fizician specializat in fizica nucleara ca sa nu fie orice fel de fizician, puteam sa zic doar fizician si restul raspunsului ti se parea ca fiind foarte bun.
Cand ma refer la nuclearism m-am referit strict la ce tine de atomi nicidecum ca se produc acolo niste reactii specifice reactoarelor nucleare, in fine nu ma pricep eu i-am spus omului ce stie tot omul despre cuptoarele cu microunde.
Continua sa ma vanezi asta denota ca sunt peste cunostintele tale si ma vezi superior cumva, eu de exemplu nu intorc teorii si nu caut sa vanez useri indiferent de raspunsurile lor, imi vad de raspunsurile mele si atat. Bine eu sunt mai mult pe partea filosofica si a vietii mai putin pe teoria relativitatii, fizica sau chimie, nu am stat prin biblioteci, am preferat sa invat sa fiu om inainte de toate, caci multi abunda in cunostinte dar la capitolul comportament si a sti sa fie oameni in societate sunt zero, asa ca fac pipi pe toata cunoasterea asta care oricum e la un click distantawinking

| NunuNini a răspuns:

Apropo de microunde, citeste asta:
https://www.digi24.ro/......na-1513339

| Frank51 a răspuns:

Pentru domnul simpatik antipatic: Ți-am mai zis și repet, strici fix esența site-ului, nu te mai băga unde nu ști, că eu nu mă bag la filosofie, și partea cu superioritatea mi se pare amuzantă, te faci și de râs.

Nu te urmăresc expres, pur și simplu dau de tine, și nu contează de cine dau, unde vad informații eronate corectez, dacă erai atât de inteligent precum spui nu te simțeai ofensat, domnule rasă superioară.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Frank51):

Habotnic dintre cei mai fanatici, sa vezi cum turbeaza cand ii zici de bunul simt: direct ignor, nu-l duce ratiunea.