| SkandallKamataru a întrebat:

De ce barbatii din ziua de azi care traiesc intr-o lume atat de simpla comparativ cu trecutul, nu se ingrijesc, nu au stil, nu merg la sala, mananca prostii, si arata ca dracu foarte multi, oameni de 90-100kg dar 0 masa musculara, arata lasati, dezumflati, prapaditi, vai mama lor? Cum se ajunge in situatia asta, chiar nu inteleg, eu de mic am fost activ si am facut sport, am ridicat greutati.
Sa ajungi ca barbat sa arati ca o balega mi se pare penibil.
Si nu sunt pe invers, dar cand merg la plaja si vad ca 90% dintre ei sunt niste baligi state in soare mi se face rau sincer, imi luasem asta vara niste gogosele cu ciocolata laughing si cand au trecut unii pe langa sezlongu meu mi-a venit sa borasc.
E innaceptabil ca barbat sa fii aschie sau obez si sa nu ai pic de carne pe tine.

Răspuns Câştigător
| Ilovedinero a răspuns:

Frate, toti cei care comenteaza prost se simt atacati. Vreti sa va mai spun si eu ca fată ca asta este adevarul? Ca tot voi, astia cu falcile ca buldogul care stati la coada la șaorma si jucati 15 ore Fn pe zi aveti pretentii la fete si intrebati pe TPU de ce nu gasiti fete loiale si frumoase? Uitati ca va spun eu, existam, si fete frumoase si loiale doar ca nu stam cu babalâci. Lăsati frate aia cu " nu avem timp, avem job-uri"Eu la vârsta de 14 ani faceam fotbal, kickboxing, aveam 7 ore de scoala pe zi, aveam teme de facut si trebuia sa am grija la ce mananc din plin.Acum lucrez 9 ore pe zi, fac kickboxing de 3 ori pe saptamana, alerg tot de 3 ori pe saptamana si mai am si grija de sor-mea si de ce mananc, mai si lucrez caci vreau sa imi deschid si o afacere.Cu 1 ora pe zi de 4-5 ori pe saptamana si cu grija la ce mananca poate sa arate foarte bine.Acum mai nou se baga si scuza cu " geneticul".

| SkandallKamataru explică (pentru Ilovedinero):

Baga scuze cu geneticul, cu probleme de sanatate laughing Ca 99% dintre persoane au probleme de sanatate, ca fiecare persoana ia pastile si face retentie de apa si grasime laughing Bai deci cand auzi ce scriu unii te ia capul tu fiind o persoana activa care face sport si stie cat de cat despre nutritie laughing

| SkandallKamataru explică (pentru Ilovedinero):

Doamne deci toti taranii s-au apuca sa-mi raspunda mie la intrebare si sa imi zica cum e cu sala, ma asteptam sa vad niste raspunsuri serioase, dar numai dobitoci si cretini la categoria sport si numai raspunsuri cretine laughing

107 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Aceasta lume ti se pare simplă?
De ce judeci pe altii, poate arată asa din anumite probleme genetice sau de sanatate.
P.S. Tu esti vreun manechin de modă?

| SkandallKamataru explică (pentru darrio2007):

Ai 13 ore intr-o zi ca 8 le dormi si in alea 3 te speli, gatesti, mananci, te pregatesti si mergi la munca.
Mai mult de 8 ore nu cred ca munceste nimeni, cel putin legal vorbind, si mai ramai cu 5 ore, HAI 3 ca muncesti 10 sa zicem.
Ca om de rand n-ai cum sa irosesti 3-5 ore asa degeaba tinand cont ca mai mult de 45 de minute nu ai ce face in sala, apoi sa spui ca e lumea grea si nu stiu cum, cand ai curent, ai apa, ai caldura, mancare si in principiu tot ce ai nevoie sa ai o viata usoara.
Stai sa ramai fara curent si apa 3 zile, sa-mi zici atunci daca gresesc sau nu.
E foarte simpla lumea asta comparativ cu ce era inainte.

| darrio2007 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Cât ai prins tu din ce era inainte, de spui ca acum lumea este foarte simplă?

| SkandallKamataru explică (pentru darrio2007):

Acum n-ai razboaie in care esti obligat sa participi si cel mai probabil sa mori, ai apa calda, curent, magazine de ce vrei tu peste tot, ai internet, acces la informație, si multe alte exemple.
Acum e mai usor, poți sa stai in casă degeaba si tot trăiești în condiții bune, inainte nu munceai, mureai de foame, stateai la cozi cu orele pentru niște pâine.

| darrio2007 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Fără supărare dar cred ca nu traiesti pe lumea asta.
Cu chestia cu pâinea ai nimerit-o. Am prins acele vremuri, eram copil.
Daca stai in casa degeaba, vine cineva si iti dă de mancare, iti plateste facturile?

| SkandallKamataru explică (pentru darrio2007):

Nu inteleg de ce te contrazici pe niste subiecte asa banale cand e clar ca o ducem mai bine decat bunicii nostri.
Avem acces la tehnologie si la orice, te angajezi instant, si nu ai mare bataie de cap.

| darrio2007 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Te angajezi instant? Păi ce esti, cafea solubilă? Pe salariu de rahat? De curiozitate, ce lucrezi sau ce specialitate ai?
Promit ca nu te judec.
Unii in ziua de azi o duc mult mai greu decat bunicii nostri. Nu au acces la tehnologie dar li se cer niste chestii la care trebuie sa apeleze la tehnologie.
Dar tu te vezi doar pe tine si putin din jurul tau. Atât.
Hai, La Multi Ani!

| SkandallKamataru explică (pentru darrio2007):

Pai daca doar de atat esti in stare normal ca lucrezi pe salariu de rahat, tu te angajezi de exemplu ca vanzator la casa la Lidl, acolo nu sunt bani multi.
Daca vrei bani multi, te duci unde sunt oaneni cu bani multi, de ex ospatar la stiu eu ce restaurant de fiță, in cluburi, unde se duc fotbalistii, etc. ca acolo se fac banii, nu la lidl unde vine lumea cu bonuri de masă laughing laughing.
Tu muncești sa vinzi, eu muncesc sa fac bani, e o diferență.
Sau poți sa pleci pe o croaziera ca ospatar, poți sa fii bucatar la știu eu ce restaurant de fiță din afara, asa faci bani.
Trebuie in primul rand sa fii extrem de bun pe ceea ce faci si trebuie sa o faci in mod inteligent, ca degeaba muncesti din greu si tragi ca prostu daca o facu pentru cineva care-ți da 2000 lei

| darrio2007 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

A fost doar un exemplu. Am salariul frumusel in domeniul in care lucrez. M-am referit la cei care lucreaza cu minim net pe economie.
Te intrebasem ceva dar văd că ocolesti raspunsul.

| Violleta2022 a răspuns:

Pari a fi un obsedat de gym, dupa cate postari ai pe aici, fiind practic singura ta ocupatie, sa ai muschi cu care sa te impaunezi altora barbati, ca femeile sunt mai impersionate de ce ai in cap, nu sub camasa, asta daca nu cumva esti gay, ca astia mai fac obsesii din gym, ca sa impresioneze alti masculi.

Pacat, treci pe langa viata, fand o obsesie din ceva ce nu este vital, fiindca sala se poate face de 2-3 ori pe saptamana pentru a-ti mentine corpul sanatos si frumos, nu obsesiv, nu ignorand alte lucuri importante in viata.

Majoritatea oamenilor, in special barbatii cu familie, au joburi, muncind cate 8-10 ore pe zi, ca sa-si intretina familia, copii, de aceea nu ajung la sala, ca nu au timp.

| SkandallKamataru explică (pentru Violleta2022):

"Pari a fi un obsedat de gym" Nu sunt un obsedat de gym, fac gym de 5 ani, e doar un hobby, iar in gym imi petrec in jur de 30-40 de minute pe zi in care ma antrenez SI ATAT, nu traiesc din asta.

"ca femeile sunt mai impersionate de ce ai in cap, nu sub camasa" Sunt impresionate de ambele, traim in corpuri fizice, sa ai un aspect placut si lucrat e la fel de important ca si atunci cand ai o cariera si de ce scoti pe gura.
Faptul ca esti obez si neingrijit te trage mult in jos, chiar daca ai bani si esti inteligent. Poti sa ai si corp cu un minim de investitie.

"Pacat, treci pe langa viata, fand o obsesie din ceva ce nu este vital, fiindca sala se poate face de 2-3 ori pe saptamana " absolut, sunt pe principiul ca trebuie sa tragi 2-3 ani cat de tare poti cat sa obtii un corp frumos, pe care il poti pastra 20 de ani de acum in colo, si chiar poti construi muschi cu doar o treime din antrenamentele pe care le faceai inainte, mers de 2-3 ori pe saptamana, cate o ora cel mult e mai mult decat suficient.
"nu obsesiv, nu ignorand alte lucuri importante in viata." am spus eu altceva? Mi se par penibili cei care stau doar in sala si asta e singurul lor flex, ca au bratu mare, la fel cum mi se par penibili cei care se flexeaza cu lucruri materiale, si intreaga lor personalitate stau intr-o masina sau intr-o motocicleta.

"Majoritatea oamenilor, in special barbatii cu familie, au joburi, muncind cate 8-10 ore pe zi, ca sa-si intretina familia, copii, de aceea nu ajung la sala, ca nu au timp."

din 16-18 ore hai 20 ca mai si mananci, mai faci una alta, nu ai timp sa dai 30 de minute sa faci 3 antrenamente? Asta e o aberatie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Vorbesti in necunostinat de cauza, fiindca nu ai familie, nu ai obligatii, nu traiesti la curte, nu ai copilasi de dus la scoala, de dus la antrenamente samd.
Apoi, este suficient pentru un adult sa mergi la sala de 2-3 ori pe saptaman, nu zilnic! Fac sala de foarte multi ani, sunt adult cu copii si familie, cu casa mare si servici, deci stiu prin ce trecem cu toti care avem asemenea obligatii, nu doar obsesie pentru corpul nostru.

| SkandallKamataru explică (pentru Violleta2022):

Am spus clar ca nu sunt un obsedat de sala si ca nu stau ore pe zi.
Si de ce te-ai duce la sala de 2-3 ori pe zi? Poate de 2-3 ori pe saptamana.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu toți suntem bărbați perfecți ca tine care te ai pregătit o viață pentru întâlnirea cu Tate.

| SkandallKamataru explică (pentru suntserios):

Nu trebuie sa fii perfect pentru ca nimeni nu e, dar sa ai un fizic frumos e ceva de baza ce nu ar trebui sa lipseasca, la fel ca stilul, aspectul, si abilitatile de a purta o conversatie.

| dullcat a răspuns:

Din nume se vede ca iti place scandalul.laughing Nu stiu pe unde te invarti, dar Romania e pe locul 2 la interesul pentru fizic, sport sau sala, dupa Germania.Deci in locul tau nu as mai vorbim cu atata superioritate si greata de niste oameni care au dreptul sa aleaga ce fac si ce nu fac cu timpul lor liber/ocupat.

| SkandallKamataru explică (pentru dullcat):

Degeaba e Romania locul 2 daca oamenii de rand arata ca **** laughing
Ei se multumesc cum arata fara sa stie cum s-ar uita in oglinda sau cat de multumiti ar fi cu adevarat daca ar avea muschi.

A nu se interpreta gresit, nu vorbesc sa fii strict top model sau bodybuilder profesionist ca ala e un stil de viata extrem de greu, dar cu simple exercitii si notiuni macar de 2-3 ori pe saptamana, intr-un an prinzi o forma si arati cat de cat a barbat si emani si tu masculinitate, nu scarba, sta si haina aia mai bine pe tine si arata ca esti un om muncitor, nu unu care sta toata ziua cand are dita mai potentialul.

| dullcat a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Esti ignorant pana la cer si inapoi, dar cum zici tu.laughing Sau poate esti cumva patron de sala de sport? Ca prea te zbati pentru nimic.

| SkandallKamataru explică (pentru dullcat):

De ce sunt ignorant? Ca zic un adevar? Sa faci sport ar trebui sa fie in rutina ta la fel ca mersul la wc.

| dullcat a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Pentru ca privesti lucrurile numai din perspectiva proprie si inclusiv programul zilnic al omului de rand l-ai definit tu foarte clar, de parca toti suntem robotei.laughing

| SkandallKamataru explică (pentru dullcat):

E o perspectiva reala, eu cum am reusit sa arat bine si sa merg zilnic la sala tinand cont ca si eu am fost nevoit sa muncesc, si eu am fost nevoit sa-mi gatesc, spal, sa invat, sa ies la party-uri, sa dorm, si cu toate astea mi-am facut timp si de sala? Adica vrei sa-mi spui ca tu om de rand, muncitor de la 9 la 5 nu ai timp? Pai atunci ala care detine afacerea ala ce mai are? laughing E timp de orice, si tine minte ca Dumnezeu ti-a dat cafeaua, foloseste-o, e si buna si utila.

| J0B0MAT a răspuns (pentru dullcat):

Eu încep să mă gândesc că într-adevăr ăsta s-ar putea să fie scopul lui, un troll care vrea să se contrazică pe aici din prea mult timp liber.Că nu am văzut o frază de-a lui care să fie adevărată.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru dullcat):

Pe bunehee hee asta saracu de el crede ca toata lumea se trezeste la aceeasi ora, ca toata lumea are acelasi program la job, sau ca toata lumea are acelasi job aici referindu-ma la greutatea lui, in sensul ca unele joburi sunt mai obositoare decat altele.Nu mai zic ca unii au dracu copii n-au ei timp de mers la sala.Nu mai vorbim de oamenii care stau la tara care au treburi prin curte.Saracu de el e prins intr-o bula de aia gen andrew tate si crede ca toti barbati trebuie sa fie asahee hee,ok poti sa inveti ceva de la andrew tate(nu chestiile cu misoginismul si cu batutu femeilor clar nu), dar aici poti invata din faptul ca a fost un boschet care dormea cu fracso in masina si dupa au evoluat si au facut bani, asta ar trebuie sa fie principalul lucru sa te gandesti ba x a luat-o de jos pot si eu, dar asta nu inseamna dracu ca acum toti sa incepem sa facem aceleasi lucruri. Dupa cum vorbeste omuletu asta, sigur e genu de copil tinut de taticu si mamica in facultate, chit ca e prost gramada e acolo pentru ca na cascaval.Pare genu ala care crede ca totul i se cuvine si ca totul e usor doar pentru ca el a avut sansa sa aiba o viata mai usoara ca altii.

| dullcat a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Si vrei un premiu sau ce? Ca prea te lauzi singur pe aici.laughing Fa-te antrenor, schimba-ti tonul, implicit modul de abordare al problemei la 180 de grade si targeteaza copiii sau tinerii adulti care inca au timp pentru toate, inclusiv pentru formarea noilor obiceiuri benefice, daca vrei sa faci ceva util pentru umanitate. Ceilalti sunt o cauza pierduta si degeaba faci tu pe lupul moralist scarbit.La momentul actual tot ce faci e fix opusul, nu inspiri pe absolut nimeni sa se mobilizeze din punct de vedere fizic.

Nu imi place cafeaua si nu beau bauturi care sustin sclavia, asta apropo tot de boabe de cafea, mersi.

| dullcat a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Clar, iar la copii m-am gandit si eu, fiindca nu cunosc pe absolut nimeni care sa fie parinti sportivi, insa nu am mai mentionat deoarece e clar cum gandeste omul, se vede si dupa raspunsul declarat castigator. Poate ca viitoarele generatii vor fi altfel, eu deja vad diferente destul de clare.Totusi, agresivitatea si toxicitatea nu isi au ceruta prezenta deloc, mai ales cand vorbim de obiceiuri sanatoase.

| dullcat a răspuns (pentru J0B0MAT):

Cu siguranta.

| SkandallKamataru explică (pentru dullcat):

Daca nu ii inspir cu vorba bună si argumente, ii oblig laughing rolling on the floor

| dullcat a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Troll obosit.

| relian a răspuns:

Citi 15 ani ai? Cind o sa mai cresti, cand o sa ajungi si tu cu mai multi ani, dealde zeci de ani, o sa descoperi ca no sa iti mai placa sala laughing ca e mai comod sa fretgi tipartu, decat sa ai grija de corpul tau.

Asa ca idee, este bine ca oamenii sa arate bine, sa se ingrijeasca, asa cum spui tu, dar cei mai multi nu s e pot abtine, maninca mult, altii nu fac nimic si maninca, de acolo ingrasatu ala si toate alea.

Cei slabi nu maninca, ori maninca f putin si nu prea se prinde de ei mincarea.Altii se ocupa cu bautura si mincare mai putina, slabi si aia.
Dar nici sa arati ca cei de la sala, deformat, daca tu consideri ca asa ar trebui sa arate un barbat, eu is de alta parere.Sa arati desfigurat, cum ajung unia la sala, adica cu masa musculara de spui ca e o anomalie, mai bine de astia balega ce spui tu laughing

Eu merg pe cjestia ca omu trebuie sa nu fie bgras, iar ca spor sa alerge, sa tina pe el doar muschii cei are, sa nu isi mareasca masa musculara, doar sa intretinja ce are, prin alergat ai rezolvat chestia asta.

Deci cei cu sala, pentru mine is mai dizgratiosi decat cei care is balega laughing

| SkandallKamataru explică (pentru relian):

"dar cei mai multi nu s e pot abtine, maninca mult" Poti sa mananci mult si sa fie slab caloric si sa fie in continuare bun la gust, si asta fara se te ingrasi.

"Dar nici sa arati ca cei de la sala, deformat, daca tu consideri ca asa ar trebui sa arate un barbat, eu is de alta parere.Sa arati desfigurat, cum ajung unia la sala, adica cu masa musculara de spui ca e o anomalie, mai bine de astia balega ce spui tu "
Da cine dracu arata desfigurat ca nu inteleg? Tu crezi ca toti cei care se duc la sala arata ca Arnold? laughing laughing cata deluzie, doamne cand citesc astfel de comentarii imi vine sa ma dau cu capu de pereti cand vad cat de dezinformati sunt unii pe niste subiecte atat de simple.
Nu stiu de ce o dati in extreme, si nu stiu de ce ai impresia ca pentru simplul fapt ca esti in sala apar brusc muschii pe tine? Crezi ca daca tragi de niste cabluri si faci niste repetari gata, BRUSC apar muschii din neant ca ai tras tu de cabluri si ai ridicat 3 greutati? Sa iei 1 centimetru in brat pur masa musculara, trebuie sa tragi luni de zile, sa duci fiecare antrenament la epuizare, ultima repetare din fiecare set sa fie ultima, sa iti tremure mana de greu ce e, apoi cand ajungi acasa sa mananci cum trebuie, cat trebuie, si ce trebuie, asa se ia in masa musculara, si faci asta pentru fiecare grupa de 2-3 ori pe saptamana, fiecare antrenament cate 40-50 repetari in total, asta pentru o SINGURA grupa musculara, iar tu in sala antrenezi zeci.
Daca tu chiar crezi ca ai pus mana pe gantera si de maine esti mai umflat, de saptamana viitoare si mai umflat, si in cateva luni faci dita mai bratele, ai probleme cu capu inseamna laughing

| relian a răspuns (pentru SkandallKamataru):

E si asta o idee, sa incepi sa te dai cu capu, ca ala se pare ca e mai prst de pereti, exact cum spui laughing

Dar la sala ca barbat de ce te duci? Iti zic eu, toti barbatii care merg la sala pentru aia se duc, sa faca muschi, sa arate ca niste maimutoi, crezind c a da gata toate femeile.

Arata tu unu care merge la sala pentru altceva, Poate or mai fi care au bani, sa mearga acolo sa agate femei, iar de sport sa nu-i intereseze.
Deci tu de aia mergi la sala, ca sa pui muschi, apoi s-a mergi ca o gorila, in mintea aia a ta patrata, spui, vai ce periculos esti tu.

De asta merg unia la sala asa intruna, exact cum spui, fac chestii ani de zile sa isi umfle muschii aia deformati.
Asa ca daca sala aia are si pereti, incepe sa faci antrenamente si pentru cap laughing

| SkandallKamataru explică (pentru relian):

"Dar la sala ca barbat de ce te duci?" sa fiu mai puternic, mai masculin, mai sanatos, si sa atrag priviri si atentie de la femei, nu e un singur motiv, sunt o sumedenie ceea ce o face un hobby.
Sunt tratat altfel de oameni si perceput altfel, sunt respectat mai mult de barbati, daca vreau sa ma angajez o fac fara bataie prea mare de cap, am incredere mai mare in mine si in principiu am fizicalitate si o forma.
Nu-ti imagina ca sunt cine stie ce bestie, nu sunt enorm ca unii din sala, sunt doar foarte fit si estetic, sunt atlet, am muschi fix unde trebuie si cum trebuie. Exemplu: David Goggins.

| J0B0MAT a răspuns:

Unii nu sunt așa de superficiali ca tine.

| SkandallKamataru explică (pentru J0B0MAT):

Nu e vorba de superficialitate, dar nu e NORMAL sa iti bati joc de corpul tau, tinand cont ca ai toate beneficiile din lume si de natura a sanatatii, si a aspectului, si a psihicului, ai si o stare buna, si te simti mult mai bine, plus ca ceilalti te trateaza mai bine.
Traim in corpuri fizice, sa spui ca corpul nu conteaza sau aspectul nu conteaza e bullsh17, cand lucrezi la el, cand esti ingrijit si arati bine, arata ca iti pasa de tine cu adevarat, pentru ca un corp puternic iti ofera si o minte puternica.

| J0B0MAT a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Nu poți fi atât de bătut în cap să tragi asemenea concluzii când nu știi ce probleme au oamenii respectivi, cât de mult muncesc, ce metabolism și sănătate au.Un corp puternic nu e doar unul cu mușchi sau foarte fit.

| SkandallKamataru explică (pentru J0B0MAT):

Nu exista asa ceva, cu problemele si metabolismul, 99% dintre oameni poate si mai mult de atat sunt complet sanatosi
Pai daca un corp fit si cu muschi nu e puternic, atunci care dracu e? laughing laughing

| J0B0MAT a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Înțeleg că legat de pudre te prostesc ăia pe net, dar nici legat de un lucru banal precum de ce e diferit corpul oamenilor nu poți realiza?
99% din oameni au cel puțin o problemă de sănătate, multe influențează retenția de apă și de țesut adipos mai ales din cauza medicamentelor.Alții au contraindicat să facă efort fizic intens, precum cei cu probleme cardiace.
Tu cred că ai vreo 14 ani, dacă nu, mentalitatea clar e de vârsta asta, deși sunt alții la 14 ani mult mai isteți decât tine. Pune mâna pe cărți că e groasă rău treabă.

| SkandallKamataru explică (pentru J0B0MAT):

"Înțeleg că legat de pudre te prostesc ăia pe net" inteleg ca n-ai fost in stare sa imi dai un link, cu toate ca oamenii de stiinta si BODYBUILDERII PROFESIONISTI care concureaza si o folosesc de ani si ani de zile spun ca e safe, dar te-ai gasit sa vii tu cu propria ta teorie medicala sa spui ca nu sunt sanatoase.

"99% din oameni au cel puțin o problemă de sănătate, multe influențează retenția de apă și de țesut adipos mai ales din cauza medicamentelor" Mai baiatule tu pe ce planeta traiesti? laughing) Problemele de sanatate nu apar asa de-amp**ea, apar STRICT din cauza stilului de viata si a alimentatiei, si daca nu crezi asta esti batut in cap de-a binelea.
Si ce medicamente visezi? N-ai nici o treaba cu nutritia, vorbesti doar ca sa nu taci, numai bullshi7uri scrii, doar opinii personale nejustificate prin nimic.

"Alții au contraindicat să facă efort fizic intens," Nu a zis nimeni ca trebuie sa fie intens.

| johnnny123 a răspuns:

Poate că unii bărbați mai au și alte treburi decât să meargă la sală, să vadă ce a mai postat Tate pe Instagram și să se întrebe dacă pământul e plat.

Unii au chiar și joburi și responsabilități. Ar trebui să încerci și tu.

| SkandallKamataru explică (pentru johnnny123):

O spui de parca ti-ai petrece ore pe zi in sala laughing
Daca te antrenezi cum trebuie in MAXIM 45 de minute pe zi, poti sa ajungi ca in nici 2 ani sa fii in top 1% barbati fara prea mare bataie de cap.
Sa ai grija de corpul tau trebuie sa fie o prioritate la fel ca munca pentru ca te ajuta in orice.

| gabicoo a răspuns:

Măi tu iar ai câștigat la păcănele și nu știi cum să te mai lauzi?
https://m.youtube.com/watch?v=HzP53Qvi078&pp=ygURQmV0aXYgZGV6YnLEg2NhdCA%3D

| Hyperion7 a răspuns:

In primul rand, fiecare dobândește o anumită construcție genetica, a se citi asta
https://tonusapp.com/eu-ce-tip-de-corp-am/
In al doilea rând,poate unii au probleme de sănătate și răspunsul e de la sine înțeles
In al treilea rând,generalizarea ta nu este una corecta,doar pentru că tu ai nenorocul sa vezi grăsuți,asta nu înseamnă că majoritatea populației este grasa și hidoasa.
In plus,fiecare e liber să aleagă cum vrea sa arate,daca ei așa se simt confortabil,foarte bine.
Nimeni nu este perfect, nici chiar tu, da, asta e adevărul.
Poate emani masculinitate prin toți porii, dar sunt convins că undeva ai un călcâi al lui Ahile.
Cheers!

| SkandallKamataru explică (pentru Hyperion7):

1. Da clar, fiecare are o construcție genetica diferita, unii mai estetici cu construcție scheletala si inserții musculare bune, altii nu, dar asta nu inseamna că trebuie sa iti bati joc de corpul tau sau sa nu faci sala.
40 in braț arata bine si pe cel mai inestetic fenetic, si pe cel mai bun, asta e doar o scuza.

2. Si parerea ta ar fi ca din moment ce sportul te face mai sanatos si mai puternic, tu sa nu faci sport?laughing nu exista asa ceva, toate boalele si problemele de sanatate ale corpului se rezolva strict cu sport si dieta cat de cat sanatoasa.
(Trebuie sa te antrenezi pentru forță si sanatatea fizica, mușchii inevitabil vor veni)
3. Faptul ca nu ai câtuși de puțină masă musculara (nici nu ai idee cat de simplu poți ajunge sa arati ca sportivii sau supereroii la care te uitai cand erai mic) te face sa arati urat.
O persoana de rand chiar daca nu e nici grasă nici așchie, are mușchii atrofiați oentru ca nu sunt folosiți, ceea te face sa arati feminin si nu da bine la ochi. Sa fii barbat sa iti dai tricoul jos si sa vezi plat, e rusinos, pe cand și un an de sală/chalistenice iti da un aspect mai placut.
2 ani atragi priviri si esti de admirat, ce trece de 3 ani, esti deja zeu laughing

| Hyperion7 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

1.Stiu,dar cine sunt eu sa judec până la urmă?
2.Eu unul sunt practicant de calistenice și în viitor am gânduri mari sa merg la sala, pentru că na,mie,ca și ție,îmi place să arăt bine sau cat de cat macar.
Din nou, e alegerea fiecăruia ce ingerează, până la urmă ei se îmbolnăvesc, nu tu.
Înțeleg unde bați, dar na, dintre 30 de abdomene și o ciocolata, mai tentanta e ciocolata pentru că îți dă dopamina ușoară, nu implica ieșirea din zona de confort.
3.De acord cu tine,dar daca el /ea se simt mai bine așa, na.
Acuma na, eu ți-am zis, fiecare face cum o vrea însă nu pot sa judec alegerile nimănui, pentru simplul motiv că nu plătesc eu nota de plata, eu am nota mea de platabig grin

| haileewatson a răspuns:

Depresie, lipsa de timp

| DeMicUnCălător a răspuns:

Ești un homosexual frustrat. 100%
Nu-ți plac fetele frumoase. Dar te-nebunește lipsa bărbaților frumoși.
Norocul tău că nu ești bisexual. În cazul ăla aveai două motive de frustrare

| SkandallKamataru explică (pentru DeMicUnCălător):

Ba imi plac fetele frumoase.
Nu trebuie sa fii homosexual sa apreciezi aspectul unui barbat, si nu cred ca ma face homosexual faptul ca ma dezgusta ca unii arata ca niste balegi esuate, banuiesc ca si tu te numeri printre ele

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Ești homosexual! Numai femeile și homosexuali analizează fizicul bărbaților așa cum ai făcut-o tu.
Lasă vrăjeala și admite oamenilor și familiei că-ți plac morcovi mau mult decăt prunele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de la tara

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

De multe ori am dat de tipi care se iau de altii care se îngrijesc, numind acele obiceiuri " tipic feminin", de ce?
Pentru că doar fetele folosesc sute de creme și produse, ca băiat aparent este la modă să te ștergi cu același prosop și pe corp și pe față și să folosești celebrul șampon 7 în 1.
Cred că într-o lume mai puțin sexista și fără lucruri " doar de fete " și " doar de baieti", toată lumea ar fi mai fericita.

| SkandallKamataru explică (pentru Alexia999997777777777777):

"De multe ori am dat de tipi care se iau de altii care se îngrijesc" pai aia sunt niste terminati urati si mirositori, nespalati pe dinti, parerea lor e irelevanta.
E in avantajul tau sa fii ingrijit, tuns, aranjat, si sa ai un skincare basic. Spalat pe fata cu un cleanser, sau si sampon laughing, sa ai un moisturizer sa aplici sa nu ti se usuce pielea, si sa ai o crema de soare sa nu te scorojeasca soarele pe fata si sa te umplii de riduri, asta orice barbat ar trebui sa o faca.

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Da,dar încă trăiesc mulți după mentalități vechilaughing.
Atât băieții cât și fetele trebuie să țină cont de propria lor igiena.

| SkandallKamataru explică:

Mai dobitocila, nu e vorba ca trebuie sa mergi STRICT la sala, eu aproape jumate din timpul in care ridic greutati, am ajuns sa obtin un corp frumos doar facand ACASA, fara greutati, chalistenice, cu greutatea corpului.
Singurele greutati erau vreo 20kg pe care le puneam intr-un ghiozdan cu care faceam flotari, si niste benzi elastice cu rezistenta de 5-8-10-15-20kg, iar cu aceleasi greutati faceam tractiuni si genuflexiuni, si cu benzile lucram umerii. Am ajuns sa am un corp top 1% facand asta fara mers la sala in doar 2 ani.
Antrenamentul dureaza 30-40 de minute, si e SUFICIENT sa iei masa musculara, mai mult nu inseamna mai bine, muschiul a fost pus in tensiune destul, o sa cresti, o sa devii mai puternic, o sa arati mai bine.
"incat te consideri SPORTIV, doar pentru ca faci o ora sala pe zihee hee.Ho dracu ca sportiv inseamna sa ai o cariera din asta"
Adica fotbalistii care nu castiga bani din asta, maratonistii, boxerii, nu sunt sportivi pentru ca nu au o cariera din asta?
"Nu stau toti oamenii langa sala, in al doilea rand, vezi ca poate x sau y saraci de ei muncesc pe 3000 de lei, de abia le ajunge de o paine tu crezi ca aia isi mai permit ei sa dea bani si la sala"
Abonamentul la sala e cam 100 lei pe luna :))

"mai degraba esti un d'ala la 25-26 de ani, nevleg la 2 metri inaltime, imbracat in blugi toata ziua si cu sosetele albe tinute sub glezne, cu un **** de bmw din 2004-2005 la 2000-3000 de euro, care a conbinat si el la viiata lui 2 obosite care l-au luat pentru bmw," Cine te-a ranit printule? De unde si pana unde ai slobozit rahatu asta de afirmatie? =)) Fereasca sfantu ce dobitoci sunt aici pe TPU.

"In al 3 rand, cu ce ma incalzeste pe mine x sa zicem la 20-25 de ani sa arat top de top sa am patrate daca sunt un sclav care muncesc pe 2000 de lei? Si ca sa intelegi ideea, nu m-am referit ca asta e salariu meu, m-am referit ca la varsta asta ar trebui mai repede sa te intereseze sa faci bani"
Ma prostane trebuie sa te intereseze pentru ca aloci foarte putin timp in comparatie cu rezultatele pe care le primesti, ESTI TRATAT ALTFEL, esti respectat, primesti atentie mai multa de la femei, esti luat mai in serios, arati de 100 de ori mai bine, te simti mai bine, SI AI MAI MULTE OPORTUNITATI, AI FIZICALITATE ca barbat.
Cine te opreste sa iti deschizi o afacere? Deschide-ti baiatule si 10, nu e ca si cum ti-ai dedica viata salii si ai sta in sala 5 ore pe zi, in sala stai 30-40 de minute cel mult, E SUFICIENT.


".Tu daca iesi cu una sa zicem pe tine te-ar interesa daca ti-ar povesti cu ce cacaturi se da pe fata? Sau te-ar interesa ce planuri de viitor are? Asa si cu tine, cui dracu i-ar pasa cate ore faci tu in sala sau cate cupe pui tu de creatina"

NU nu m-ar interesa si nici pe ea n-ar interesa-o sa ii povestesc, dar sunt apreciat fara sa ma afirm, AM FIZICALITATE, ma apreciaza pur si simplu si ma admira pentru simplul fapt ca arat asa si ca am disciplina de a merge la sala.
"prosti de astia care sufereau ca i-a refuzat una acum 20 de ani si ei de atunci stateau in sala ca domne asa face un barbat adevarat..nu dracu, nu asa face, daca te refugiezi ca prostu doar in sala toata viata ca te-a inselat una sau chestii de genu, nu e o smecherie"
Am spus eu vreodata asta? CLAR o duci la extrem si tu si ei.
Sa ai un corp bun e ceva de baza pe care fiecare barbat care se respecta ar trebui sa il aibe. NU E NEVOIE sa ai 120KG si sa nu incapi pe usa, o femeie apreciaza un barbat lucrat care sa aiba niste masa musculara pe el sa nu fie balega si nici aschie, ceva de genul: https://www.google.com/......ps?/search

Si poti obtine asta din greseala doar :))

"decat sa stai ca prostu ore in sir pe zi in sala, mai bine stau ca desteptu 3-4 ore si caut pe net o idee sa-mi deschid o afacere sau sa invat un skill ceva si dupa sa-mi permit sa ma duc in diferite locuri"
Am spus eu ca trebuie sa stai atat? De unde le scoateti bai fratilor ca nu inteleg, EU care fac sala de 5 ani de zile, si in ziua de azi cand merg, intru acum, peste jumatate de ora am iesit.
Doar prostii care nu stiu cum sa se antreneze stau ore in sala.

| SkandallKamataru explică:

De ce ma compari pe mine care fac asta ca un hobby, cu un fotbalist profesionist care face asta pentru a trai? Compara un bodybuilder profesionist cu in fotbalist profesionist, nu pe mine, nu despre asta era intrebarea mea, dar o interpretari voi gresit ca prostii.
Intrebarea era de ce un om de rand nu merge la sala sa lucreze si sa puna niste masa musculara pe el, si prefera sa stea degeaba sa arate ca dracu si sa manance prostii.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Ba oameni sunt impartiti in mai multe categorii,unii se duc la sala, altii nu pentru ca nu vor, altora nu le pasa de corpul lor iar altii n-au nevoie de sala ca ori se folosesc de deficitu caloric ca pe ei ii intereseaza doar sa nu fie grasi, iar altii fac flotari, abdomene si alte lucruri acasa, ca nu trebuie sa mergi la sala.Nu eu te-am comparat cu un profesionist, TU singur te-ai comparat cand ai zis ca esti sportiv, sportivi sunt aia profesionisti, nu aia amatori sau aia care fac ca hobby.Tocmai ti-am facut o comparatie mai sus si ti-am zis in felul asta, daca tu crezi ca esti sportiv, atunci aia profesionisti ce mai sunt? In acelasi fel si cu : daca oamenii de rand care gatesc acasa s-ar numi singuri ''chef'' bucatari aia de stele michelin sau bucatari aia care conduc restaurant din pozitia de boss al bucatarie adica chefi pe bune, aia cum se mai numesc.Asta am vrut sa-ti zic, ca tu nu esti sportiv, esti un om care face sport, nu sportiv, la fel cum eu nu pot spune ca sunt calistetics sau cum se-o scrie doar pentru ca fac niste flotari si niste abdomenehee hee ca daca eu ma numesc asa, aia profesionistii care concureaza la concursuri cum se mai numesc?

| SkandallKamataru explică (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Tu care faci sport esti sportiv, ala care nu face sport nu e.
Tu care esti sportiv, esti sportiv, ala care concureaza si e top, e sportiv profesionist, atlet de elita si tot asa laughing

Eu care gătesc 30 de feluri de mancare ma pot numi bucatar ca pana la urma gatesc, bucataresc, ala care e foarte bun e profesionist sau chef bucatar.

Din moment ce esti in lumea sportului si faci asta zilnic te poți numi sportiv, din moment ce fumezi zilnic sau odata la 2-3 zile te poți numi fumator.
Din moment ce faci la** zilnic te poti numi la***iu, din moment ce f*** aproape zilnic femei, te poti numi fu**lau. Ai prins ideea.
Daca ai o perioada in care faci ceva si te tii de asta si ai rezultate, esti acel ceva, asta e definitia.

| SkandallKamataru explică:

Inainte erau masculini pentru ca aveau nevoie si nu aveau alta optiune, acum majoritatea stau in casa, nu au stul, nu au grijă de ei, si freaca tziparu toata ziua.
Eu prin acest "skincare", am scapat de cosuri, am scapat de riduri, si am un ten curat.
Dupa logica ta trebuia sa nu fac nimic, si sa stau in continuare cu cosuri pe fata, sa nu ma spal, sa nu aplic nimic nu? Masculinitate nu inseamna sa arati ca om al peșterii, poti sa fii masculin si sa fii si cizelat, sa fii ingrijit.
Fara moisturizer si crema de soare, ajungi sa ai riduri, sa îmbătrânești prematur. Chiar vrei sa arati ca un buldog cand ajungi la 40-50 de ani? Bunica-miu toata viata a fost un domn si s-a îngrijit, si la 70 de ani ziceai ca are 40, te uitai la el avea un ten asa curat si ferm, ma intreba lumea daca era taica-miu laughing
Cauta pe google "sunscreen damage on face" si te convingi singur.

Sa te speli le fata dureaza 1-2 minute, sa iti dai cu moisturizer si crema 30 de secunde.

| Ilovedinero a răspuns:

Sincer, si problema nu e neaparat asta poblema e ca " si ei pot sa alerge cat alergam noi" " si ei pot sa faca ce facem noi" tot ei dau palme peste fund fetelor si au pretentii de milioane.Acum iti vor spune toti frustratii ca nu au timp si etc pentru ca le-ai spus adevarul dar daca le spuneam eu ca fată, iesea mare scandal.Ca fata care munceste 9 ore pe zi, ajung acasa, si am o singura zi de pauza de la sport pe saptamana, am 3 antrenamente de kickboxing, 2 de cardio si una cu greutatea proprie.Am nutritionisti personali, si tot cei cu 90 kg si 1, 70 cu burta in fata si falcile ca buldogii, aia care stau la 20 de ani pe banii parintilor si se joaca 10 ore Fn comenteaza.

| SkandallKamataru explică (pentru Ilovedinero):

"Am nutritionisti personali, si tot cei cu 90 kg si 1, 70 cu burta in fata si falcile ca buldogii, aia care stau la 20 de ani pe banii parintilor si se joaca 10 ore Fn comenteaza"

Falcile ca buldogii, am murit laughing)
Pai fix aia comenteaza, nu o sa vezi un sportiv ca o sa vina sa ma contrazica ca sportul e o pierdere de timp si nu e bun, si ca sa mananci sanatos nu e bine, tot balegile astea state in soare vin sa comenteze si sa vorbeasca despre nutritie si despre sport cand mananca si ei o salata la 2 saptamani si singurul sport pe care l-au facut era fotbalul din curtea scolii.

| Ilovedinero a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Salata aia de la doua saptamani e la pachet cu micii si cu șaorma sau?

| Ilovedinero a răspuns (pentru SkandallKamataru):

De ce sa fie sportul o pierdere de timp?
Aa stai, ne pierdem timpul cu o gandire ambitioasa, ca ne mandrim cu corpul nostru( ignora cacofonia), ca investim in noi ca persoane, ca invatam sa avem autocontrol atat fizic cat si psihic, ca invatam sa ne analizam greselile, ca invatam cum sa fim persoane mai sociabile, ca suntem mai igienici, ca invatam cum functioneaza corpul uman, ca ne intarim imunitatea, ca nu mai suntem atat de predispusi la unele boli dar mna, ne pierdem timpul

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru Ilovedinero):

Vad ca ai scris mai sus ca ai practic kickbox si fotbal, deci trebuie sa stii cu ce se mananca un sport mai ales daca ai facut de performanta, asa ca te rog sa nu bagi in aceeasi propozitie niste sporturi cu sala pentru ca sunt domenii total diferite, un sport are cu totul o alta disciplina fata de mersul simplu la sala, pregatirea fizica nici nu se poate compara. Aici in intrebare era vorba doar de mersul la sala, nu la sport in sine. Am facut fotbal de performanta si am practicat putin sport de contact si pot sa zic ca antrenamentele de acolo scot untul din tine la propriu, e disciplina in toata regula si atat, nu putem compara mere cu pere. Individul a vrut doar sa starneasca diferite reactii negative cel mai probabil insa vorbeste in necunostinta de cauza pentru ca el are impresia ca daca nu faci sala ca barbat inseamna ca esti 0 ceea ce mi se pare urat sa jigneasca o categorie de barbati care poate sunt deja satui de cat sport au facut de performanta la viata lor, sportivi in adevarul sens al cuvantului, "insalitii" doar viseaza la asta.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"un sport are cu totul o alta disciplina fata de mersul simplu la sala"
Si pentru tine faptul ca mergi la sala si aproape o ora tragi de greutati fiecare set dus la epuizare, pana tremuri, si mergi zilnic indiferent de cum te simti, iar dupa ce termini antrenamentul, 24h sa ai grija la ce mananci si sa iti numeri caloriile, proteinele, carbohidratii, grasimile, nu e disciplina?

"el are impresia ca daca nu faci sala ca barbat inseamna ca esti 0" Nu trebuie sa faci neaparat sala, poti sa faci flotari, poti sa faci tractiuni la bara, genuflexiuni, e vorba sa intretii un corp frumos ceea ce e relativ simplu.

David Goggins unul dintre cei mai disciplinati oameni de pe planeta care alearga zilnic zeci de kilometri, e ultra maratonist, castiga maratoane de sute de kilometrii, si face sala de 3-4 ori pe saptamana. Asa ar trebui sa arate un barbat, sa aiba fizicul lui Goggins: https://www.google.com/......ps?/search

Vrei sa-ti mai spun ca acest ultra maratonist care face sala are si recordul mondial la tractiuni? 4.030 tractiuni in 17 ore.

| Ilovedinero a răspuns (pentru CatenaccioStyle):

Si tata a facut fotbal de performanta, si acum la varsta de 42 de ani, face sport. Bunicul, care a fost culturist pana la varsta de 70 de ani urca munti, mergea cu bicicleta.Stiu si eu ca sportul de performanta scoate untul din tine insa eu cel putin am castiguri destul de mari din el.Cu 1 ora pe zi crede-ma ca poti face multe.Chiar daca mergi la sala, chiar daca faci miscare in intimitatea casei, chiar daca mergi si urci pe munte, chiar daca mergi la alergat.Am spus ca problema este ca cei care comenteaza prost de cei in forma ca " si ei pot" si ei aia si ei cealalta sunt cei care nu fac nimic. Daca ar tacea din gura macar, dar nici asta nu fac

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

"Si pentru tine faptul ca mergi la sala si aproape o ora tragi de greutati fiecare set dus la epuizare, pana tremuri, si mergi zilnic indiferent de cum te simti, iar dupa ce termini antrenamentul, 24h sa ai grija la ce mananci si sa iti numeri caloriile, proteinele, carbohidratii, grasimile, nu e disciplina? " Iar comparam mere cu pere, asta e o joaca de copii, n-ai cum sa compari trasul de fiare cu disciplina unui sportiv profesionist indiferent de sport, tu faci doar miscare, nu sport, si sa tragi aproape o ora e o gluma, cred ca si gimnastele trag mai tare decat voi la antrenamente.

"David Goggins unul dintre cei mai disciplinati oameni de pe planeta care alearga zilnic zeci de kilometri, e ultra maratonist, castiga maratoane de sute de kilometrii, si face sala de 3-4 ori pe saptamana. Asa ar trebui sa arate un barbat, sa aiba fizicul lui Goggins" Asta e sportiv iar pe langa fiare care sunt doar un bonus omul sta foarte bine pe cardio pentru a castiga maratoane, e antrenat special pentru asta iar sala nu are legatura cu performantele lui, pentru a fi maratonist ii trebuie anduranta, rezistenta (cardio) si sa fie rapid care asta e un talent nativ, nu iti poti antrena viteza + ca muschii prea mari consuma prea multa energie si iti ingreuneaza viteza, deci nu te ajuta mai deloc.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru Ilovedinero):

Evident ca orice tip de miscare face bine pentru organism, absolut orice activitate care te transpira e un bonus in viata ta si ar trebui ca toata lumea sa lase sedentarismul si sa aiba zilnic activitati fizice, te ajuta psihic si fizic sa te simti mai bine si sa fii o versiune mai buna de-a ta. Nimic de comentat aici insa omul ridica trasul de fiare la rang de arta dar e doar un mizilic in comparatie cu ce antrenamente faci in cadrul unui sport profesionist, sala e mic copil.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"n-ai cum sa compari trasul de fiare cu disciplina unui sportiv profesionist indiferent de sport" si pentru culturiștii profesionisti care concurează tot o joaca de copii e? De ce dai răspunsuri tampite cat tu n-ai pasit in viata ta într-o sala de forta? Am impresia ca tu dai raspunsurile astea cretine doar ca sa ma enervezi. Dupa ani si ani de tras ca nebunu de fiare, sa vina unu ca tine sa imi zica ca e o nimic toata ce mare branza, nici nu se compara cu ce face o gimnasta sau un fotbalist laughing du-te bai nene la sala si fa un antrenament cu un antrenor personal ca iti plangi vorbele, dar asa e, toti românii sunteți experti in toate, nutritie, sport, si asta de pe canapea...prosti mai sunt romanii ma jur, cea mai retardata națielaughing

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Pustiule, eu am fost fotbalist, nu aveam nevoie de sala, nu cred ca erai nascut in anii 90 atunci cand practicam sportul asta de performanta, zic de performanta pentru ca am castigat si niste trofee pe acolo cu echipa big grin chiar daca am fost la nivel de juniori, am jucat impotriva unor fotbalisti pe atunci care deja au meciuri in ligile superioare, asta ca o paranteza, eu dupa un timp ma lasasem pentru ca ma atragea mai mult viata indisciplinata laughing) cu alte cuvinte n-am mai fost serios insa am jucat destul. Nu aveam nevoie de sala pentru ca antrenamentele de acolo se lasa cu vomitat dupa ce le terminai, nu cred ca ai habar de asta pentru ca tu stai la caldurica si ridici greutati si te plangi ca o fetita ca e greu, dar noi cand faceam cantonamente iarna ne scotea antrenorul sa-i dam drumul la treaba pe gerul ala la 7 dimineata, ne baga prin mini-trasee montane, apoi ture de teren, urcat treptele stadionului, exercitii de picioare apoi antrenament sa vada ce stim cu varza, 2 ore pe zi durau antrenamentele astea, cand eram la baza de antrenament ne baga si prin sala de forta, erau aparate vechi si comuniste, ne axam in mare parte pe exercitii de picioare, aveam preparator fizic care se ocupa de forma noastra fizica, si asta scotea untul din noi doar ca metodele de atunci sunt la pamant fata de standardele de acum, vorbim de anii 90', am dus-o ceva ani in stilul asta cu metodele astea de antrenament, deci pot sa zic ca fac sport de mic copil, deci ce zici, am habar de sport? laughing) La cei aproape 37 de ani ai mei jumatate de ani am practicat un sport profesionist.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

Si nu inteleg de ce compari un obicei sănătos prin care devi mai puternic si mai estetic, cu un sport pe care il faceai ca profesionist, o mini cariera din care probabil castigai bani? nu despre asta era intrebarea, eu nu sunt culturist care participa la competiții si traieste din asta. Nu am spus ca ce faceai tu nu era intens, sunt domenii diferite, si e extrem de greu in ambele daca o faci ca profesionist, dar e dificil într-un mod diferit.
Ca idee, ca culturist profesionist, fiecare antrenament trebuie dus la epuizare( nu stiu daca iti dai seama ce inseamna sa arda muschiul pe tine iar tu sa mai ai 2 repetari in care tragi de aproape de c@ci pe tine de durere si epuizare, apoi dupa ce termini, mai ai inca 3 seturi, appi 5 seturi pe alta grupa si tot asa, iar data viitoare cand intri in sala, sa te antrenezi si mai tare, sa incerci faci o repetare in plus, apoi data viitoare la fel, tu sa fii cu psihicu la pamant, cu sistemu nervos f****., 0 motivație, ti-e rau, te dor articulatiile, esti obosit, si tu tot trebuie sa tragi pana te ia dracu ca altfel nu castigi competitia daca sari peste 1-2 antrenamente.
Si ca sa fie treaba si mai mișto, sa ai si o alimentație stricta in care luni de zile nu pui un dulce in gura si mananci aceiasi mancare zilnic, si sa faci asta iar si iar si iar si iar si sa nu se mai termine. Tu nu ai idee prin ce trec oamenii astia mai ales cand ca naturali ajung la 5-6% bodyfat ca au riscul de a muri, libidoul 0, testosteronu la pamant, psihicul la pamant si sa mai aiba saptamani pana la concurs. Ca fotbalist te-ai antrenat de ți-a sarit mustarul, iar daca nu esti profesionist mananci ce vrei te doare la banana, nu trebuie sa fii in surplus caloric sau sa iti numeri nimic ca tu nu construiești muschi, doar anduranta, tactica si viteza, care in mare parte tin de sistemu respirator si sistemul nervos. Ambele domenii sunt grele ca daca erau usoare vedeai Arnolzi peste tot.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Ideea e ca tu critici pe cei care nu fac sala, cel putin asta reiese din intrebarea ta, iar eu ti-am zis ca o morala ca unii care nu fac sala pot fi mult mai sportivi decat cei care fac sala. Sunt oameni care la prima vedere au un fizic banal, nu tocmai placut dar in spatele lor poate au niste ani de sport. Cu atat mai mult ca nu esti culturist ci doar un amator nu e ok sa-i critici, altfel nu ti-ar fi sarit in cap jumatate din userii de aici. Daca o spuneai ca pe o promovare sunand ceva de genul: "Ar fi mai ok daca lumea s-ar duce la sala si si-ar tonifia fizicul pentru a arata mai bine" era altceva.
Despre culturisti nu stiu ce sa zic, parerile sunt impartite, unii ii considera sportivi, insa majoritatea nu ii considera sportivi pentru ca performantele lor sunt datorate substantelor anabolizante, e si printre putinele competitii care sunt considerate sporturi olimpice, iar sporturile olimpice sunt de obicei principalele sporturi.

"Tu nu ai idee prin ce trec oamenii astia mai ales cand ca naturali ajung la 5-6% bodyfat ca au riscul de a muri, libidoul 0, testosteronu la pamant, psihicul la pamant si sa mai aiba saptamani pana la concurs." Sincer sunt destul de naivi pentru ca isi termina sanatatea si nici nu castiga cine stie ce din concursuri, mai mult baga bani de la ei pe antrenamente, alimentatie, stil de viata.

"Ca fotbalist te-ai antrenat de ți-a sarit mustarul, iar daca nu esti profesionist mananci ce vrei te doare la banana, nu trebuie sa fii in surplus caloric sau sa iti numeri nimic ca tu nu construiești muschi, doar anduranta, tactica si viteza, care in mare parte tin de sistemu respirator si sistemul nervos. " Nu e chiar asa, pe noi ne cantarea antrenorul periodic, trebuia sa ne incadram intr-un barem, nu suporta sa i se ingrase elevii si aveam destule restrictii, nu voia sa fumam, sa bem, daca ne prindea ne scotea din lot sau ne punea sa ne antrenam separat, nu-l interesa daca atingeai toti pasii sau nu, el voia sa fii fresh in ziua meciului, uneori daca era prea suparat pe unii din noi ne uita pe banca de rezerve si era frustrant ca tu sa fii in forma si din cauza unor chestii ce il suparau sa nu te foloseasca in meci, era de moda de veche, practicile pe care le folosea erau dure insa chiar am facut performanta la vremea aia sub comanda lui. N-aveam voie sa mancam ce vrem, trebuia sa avem grija la alimentatie, n-aveam voie sa petrecem cu o seara inainte de meci, voia sa dam 100%, daca intarziam in ziua unui meci ne scotea definitiv din lot, nu conta ca tu plateai antrenamentele alea nu voia sa te mai antreze pentru ca nu ii placeau "neseriosii", aveam restrictii sa nu ne accidentam in afara terenului la modul ca trebuia sa avem grija inaintea unui meci sa nu participam la evenimente care ar putea duce la accidentarea noastra, adica sa jucam fotbal in afara antrenamentelor, daca pateam ceva in mod accidental din alte motive atunci nu era problema, intelegea si el ca nu era satana. Am facut-o de oaie o data cu niste colegi si era sa ne excluda din echipa, eram in cantonament si tocmai pierdusem un meci, noi vorbisem dinainte sa bem ceva intr-o seara si s-a nimerit sa facem asta dupa ce pierdusem ziua un meci laughing) pana atunci nu reusisem pentru ca era cu ochii pe noi, am prins o seara cand credeam ca doarme si am inceput sa ne strangem cativa intr-o camera si sa bem, insa ne-a prins si a fost foarte suparat, ne-a facut referat, ne anuntase parintii pentru ca noi eram minori inca pe vremea aia, ne-a iertat dar a trebuit sa jucam din ce in ce mai bine, deci si aici aveam restrictii destule in afara terenului pentru a da randament pe el, noi fiind inca juniori nu puteau sa ne amendeze insa daca promovam spre grupa de seniori la echipa mare atunc ne puteau amenda pentru fiecare escapada.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru CatenaccioStyle):

Rectific la partea cu "culturismul e printre putinele competitii care NU sunt considerate sporturi olimpice", mi-a scapat acel nu.

| SuNaM a răspuns:

Lipsa de timp frate. Crede-mă ca știu ce zic. Majoritatea nu au tragerea de inima ca după 8 ore de munca la o corporație jegoasa din care 2 în plus sunt pe drumul la munca sa se ducă și la sala. Gândește-te ca oamenii aia balegi de la mare sunt în singura vacanta din tot anul când au timp liber. Corporațiile sunt de nu îți lasă pic de timp pentru tine. Munca acasă, munca acasă. Ești epuizat și tot ce vrei e sa dormi.

| SkandallKamataru explică (pentru SuNaM):

Dar asta nu e o scuza, daca tu chiar vrei sa te schimbi si chiar iti pasa de tine, o sa faci aceasta schimbare indiferent de cum te simti sau de cata lene iti e.
Daca ai muncit la viata ta in locuri stresante, in horeca de ex, unde se munceste si 14-16 ore, 8 ore sunt pistol cu apa.
18 ore se duc pe munca si somn, 2 pe mancat, gatit si pregatit.
In 4 ore ai tot timpul din lume sa te duci, chiar daca esti obosit, pentru ca in sala nu ai ce face mai mult de 45 de minute.
Sa fii obosit, de multe ori e si o stare psihica.

| CatenaccioStyle a răspuns:

Sa intelegem ca tu faci parte din categoria "papusei"? Genul ala care face sala doar pentru estetic, pai voi astia sunteti mai rau decat femeile care isi fac poze in diferite oglinzi, niste pitiponci cu un stil de viata deloc masculin.
" Cum se ajunge in situatia asta, chiar nu inteleg, eu de mic am fost activ si am facut sport, am ridicat greutati." Sa faci sala sau sa ridici greutati nu inseamna ca esti sportiv, sa fii sportiv inseamna mult mai mult de atat, in niciun caz sa tragi de fiare si apoi sa-ti imprasti ficatul dupa ce urci un bloc cu 8 etaje pe scari, sala e pentru estetic, n-are nicio treaba cu sportul si disciplina ce tine de sport in sine. Am practicat si eu niste sport si stiu ce vorbesc. Un barbat slabut sau obez poate avea mai multa forta decat unul care si-a petrecut viata pe diete si tras de fiare pentru ca mai tine si de genetic, daca ai brate mari nu inseamna automat ca ai si forta mare sau ca esti buricul pamantului, poti sa iei clasa foarte usor de la unul cu un fizic sub al tau dar umilinta e pe masura. Sala si atat e doar pentru papuseii limitati, sportul (indiferent de numele lui) e pentru oamenii care se respecta. Mai citeste o carte, mai dezvolta-te personal, scoate capul din aparate si vei observa ca lumea e diversa, altfel risti sa te invarti intr-o lume limitata si sueperficiala.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

" Sa faci sala sau sa ridici greutati nu inseamna ca esti sportiv, sa fii sportiv inseamna mult mai mult de atat"
Sa vedem ce spune dexul? "Activitate fizică a cărei practică presupune un antrenament metodic, respectarea anumitor reguli și a unei anumite discipline, având la bază elementul competitiv și urmărind obținerea de performanțe; fiecare dintre formele particulare, reglementate ale acestei activități."

" in niciun caz sa tragi de fiare si apoi sa-ti imprasti ficatul dupa ce urci un bloc cu 8 etaje pe scari" CLAR DA, aici ai completa dreptate, trebuie un focus foarte mare si pe cardio, nu doar pe ridicat greutati, dar in principiu devii mai bun pe ceea ce te antrenezi. Si ca idee, alerg 2km in 9 minute si cateva secunde, ceea ce un om de rand nu o sa o faca prea curand laughing.

"Sala si atat e doar pentru papuseii limitati, sportul (indiferent de numele lui) e pentru oamenii care se respecta"
O zici de parca mergi la sala si doar tragi putin asa de niste cabluri si te faci mare peste noapte laughing Dar ca idee, mersul la sala e pentru oamenii care se respectawinking Aspectul e primul lucru pe care il vezi la un om.
Acum nu stiu in ce mediu ai trait tu, probabil plin de cocalari, dar altfel te percepe lumea cand esti lucrat si arati bine.

" Mai citeste o carte, mai dezvolta-te personal, scoate capul din aparate si vei observa ca lumea e diversa" Citesc carti de nutritie, fac chiar si un curs, am un job foarte bun, ma imbrac bine, am stil, am o viata, sunt foarte bine pe planul asta.
Si ce aparate vorbesti? Nu joc la aparate laughing

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

"Sa vedem ce spune dexul? "Activitate fizică a cărei practică presupune un antrenament metodic, respectarea anumitor reguli și a unei anumite discipline, având la bază elementul competitiv și urmărind obținerea de performanțe; fiecare dintre formele particulare, reglementate ale acestei activități."

Nu ai inteles, e o mare diferenta intre a face miscare, activitate fizica si a fi sportiv, iar sala ghici din ce categorie face parte. Iar tu nici macar nu faci de performanta ci doar pentru tine, deci faci miscare fizica si atat, nu "sport", ca tu nu practici nimic, sper ca ai inteles aluzia.

"O zici de parca mergi la sala si doar tragi putin asa de niste cabluri si te faci mare peste noapte laughing Dar ca idee, mersul la sala e pentru oamenii care se respectawinking Aspectul e primul lucru pe care il vezi la un om.
Acum nu stiu in ce mediu ai trait tu, probabil plin de cocalari, dar altfel te percepe lumea cand esti lucrat si arati bine." Poti sa arati bine si fara sala. Daca mananci ce trebuie si te ajuta geneticul nu mai ai nevoie de sala, asta ca sa iti combat argumentul cu fizicul, da, conteaza cum arati dar ridicatul de greutati nu ajuta la nimic daca nu corelezi cu un sport. nici macar pentru autoaparare nu e ce trebuie, sper ca esti constient ca poti sa ai 50 in brat si sa iti iei somn de la unul de 2 ori mai mic decat tine dar care stie bataie, vorba "barba nu are muschi" e mai mult decat adevarata. Acum sper ca intelegi de ce zic ca muschii nu sunt totul, nici macar pentru a agata pentru ca femeile au tot felul de asteptari si gusturi, deci muschii sunt un bonus si atat iar de multe ori pot fi degeaba daca nu stii cum sa-i pui in functiune.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

Nu am spus ca muschii sunt totul, si nu am spus ca trebuie sa fii cat mai mare, spun ca trebuie sa fii activ fizic si ca trebuie neaparat sa faci niste exercitii cu greutati (fie ca e greutatea propriului corp, fie ca e o greutate de la sala).

Un om de rand are muschii atrofiati, si nu poti sa arati bine fara sala, pieptul, bratele, spatele, abdomenul, picioarele, si ce mai vrei tu, nu se dezvolta fara greutati.
Avand muschi, esti mai puternic pentru ca esti in stare sa ridici acele greutati pe care nu puteai inainte.

Nu e vorba de cat ai in brat, e vorba sa nu fii o balega, de-aia te-a inzestrat dumnezeu cu muschi, si de-aia ai abilitatea de a ii face mari, ca sa arati bine. Un om care arata bine e un om muncitor, ca nu ajungi sa arati bine din intamplare, e ceva ce necesita timp(ani de zile, consistenta, disciplina si rabdare)
ASTA mi se pare mie un corp decent: https://www.google.com/......ps?/search

Te uiti la el si ai ce admira, are brate, umeri, piept, are o forma, nu e un ca*at in ploaie ca asta: https://www.google.com/......ps?/search
Ca asta nu e corp de barbat.
Ajungi sa arati ca prima persoana cu un an si ceva de sala daca ai genetic relativ decent.
Pai in 3 ani deja esti la un alt nivel.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru CatenaccioStyle):

Ai dreptate, sunt destui in tara asta care cred ca daca fac sala gata tata sunt buni si la forta si la tot, cred ca sunt buni acum si la bataie si la alte sporturi numai pentru ca ridica niste greutatihee hee.Nu stiu cum sa le spun da poti sa fi tu Andrei din mijlocu orasului care face sala in fiecare zi daca te iei in clanta cu ion din varfu dealului care in timpul lui liber cara baloti sau face alte treburi casnice te impacheaza ala imediat.Ca diferenta intre unu care face sala si unu care sta la sat si munceste e ca la sala zice ba iau pauza de 2 minute ca nu mai pot, ala la sat n-are timp el de luat pauze ca are multe pe cap.Si ti-o zic din ambele experiente, am fost si la sala si am fost crescut si la tara si stiu cum e.La sala zici hai ba lasa 2 minute pauza, la munca e hai ba ca am treaba n-am timp de stat degeaba.Si automat cand muncesti iti cam duci la limita muschi.Imi aduc aminte ca atunci cand eram mai pusti pe la 13-14 ani aveam vecini numai de astia batrani si veneau astia cu sacii cu mancare pentru animale si veneau 10-20 de saci si aia saraci de ei nu mai aveau forta sa-i care si eram eu nevoit sa-i le car saci, bine ma plateau dar ideea asta era ca eu eram nevoit sa dau saci de 30-50kg jos din masina alora si sa-i duc si pana la astia in curte dar sa o fac si repede ca desteptii aia opreau masina in mijlocu drumului.Deci lasand la o parte povestea asta, mai sunt si altele ale altor oameni.Tu degeaba esti Andrei din mijlocul orasului care se duce zilnic la sala ca niciodata n-o sa fi mai bun la bataie decat unu care saracu a crescut de mic cu munca ca la ala cu munca nu exista stai ba vere ca iau pauza 2 minute intre seturi.Acum vad ca copii astia nici macar nu stiu ce inseamna sa fii sportivhee hee. Sportiv inseamna sa practici un sport si sa faci cariera din el, nu sa fi un papagal care merge de 3 ori pe saptamana la sala si sta o ora acolo.Pai daca astia se numesc sportivi, aia care de la 4 ani practica un sport pana la 40 cand se retrag cum se mai numesc?

| SkandallKamataru explică (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

"Alexandrucontfacutlamisto" a scris si un comentariu facut la misto.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Exact asta i-am explicat si eu pustiului ca e blasfemie ca astia care fac doar sala sa se numeasca sportivi, oricum majoritatea se cred zei pana ii pui sa dea o tura de stadion si ei deja au crampe musculare pana la linia de finish, atentie o tura, nu 10 cate se faceau pe vremea cand practicam fotbal. daca intarziai la antrenamente bagai inca 5, daca comentai la antrenor bagai si mersul piticului pana i se facea mila de tine, dar in ziua aia nu mai erai bun de meci, nici nu vreau sa mai zic ce pateai daca luai cartonas rosu in timpul meciului si erai suspendat, eu veneam acasa rupt de oboseala si mi se facea rau la ce antrenamente puteam sa facem, pustani inca si necopti dar ne prindea bine pentru ca in timp ne crestea rezistenta si eram feriti de accidentari precum crampe, rupturi, stia mosul meserie, era scolit pe partea tehnico-tactica si fizica, scotea untul din noi dar eu unul ii sunt recunoscator pentru ca m-au ajutat in viata tehnicile pe care le consideram barbare pe atunci. Cat despre ce ai spus tu pot sa zic ca ai dreptate, daca ai muschi nu inseamna ca esti bun la bataie, singurii care pot vorbi de bataie sunt luptatorii profesionisti, luptele de contact sunt probabil cele mai grele sporturi de practicat, te solicita fizic si psihic pana la refuz iar antrenamentele sunt spartane acolo, sportul e mult mai mult decat trasul de fiare, n-are nici cea mai mica legatura pentru ca sunt 2 drepte paralele happy.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"luptele de contact sunt probabil cele mai grele sporturi de practicat, te solicita fizic si psihic pana la refuz"
La fel e si cu greutățilelaughing laughing ți-o spune cineva care a practicat box 3 ani si mma practic de vreo 6 ani incoace.
Ai impresia ca ce nu e de anduranță nu e solicitant te inseli.
Ridicatul de greutăți e un sport, Bodybuilding-ul e un sport, POWERLIFTING-UL unde ridici sute de kg de la sol si deasypra capului e un sport... Dar se găsește un Dorel ca tine sa spuna ca daca nu alergi pana ramai fara aer nu esti sportiv.

| CatenaccioStyle a răspuns:

Si inca ceva, esti si tu genul ala de musculos care e mare doar la piept si brate iar picioarele sunt de gainusa?

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

Nu sunt mare, fac sala de vreo 5 ani de zile si mi-am antrenat in mare parte toate grupele, cu accent mare pe umeri si brate.
Sunt echilibrat si am un aspect placut, mare sunt in alta parte rolling on the floor

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Asta e un lucru bun daca lucrezi tot corpul, nu de alta dar foarte multi "insaliti" au niste picioare de domnisoare, se vede oribil sa existe o discrepanta mare intre sus si jos. In 5 ani nu prea ajungi mare daca faci natural, insa daca bagi prostii te faci dar ajungi cu ficatul svaiter big grin.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"In 5 ani nu prea ajungi mare daca faci natural" Nu ai nevoie de 5 ani, 3 ani sunt suficienti laughing
Nu trebuie sa fii mare ca Arnold sau sa ai cei mai mari muschi, ca nu despre asta e vorba, trebuie doar sa fii estetic, 5 ani e mai mult decat suficient sa arati ca o statuie greceasca.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Mai tine si de genetic, dar majoritatea vor sa-si depaseasca geneticul si vor sa fie cat mai mari dar din pacate pentru ei isi termina sanatatea cu steroizi si tot felul de prafuri, daca ar fi educati in ceea ce inseamna alimentatie si sa isi stie limitele ar trai mai sanatos. Exemplul cu Arnold nu e prea bun pentru ca si ala a fost imparatul steroizilor dar macar a fost actor bun.

| CatenaccioStyle a răspuns:

Clar, pe mine ma amuza pustiul ca se lauda cu 1 ora de sala si zice ca asta inseamna mare lucru cand altii fac mai multa sala decat el iar ala e aperitivul doar dintr-o sesiune de antrenament. Asta inseamna sa tragi de fiare fara cap fara sa corelezi asta cu un sport adevarat.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"Clar, pe mine ma amuza pustiul ca se lauda cu 1 ora de sala si zice ca asta inseamna mare lucru"
Cand o faci zilnic, chiar daca tu ai job, iti gatesti, speli etc... e ceva de apreciat.
Sa ajungi să arăți într-un anume fel, necesită muncă, ani de zile aproape zilnic de facut asta si e de apreciat, pentru ca nu ajungi așa peste noapte sau din greșeală.
Prin aia o ora de sală zilnic poți sa ajungi sa iti schimbi viata complet, in 3 ani ajungi de nerecunoscut si fizic su psihic, sunt cazuri peste tot de copii timizi, introvertiți etc... care din niste fraieri mici urâți si vai de mama lor au ajuns de te uiti la ei mai ca aproape esti invidios.
Mie personal sala mi se pare mai buna si mereu as alege sala in locul fotbalului(am facut si fotbal catevauni cand eram mic, nu e pe gustul meu, nu imi place de nici o culoare), important e sa fii activ fizic si sa faci miscare, sa activezi mușchii aia.
Estetic vorbind, unul care face sală o sa arate intotdeauna mai bine ca un fotbalist pentru că ala lucrează spatele, pieptul, umerii, brațele, iar fotbalistul nu, decât picioarele.
Daca treci pe langa un fotbalist, pe langa faptul ca e slim si are o structura subtire, nu vezi mare lucru, daca treci pe langa unu care ridică greutăți, iti dai seama ca face ceva.
Ambele activități necesita munca si ambele ofera rezultate diferite.

| J0B0MAT a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Ok, am înțeles cu toții, ai un corp cu mușchi de apreciat.Altceva mai ai de apreciat la tine, că mintea iese din discuție clar, iar caracterul de asemenea?
Probabil ai ceva bani, la care dacă adaugi obsesia pentru mușchi, rezultă tipul clasic de bombardier.Nu prea e ceva cu care să te lauzi, nici măcar în sensul de trolleală.
Majoritatea celor care ți-au răspuns pe la întrebări probabil nu au mușchii tăi, dar au mintea și caracterul mult mai frumoase și probabil corpuri armonioase.So, ești mult inferior.

Legat de linkuri, eu din fericire nu am timpul să caut să distribui link-uri pentru a convinge pe cineva care nu înțelege o simplă definiție a unui cuvânt ( sau nu vrea să o facă), deoarece nici acele link-uri nu îi vor schimba gândirea, va spune că sunt fake news-uri.Asta e o chestie încercată și testată pe vremea când aveam timp liber.
Pe lângă asta, nu trebuie să iei de bun orice ți se spune de către un străin, e mult mai bine să cauți tu să te informezi.Să fii deschis la mai multe păreri, să le compari, să le verifici și apoi să tragi concluzii proprii.Mai ales când un număr mare de oameni îți spune un lucru, e bine să îți pui un semn de întrebare că poate nu e chiar ca tine.
Link-uri dau pentru cineva care chiar are o problemă serioasă.Sau muzică. Cheers!

| SkandallKamataru explică (pentru J0B0MAT):

Nu contează caracteru cand ai brațu ca mineruwinking

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

"Cand o faci zilnic, chiar daca tu ai job, iti gatesti, speli etc... e ceva de apreciat." Nici nu e recomandat sa faci sala zilnic, muschii se formeaza in zilele de repaus, mai mult nu inseamna mai bine.

"Sa ajungi să arăți într-un anume fel, necesită muncă, ani de zile aproape zilnic de facut asta si e de apreciat, pentru ca nu ajungi așa peste noapte sau din greșeală." Sau daca vrei rezultate rapide bagi niste sterowinking prietenii stiu de ce.

"Prin aia o ora de sală zilnic poți sa ajungi sa iti schimbi viata complet, in 3 ani ajungi de nerecunoscut si fizic su psihic, sunt cazuri peste tot de copii timizi, introvertiți etc... care din niste fraieri mici urâți si vai de mama lor au ajuns de te uiti la ei mai ca aproape esti invidios." Sa zicem ca oarecum sala sau miscarea fizica de orice fel te ajuta psihic si emotional, rau n-are cum sa-ti faca in niciun caz.

"Mie personal sala mi se pare mai buna si mereu as alege sala in locul fotbalului(am facut si fotbal catevauni cand eram mic, nu e pe gustul meu, nu imi place de nici o culoare), important e sa fii activ fizic si sa faci miscare, sa activezi mușchii aia." E vorba de gusturi aici, insa iti garantez ca cine face fotbal la nivel pro de ani de zile sau cine practica un alt sport de performanta va avea o pregatire fizica mai buna decat cineva care practica doar tras de fiare, d-asta iti tot spun ca un sport de performanta bate sala de forta, ai mai multe avantaje fizice ca sportiv, pe langa faptul ca arati bine, esti sanatos si ai disponibilitate mai buna la efort, anduranta, rezistenta fata de sala unde iti dezvolti musculatura si atat, pe partea de estetic are avantaj insa pe partea sportiva nu prea iti aduce avantaje, insa intram intr-o polemica lunga.

"Estetic vorbind, unul care face sală o sa arate intotdeauna mai bine ca un fotbalist pentru că ala lucrează spatele, pieptul, umerii, brațele, iar fotbalistul nu, decât picioarele.
Daca treci pe langa un fotbalist, pe langa faptul ca e slim si are o structura subtire, nu vezi mare lucru, daca treci pe langa unu care ridică greutăți, iti dai seama ca face ceva." Asta pentru ca in fotbal se pune accent pe alte calitati, se lucreaza pe rezistenta, anduranta, viteza, tehnica sau calitatile pe care trebuie sa le ai pentru un anumit post, nu ai nevoie de muschi mari in fotbal pentru ca incurca, muschii mari te fac mai lent, te obosesc mai repede, muschii mari trebuie sa-i ai la picioare acolo big grinwinking dar iarasi comparam mere cu pere.

| J0B0MAT a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Asta rezumă practic totul.laughing

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"Nici nu e recomandat sa faci sala zilnic, muschii se formeaza in zilele de repaus, mai mult nu inseamna mai bine." Nu ma învata cum e cu sala ca nu fac de ierihappy se lucrează pe grupe, nu antrenezi si azi si maine aceiasi grupa. Ai multe variatii, de ex eu fac push pull legs, azi impins, maine tras poimaine picioare, apoi pauza o zi (in functie de cat de intens ma antrenez, nu iau mereu) si ii dau iar.
Daca vrei sa ai rezultate, as zice ca minim 3 ori pe saptamana trebuie sa fii in sala, la fel ca in fiecare sport.

"Sau daca vrei rezultate rapide bagi niste stero prietenii stiu de ce."
Bagi stero iti pica coa**le si iti cresc țâțe laughing laughing cand te lasi, scazi în forță, ti se schimba starea de la un minut la altul si pierzi usor usor masa musculara.

"iti garantez ca cine face fotbal la nivel pro de ani de zile sau cine practica un alt sport de performanta va avea o pregatire fizica mai buna decat cineva care practica doar tras de fiare, d-asta iti tot spun ca un sport de performanta bate sala de forta" si eu iti garantez ca aia nu vor putea ridica nici jumate din greutatea celor care fac sala, si pregatit fizic din ce punct de vedere? Te pregătești pentru razboi sau ce? Iti vanezi singur mancarea? Alergi dupa căprioare prin padure? rolling on the floor
Poate alergi tu 100km fara oprire dar nu știe nimeni asta in afara de tine, ca nu se vede pe corpul tau, si nu ii pasa nimanui ca nu esti nevoit sa alergi pe nicaieri.

Daca tu vrei sa nu ai muschi mari si sa joci fotbal e treaba ta, eu vreau sa am carne pe mine si sa imi fie drag sa ma uit in oglinda.

| SkandallKamataru explică (pentru J0B0MAT):

Zici tu ca rezuma totul da eu cand imi dau tricoul jos am Transfăgărășanu pe spate, tu nu (presupun ca esti baiat)
Tu cand mergi in club, la un party ceva nu se uita nimeni la tine si nu iti face nimeni complimente, mie da.
La tine nu are ce admira gagica-ta, la mine da laughing daca iti pune mana pe abdomen simte moale, la mine simte niste denivelărilaughing eu cand ma simt prost ca am zile si zile, imi suplec maneca incordez brațul si ma simt mai bine, fraierii apeleaza la surse exogene adica la medicamente, iarba, alcool, droguri si mai stiu eu ce.
Merg vara pe plaja primesc priviri de la absolut toate persoanele pe langa care trec si le aud in fundal "mama cum arata baiatul asta" si asta vine de la fete.
La restul țărușilor nu se întâmplă asta, ai țâțe ca barbat, ai burta, esti skinnyfat esti scarbos, urat, atrofiat.

| J0B0MAT a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Afirmațiile tale se bazează pe ce? Nu știi dacă sunt băiat, nici că nu am mușchi, că nu merg la sală, că nu am grijă la ce mănânc și nimic din ce spui acolo.Cum poți ști cum arată cineva doar din ceea ce spune sau nu spune mi se pare SF.
Eu și nimeni de pe aici nu a venit să se laude cu ce are sau cum arată, pentru că nu ne stă în caracter și nu avem nevoie să facem asta.
Îți poți da seama din ceea ce scrie o persoană ce fel de mentalitate, caracter, personalitate are, iar astea doar frânturi.Pentru că a cunoaște o persoană în totalitate îți trebuie perioade lungi de timp offline cu acea persoană.
Din ce caracterizări faci tu, că suntem urâți, scârboși și bla-bla nu reiese nimic legat de noi, ci de tine, că ai un caracter urât, printre altele.

| SkandallKamataru explică (pentru J0B0MAT):

"Afirmațiile tale se bazează pe ce? Nu știi dacă sunt băiat, nici că nu am mușchi, că nu merg la sală, că nu am grijă la ce mănânc și nimic din ce spui acolo.Cum poți ști cum arată cineva doar din ceea ce spune sau nu spune mi se pare SF." La cum vorbesti despre sala si despre sport in general, e clar cat de fit esti.

"Eu și nimeni de pe aici nu a venit să se laude cu ce are sau cum arată, pentru că nu ne stă în caracter și nu avem nevoie să facem asta." Nici eu nu m-am laudat cum arat, esti prima persoana careia ii fac asta si e o realitate.
Tu mi-ai judecat primul personalitatea doar pentru simplul fapt ca fac sala, iau suplimente, si n-ai un argument care sa demonteze ca ce fac eu nu e bine, de aici a inceput totul.

"Îți poți da seama din ceea ce scrie o persoană ce fel de mentalitate, caracter, personalitate are, iar astea doar frânturi"
Mi-am dat seama de mult ce fel de persoana esti.

"Din ce caracterizări faci tu, că suntem urâți, scârboși și bla-bla nu reiese nimic legat de noi, ci de tine, că ai un caracter urât, printre altele." Atat timp cat nu faci sport, esti lasat si asta e un adevar. Nu m-am nascut ieri, si eu tot printre oameni traiesc, si am in jurul meu o varietate de oameni.
Si nu, nici unul care nu face sala nu are un fizic frumos. Aia slabi cand isi dau tricoul jos zici ca sunt niste fetite asa corp au, si aia grasi, tot fetite sunt da cu grasime laughing Si nu e masculin.
Personal mi se pare repulsiv sa arati asa, e dovedit stiintific ca oameni prefera persoanele cu umeri mari, talie mica, si in general cu muschi pe ei, in special femeile.
Nici prea mult nici prea putin, asa cum si tu ca barbat probabil ca asta esti, preferi o femeie cu sani, talie mica, si fund mare, forma de clepsidra.
Faptul ca iti bati joc de corpul tau ca persoana si nu faci sport arata ce caracter ai happy daca te-ai iubi nu ai face asta.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

"Poate alergi tu 100km fara oprire dar nu știe nimeni asta in afara de tine, ca nu se vede pe corpul tau, si nu ii pasa nimanui ca nu esti nevoit sa alergi pe nicaieri." La ce antrenamente la fotbal faceam nu avea cum sa nu se cunoasca laughing picioarele noastre aratau ca de maratoane, mai toti aveam abdomenul cu patratele, umerii dezvoltati si musculatura noastra arata armonios cat pentru sportul pe care il faceam. Dupa ce eram rupti de antrenamente fizice abia atunci incepeau antrenamentele cu mingea, d-aia n-ai rezistat mai mult de o luna pentru ca n-ai facut fata. Intr-un razboi vom supravietui mai repede noi astia care am facut fotbal sau astia care au practicat un sport pentru ca au conditie fizica laughing nu murim de inima daca alergam 10 metri, de voi astia "insaliti" nu stiu ce sa zic...riscul unui insalit sa o mierleasca de tanar de inima e probabil la fel de mare ca a unui obez, asta daca baga prostii in ei, dar cum majoritatea baga...

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"mai toti aveam abdomenul cu patratele, umerii dezvoltati si musculatura noastra arata armonios"
Patratele de foame, faceati flotari in maini? Din moment ce nu antrenezi muschii aia nu ii dezvolti, foarte putini au geneticul de elita si sa aiba o musculatura armonioasa fara sa faca mare lucru, si vorbim aici de 1-2 la 100.

" d-aia n-ai rezistat mai mult de o luna pentru ca n-ai facut fata." Nu era vorba ca n-am rezistat, ce dreacu antrenamente sa faci la 12 ani? laughing Era vorba ca nu imi placea sportul in sine, nu e pe gustul meu. Pot sa urmaresc un meci de fotbal daca am cu cine, dar nu imi place ca sport.
"riscul unui insalit sa o mierleasca de tanar de inima e probabil la fel de mare ca a unui obez" de ce ai avea probleme cu inima daca esti natural? Pe principiul asta poti sa spui ca si un maratonist are probleme cu inima ca are pulsul 150 timp de zeci de minute/ore.
Inima e un muschi, se antreneaza.

Si asta cu anduranta mi se pare bullshit, tot de genetic tine, doar ca poti deveni mai bun prin antrenament.
Eu n-am fost niciodata bun pe anduranta, am fost chiar sub medie, in schimb am avut mereu capacitatea de a pune muschi foarte usor si am avut mereu putere foarte mare, in liceu nu ma dadea nimeni la skandenberg, la 13 ani puneam persoane de 18-20 de ani si singurul sport pe care il faceam cu mana era la** rolling on the floor rolling on the floor
In schimb am avut colegi care chiar alergau mult si asta fara antrenament, a dat unu 4-5 ture de teren, si cand a terminat s-a dus direct sa se joace fotbal, nici nu cred ca a transpirat, desi erau vreo 30 grade.
Alti colegi au terminat si stateau sa isi traga suflul, eu de exemplu cu toate ca eram activ, cand am terminat, mi se incetosease privirea mai ca era sa lesin.
In ani de alergat, am ajuns sa alerg cat alerga ala care mai juca din cand in cand fotbal dupa ore cu prietenii.

Si anduranta, si forta tine de genetic.
Foarte putini oameni reusesc sa puna masa musculara multa.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

"Patratele de foame, faceati flotari in maini? Din moment ce nu antrenezi muschii aia nu ii dezvolti, foarte putini au geneticul de elita si sa aiba o musculatura armonioasa fara sa faca mare lucru, si vorbim aici de 1-2 la 100. " Arata armonios si se vedea ca facem sport, pe langa antrenamentele cu varza mai intai de toate trebuia sa fim pregatiti fizic, sa fim cat mai rezistenti, se punea accentul pe extrem de mult cardio colerat cu o anumita masa musculara ca sa avem forta sa ducem. Eu am jucat fundas lateral si nu stiu daca stii ce rol au fundasii laterali big grin alearga cam cel mai mult pe un teren, atat in faza ofensiva cat in cea defensiva, faceam zeci de alergari intre atac si aparare, trebuia sa recuperez mingi, sa centrez, sa pasez si de ce nu sa o bag in ate daca aveam ocazia, iar pentru asta imi trebuia forta, rezistenta si tehnica, daca aveam extreme rapide ca adversari atunci trebuia sa dau tot ce pot si era solicitant, iar antranementele fizice de dinaintea unor meciuri erau imperios necesare, fizicul unui fotbalist de obicei trebuie sa fie fit, nici gras, nici prea facut pentru ca muschii mari iti iau din tonus si sunt inutili, insa dupa flotari, abdomene, ture in sprint de stadion, urcat mici dealuri, facut la bicicleta si alte tipuri de exercitii n-aveai cum sa nu ai ceva musculatura pe tine, bineinteles corelate cu o anumita genetica si alimentatie, rezultatele veneau de la sine, veneam acasa cu gambele si cvadricepsii butuci, erau vremuri frumoase.

"de ce ai avea probleme cu inima daca esti natural? Pe principiul asta poti sa spui ca si un maratonist are probleme cu inima ca are pulsul 150 timp de zeci de minute/ore.
Inima e un muschi, se antreneaza." Numeri pe degete cati sunt naturali insa poti fi natural sau sportiv de performanta si sa dezvolti o anomalie a inimii pe parcursul vietii si apoi sa o mierlesti subit din pacate sad 1/1000 de sportivi patesc asta.

De acord ca anduranta tine si de genetic dar trebuie sa o antrenezi, cel mai bun antrenament o faci in cadrul unui sport profesionist, nu intr-o sala de forta big grin. Totusi 99% din culturisti au genetic prost daca sunt praf la anduranta? Nu o antreneaza si d-aia cad ca popicele la un efort intens care nu are legatura cu fiarele.
Cat despre tine, auch, nu esti facut pentru sport daca zici ca aproape te lua inima dupa un simplu sprint, tinere.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"Cat despre tine, auch, nu esti facut pentru sport daca zici ca aproape te lua inima dupa un simplu sprint, tinere." nu cred ca e o persoana care sa nu fie facuta pentru sport.
Toti suntem mai buni sau mai putini buni pe anumite criterii, eu pe anduranta eram slabut, dar cand vine vorba de sprinturi sau de eforturi explozive de mare intensitate, eram printre cei mai buni.
Sunt persoane care au fibre musculare cu contractie lenta mai multe, si cu contractie rapida ca mine, mai multe.
La sprinturi ieseam mereu pe primul loc, la putere eram printre cei mai puternici... nu trebuie sa fim toti la fel.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Am ajuns la concluzia ca fiarele te ajuta doar pentru estetic si ceva forta pe cand un sport iti antreneaza mai mult calitati net superioare fierarului insalit.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

Si care dracu sunt calitatile alea net superioare? Aveti unii niste opinii smr parca sunteti batuti in cap, zici ca daca te duci la sala si exersezi toti muschii o faci degeaba.

| CatenaccioStyle a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Daca vrei sa ai rezistenta, anduranta, forta, un aspect destul de placut si sa fii in forma atunci practici un sport.
Daca vrei sa arati bine si pe ici pe colo ceva forta dar ficatul svaiter atunci faci sala big grin. Unii dintre voi aveti brate mari si forta ioc, niste mamaligi, iar piciorusele nu mai zic ca sunt atat de rahitice, sincer iti zic ca arata penibil sa fii mare sus iar picioarele sa fie niste betisoare.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

Ce face sala?
Te ajuta sa devii mai puternic
Te ajuta sa arati mai bine
Iti da un sentiment de incredere in tine
Iti face oasele mai puternice si mai dure
Iti imbunatateste sistemul imunitar
Iti imbunatateste postura
Te ajuta sa pierzi greutate si prinzi si putina anduranta.

Nu inteleg de ce tot te bati asa cu pumnul in piept cand e clar ca pentru timpul investit in toate, sala iti da cele mai bune rezultate in raport calitate timp.

| SkandallKamataru explică (pentru CatenaccioStyle):

"Daca vrei sa ai rezistenta, anduranta, forta, un aspect destul de placut si sa fii in forma atunci practici un sport."
Ce fel de sport?

"Daca vrei sa arati bine si pe ici pe colo ceva forta dar ficatul svaiter atunci faci sala"
De ce ai avea ficatul svaiter?

" Unii dintre voi aveti brate mari si forta ioc, niste mamaligi, iar piciorusele nu mai zic ca sunt atat de rahitice, sincer iti zic ca arata penibil sa fii mare sus iar picioarele sa fie niste betisoare."
Si care sunt aia? Ca eu nu am vazut pe nimeni cu brate mari si sa nu aiba forta, de obicei aia cu bratele mari au cea mai mare forta.
De ce o dai in extreme intr-una? Pai asa vrei tu sa-mi combati argumentele, ajungand la extreme? Pai daca dobitocu ala care face sala nu antreneaza picioarele, e vina salii?
E ca si cum as spune ca fotbalul nu iti da anduranta ca sunt unii fotbalisti care nici nu alearga, sau ca sunt unii care au picioare bune, dar la brate sunt crengi si piept n-au deloc, pentru ca la antrenamente sar peste flotari laughing

Intotdeauna trasul de greutati fie cu greutatea corpului, fie la sala e mai bine, pentru ca lucrezi de exemplu spatele (la 99% oameni e atrofiat, pieptul, bratele, antebratele, umerii, abdomenul) ai o gramada de grupe musculare.