|

Am o curiozitate. O persoana care ridică greutăți poate slabi la fel de mult precum una care face cardio? Gândesc că dacă îți lucrezi tot corpul cu greutăți arzi mai mult decât dacă alergi. Mă tot întreabă rudele deoarece sunt considerat domnul știe tot, eu le recomand sa evite carbohidrații simpli și să facă mișcare, mai mult nu mă pricep sa le spun.

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu. Daca tragi de fiare nu arzi mai multe calorii decat daca alergi. Acum depinde normal, daca alergi 5 minute si tragi de fiare 60 de minute normal ca arzi mai multe calorii.

Trasul de fiare lucreaza doar anumite parti din corp ( brate, picioare, piept, spate etc ) pe gand alergatul iti antreneaza tot corpul. Alt exemplu care iti lucreaza tot corpul si arde foarte multe calorii ( chiar mai multe decat alergatul ) e inotul.

| a răspuns:

Depinde doar de intensitatea antrenamentului, atat.

| a răspuns:

Eu stiu ca, cardio este pentru slabit. Greutatile pentru muschi dupa ce ai slabit. Prin cardio topesti repede dar te si consumi mai repede din energie.

| a răspuns:

Nu vei slabi daca de exp ridici greutati si mananci shaorma cum nici daca faci cardio si dupa bagi o sharoma in tine sau carne grasa pentru a slabi e simplu deficit caloric tai undeva la 200 de calorii din cele de metinere si trebuie sa ai un aport proteic 1.5 g pe kg nu este neaparat fix poti mai putin sau mai mult proteinele ajuta la pastrarea masei musculare si te ajuta sa slabesti putin mai rapid cei care nu vor consuma si proteine din alimentatie de calitate vor pierde si muschi si grasime si vor arata pufosi.
sunt doua faze ori vrei sa slabesti kg ori vrei sa slabesti grasimea si sa pierzi cat mai putina masa musculara mai exact in perioada de definirea la sportivi este valabil.

| a răspuns:

Evident că nu, fitness-ul nu te slăbește la fel cum o face antrenamentul pentru cardio.

În cardio vei transpira și obosi mai mult decât te vor extenua niște greutăți ridicate. Fitness-ul este pentru mușchi, întreținerea mușchilor, iar cardio pentru slăbire și menținerea formei fizice, a rezistenței.