anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa slabesc 17 kg in 2 luni. Cum pot face asta, avand in vedere ca nu prea fac miscare? Va rog, raspundeti-mi la intrebare. Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| andreiano a răspuns:

Păi... ar cam fi cazul să începi. Un regim alimentar sănătos combinat cu mişcare cardio/aerob - reţeta imbatabilă. Orice altceva e praf în ochi (înfometare, pastile, aparate miraculoase etc. etc.). Şi nici măcar nu trebuie să mergi la sală, 30 min de alergare zilnic ar fi suficient.
Însă obiectivul de 17 kg e cel puţin ambiţios. Scăderile bruşte de greutate afectează sănătatea, iar aspectul zonelor de unde s-a pierdut ţesut adipos brusc nu mai e atât de,, apetisant" (piele flască).
Succes îţi doresc!

| numaiuna a răspuns (pentru andreiano):

Multumesc...voi incepe de saptamana viitoare.happyhee hee

| Blackhoneybun a răspuns (pentru andreiano):

Tu sti ceva dar nu tocmai. Faza cu pielea lasata nu reprezinta o problema daca dai jos 17 kile in 2 luni. Nu este pierdere brusca. 2 kile pe saptamana si intruna 3 kile sunt foarte usor de dat jos. Pilelea fleasca se observa la grasi si obezi care slabesc de la 160 la 80. Crede-ma stiu ce zic.

19 răspunsuri:
| axll a răspuns:

17 kg in 2 luni? ma tem ca nici liposuctia nu ajuta

| numaiuna a răspuns (pentru axll):

Ba da...am gasit pe net niste pastile de slabithappy

| Ina93 a răspuns:

Eu am slabit 5 kg in doua saptamani.
iti zic sa faci miscare in fie care seara mergi cu rolele 2 ore pe fie care seara si ai sa slabesti.

| numaiuna a răspuns (pentru Ina93):

Din pacate nu am role...si nici nu stiu sa merg pe ele.happy

| Ina93 a răspuns (pentru numaiuna):

Inveti ..pana la urma nimeni nu ne-am nascuti invatati

| codrinstefan2103 a răspuns:

Dietă și exerciții cardio intense și poate dai jos jumătate din ce ți-ai propus. Cu înfometarea n-ai să reușești niciodată și nici dacă stai pe scaun nu dispar kilogramele. Poți lua mii de pastile dar cu siguranță îți vei distruge corpul așa că pune-te pe treabă altfel nu vei reuși.

| numaiuna a răspuns (pentru codrinstefan2103):

Sper sa reusesc cu pastilele Weight Loss.happy

| Speechless a răspuns:

Nu ai cum sa slabesti daca nu faci miscare. Nici nu are rost sa dezvolt pentru ca deja ai un dezavantaj si 2, nu ai cum sa slabesti 17kg in 2 luni, max 2-3kg pe luna, daca slabesti sanatos.

| numaiuna a răspuns (pentru Speechless):

Ba da pot...cu pastile de slabit.happy

Da...asa e...dar voi folosi niste pastile care iti regleaza metabolismul.

| Speechless a răspuns:

Nu o sa slabesti cu pastilele alea, iti garantez euhappy

Si daca da?happy

| Speechless a răspuns (pentru numaiuna):

Daca da iti dau o bere/suc/lichior, ce bei tu.

| Blackhoneybun a răspuns:

Eu am slabit 18 kilograme in exact 2 luni fara pastile si fara infometare tongue Daca e careva interesat de cum am reusit este binevenit sa ma intrebe tongue

| Aly2 a răspuns (pentru Blackhoneybun):

Eu vreau sa stiu cum ai facut!

| Blackhoneybun a răspuns (pentru Aly2):

Am revenit happy Tocmai ce mi-am terminat antrenamentul laughing

As spune ca cel mai important lucru pe care l-am facut a fost sa renunt la anumite mancaruri si la orele tarzii de culcare. Nu am urmat nici o dieta pentru ca atunci cand ti diverse diete... acestea sunt pe termen scurt si dupa ce ai terminat-o renunti la ea si incepi sa mananci la fel ca inainte si in consecinta pui dublu pe tine. Nu vrem asta nu? big grin

So, in loc sa tin o dieta, mi-am schimbat alimentatia in asa fel incat sa nu ma infometez si foarte important, am mancat, nu mai mult de 3 ori pe zi. }ntre mese luam si inca iau, fie 2 portocale, fie nectarine sau piersici. Fara banane pentru ca acestea cica ingrasa sad... au in jur de 140 de calori. O sa iti pun la sfarsit o lista cu ce am mancat si ce am baut si cu ce nu am mancat si ce nu am baut happy

Legat de orele de somn, ele sunt foarte importante intrucat ele ajuta corpul sa se odihneasca. Este esential sa stim cand sa il odihnim si cand nu. Acum am ajuns in a 3-a luna de slabit si in total am dat jos 21 de kg. 18 in primele 2 si 3 kg in a treia luna (era prea mult pentru mine sa slabesc mai mult. De la 85 am ajuns la 64, plus ca mai am si 1.79 cm).

M-am trezit in fiecare dimineata pana in ora 8. De obicei pe la 7:30, 7:00 (depinde cat de bine dormeam in noaptea precedenta), dar niciodata mai tarziu de ora 8. Luam masa de dimineata (care pentru mine era un chin, avand in vedere ca eu nu am mancat niciodata dimineata laughing ), dar m-am obisnuit, pe la ora 11, luam un fruct 2, la 12:30 mancam, la 15:00, fructe din nou, (yummy big grin), si ultima amsa era cea de seara, fie la ora 18:00, 18:30, 19:00, sau cel tarziu la 19:30. Dupa aceea, nimic. Doar apa. Ca sfat, inainte de fiecare masa, bea vreo 3 pahare de apa. Ele te vor ajuta sa iti simti burtica mai plinuta si vei avea senzatia ca te saturi mai repede atunci cand vei manca. Daca vrem sa slabim trebuie sa stim si cum sa ne pacalim corpul un pic whistling happy

Asadar, orele de somn corecte si orele de mese adecvate sunt 2 dintre cele 3 lucruri esentiale si importante pe care eu le-am facut pentru a reusi sa dau 18 kg jos in 2 luni.

Al treilea lucru pe care l-am facut a fost sa fac sport. Multi recomanda sa alergi mult de tot, insa eu doar prin a 2-a luna jumate am inceput sa alerg laughing. Exista ceva mai eficient decat alergatul, si anume saritul cu coarda. 10 minute de sarit coarda echivaleaza cu 30 de minute de alergat. In prima luna saream de 2 ori pe zi, dimineata de la ora 10:00 pana la 10:30 si dupamiaza, de la 16:00 la 16:30. Dupa ce termin, alaturi de lista cu mancaruri si bauturi pe care le-am consumat si pe care nu le-am consumat, o sa iti scriu si programul de sarit coarda cu care eu am inceput. Un program de antrenament dura in jur de o ora si jumatate (pentru ca faceam si pauze de vreo 5 minute). Dupa ce terminam de sarit coarda, faceam cateva serii de abdomene, bricege, exercitii cu picioarele, dar astea la inceput sunt relativ secundare. Din bricege, abdomene, flotari sau alte exercitii pentru dezvoltarea masei musculare nu se dau jus kilogramele in plus. La inceput le faceam doar ca sa l... "punctez", sa zic asa. Acum dupa ce am slabit 21 de kile, eu ma axez mai mult pe exercitiile astea, decat pe saritul cu coarda sau alergatul.

Ideea este ca pentru a slabi, in prima faza ai nevoie de miscare care sa arda caloriile. Saritul cu coarda, in opinia mea mi se pare cel mai bun exercitiu. Este si distractiv laughing Eu ma uitam la desene in timp ce saream in camera laughing, sau imi puneam muzica big grin

}ncearca sa sari 30 de minute si dimineata de la 10:00 si dupamiaza. Daca vrei sa faci si alte exercitii dupa ce sari coarda, atunci incepe sa sari de la ora 17:00, ca sa termini pe la 18:00 si sa ai jumatate de ora de odihna pana cand mananci. Dimineata daca incepi de la 10:00, e tocmai bine. La 11:00 ai oricum fructele acelea si dupa aceea masa de pranz pe la 12:00, 12:00.

}n mare cam asta am facut. In prima luna faceam aceste 2 antrenamente in fiecare zi. In luna a 2-a, pe la jumatate, nu am mai sarit coarda, in schimb faceam doar exercitii pentru forta. Doar un antrenament pe zi de circa 2 ore si jumatate. 2 zile faceam exercitii si in a 3-a zi alergam seara afara, dupa aceea inca 2 zile exercitii si in a treia alergam si tot asa. Tu nu esti nevoita sa faci asta, eu voiam si vreau sa imi dezvolt mai mult masa musculara. In loc de exercitiile pentru forta, poti sa continui pe parcursul celor 2 luni de zile sa sari de 2 ori pe zi coarda, 30 de minute (daca vei putea mai mut este si mai bine big grin) si singurul exercitiu pe care ti-l recomand sunt abdomenele. Dupa ce sari coarda, incearca sa faci 50 de abdomene. Fie 2 serii de 50, fie 5 serii de 10, (cum poti tu happy. Din nou, nu sunt obligatorii, dar pentru tonifiere sunt binevenite happy

Acum iti voi lasa lista cu ce am mancat si ce nu am mancat si programul de sarit coarda pe care mi l-am facut eu. big hug Sper sa te ajute si mult, mult, mult succes big hug

Ce nu am mâncat şi băut în ultimele 3 luni de zile:

Bere.

Coca cloa.

Pepsi.

Sprite.

Fanta

Vin.

Sau orice altceva cu alcol sau acid.

Pizza.

Shaorma.

Cartofi prăjiţi.

Mc Donalds.

KFC.

Omletă.

Ouă ochiuri prăjite.

Şnitele.

Maioneză.

Ciocolată (Snickers, Mars, Twix, Bounty, Nutella, etc).

Chipsuri (Pringles, Lays, Lotto, etc).

Caşcaval.

Mozzarella.

Unt.

Margarină.

Ketchup picant.

Carne de porc.

Cîrnaţi prajiţi.

Aripioare de pui prăjite.

Pâine albă.

Chupa Chups.

Banane.

Produse din patiserie.

Pui Shanghai.

Pufuleţi (cu sau fără ciocolată).

Pop Corn.

Îngheţată.

Unt de arahide.

------------------------------------------------------------------------

Ce am mâncat şi băut în ultimele 3 luni de zile:

Apă plată.

Lapte.

Granini de piersici.

Prigat de piersici.

Ficat de pui (grătar).

Brânză.

Piept de pui (grătar).

Carne de vită (grătar).

Smântînă.

Salată verde.

Roşii.

Castraveţi.

Dovlecei (grătar).

Ciupercuţe (grătar).

Supă de pui.

Supă de roşii.

Supă de găluşte.

Paste (700 g total. 75 g/porţie).

Peşte.

Fulgi de porumb cu lapte.

Pâine de secară.

Iaurt simplu.

Seminţe.

Mere.

Portocale.

Piersici.

Nectarine.

Usturoi.

Miere

Ardei roşu.

Brînă topită.

Salam de pui.

Suncă de pui.

Ciorbă de pui.

Ciorbă de perişoare.

Supă cremă de legume.

Pulpe de pui fără piele (grătar).

Mazăre.

Ceapă verde.

Salată de varză.

Ketchup dulce.

Ceai.

Cafea.

3 serii pe zi a cate 10 serii de sarit coarda a cate 30 de sarituri = 900 de sarituri. Daca nu se atinge minimul de 30, seria nu este puncatata iar aceasta trebuie inceputa din nou. Se poate prelungi seria de la 30 la 60 de sarituri. Totusi, daca dupa primele 30 de sarituri cel care le executa nu se opreste si continua pana la 60 atunci trebuie neaparat sa atinga 60. In caz contrar se noteaza numai sariturile efectuate (ex: 45), iar restul de 15 se scriu separat impreuna cu celelalte resturi de serii incomplete de 60 (din nou, doar daca cel care sare alege acest lucru), urmand ca totalul acesta sa rezulte inntr-o serie completa (ex:30 sarituri, 45, 90, etc, in functie de cate restante exista in seriile de 60), ce va fi efectuata la finalul celor 10 serii.

P.S. }n timp vei putea sa sari mult mai mult si vei ajunge sa sari chiar si 100 de sarituri pe serie big grin in loc de 30. Eu am ajuns la circa 750 de sarituri fara oprire laughing

Inca o data iti urez mult succes big hug

| Blackhoneybun a răspuns:

Am revenit happy Tocmai ce mi-am terminat antrenamentul laughing

As spune ca cel mai important lucru pe care l-am facut a fost sa renunt la anumite mancaruri si la orele tarzii de culcare. Nu am urmat nici o dieta pentru ca atunci cand ti diverse diete... acestea sunt pe termen scurt si dupa ce ai terminat-o renunti la ea si incepi sa mananci la fel ca inainte si in consecinta pui dublu pe tine. Nu vrem asta nu? big grin

So, in loc sa tin o dieta, mi-am schimbat alimentatia in asa fel incat sa nu ma infometez si foarte important, am mancat, nu mai mult de 3 ori pe zi. }ntre mese luam si inca iau, fie 2 portocale, fie nectarine sau piersici. Fara banane pentru ca acestea cica ingrasa sad... au in jur de 140 de calori. O sa iti pun la sfarsit o lista cu ce am mancat si ce am baut si cu ce nu am mancat si ce nu am baut happy

Legat de orele de somn, ele sunt foarte importante intrucat ele ajuta corpul sa se odihneasca. Este esential sa stim cand sa il odihnim si cand nu. Acum am ajuns in a 3-a luna de slabit si in total am dat jos 21 de kg. 18 in primele 2 si 3 kg in a treia luna (era prea mult pentru mine sa slabesc mai mult. De la 85 am ajuns la 64, plus ca mai am si 1.79 cm).

M-am trezit in fiecare dimineata pana in ora 8. De obicei pe la 7:30, 7:00 (depinde cat de bine dormeam in noaptea precedenta), dar niciodata mai tarziu de ora 8. Luam masa de dimineata (care pentru mine era un chin, avand in vedere ca eu nu am mancat niciodata dimineata laughing ), dar m-am obisnuit, pe la ora 11, luam un fruct 2, la 12:30 mancam, la 15:00, fructe din nou, (yummy big grin), si ultima amsa era cea de seara, fie la ora 18:00, 18:30, 19:00, sau cel tarziu la 19:30. Dupa aceea, nimic. Doar apa. Ca sfat, inainte de fiecare masa, bea vreo 3 pahare de apa. Ele te vor ajuta sa iti simti burtica mai plinuta si vei avea senzatia ca te saturi mai repede atunci cand vei manca. Daca vrem sa slabim trebuie sa stim si cum sa ne pacalim corpul un pic whistling happy

Asadar, orele de somn corecte si orele de mese adecvate sunt 2 dintre cele 3 lucruri esentiale si importante pe care eu le-am facut pentru a reusi sa dau 18 kg jos in 2 luni.

Al treilea lucru pe care l-am facut a fost sa fac sport. Multi recomanda sa alergi mult de tot, insa eu abia prin a 2-a luna jumate am inceput sa alerg laughing. Exista ceva mai eficient decat alergatul, si anume saritul cu coarda. 10 minute de sarit coarda echivaleaza cu 30 de minute de alergat. In prima luna saream de 2 ori pe zi, dimineata de la ora 10:00 pana la 10:30 si dupamiaza, de la 16:00 la 16:30. Dupa ce termin, alaturi de lista cu mancaruri si bauturi pe care le-am consumat si pe care nu le-am consumat, o sa iti scriu si programul de sarit coarda cu care eu am inceput. Un program de antrenament dura in jur de o ora si jumatate (pentru ca faceam si pauze de vreo 5 minute). Dupa ce terminam de sarit coarda, faceam cateva serii de abdomene, bricege, exercitii cu picioarele, dar astea la inceput sunt relativ secundare. Din bricege, abdomene, flotari sau alte exercitii pentru dezvoltarea masei musculare nu se dau jus kilogramele in plus. La inceput le faceam doar ca sa l... "punctez", sa zic asa. Acum dupa ce am slabit 21 de kile, eu ma axez mai mult pe exercitiile astea, decat pe saritul cu coarda sau alergatul.

Ideea este ca pentru a slabi, in prima faza ai nevoie de miscare care sa arda caloriile. Saritul cu coarda, in opinia mea mi se pare cel mai bun exercitiu. Este si distractiv laughing Eu ma uitam la desene in timp ce saream in camera laughing, sau imi puneam muzica big grin

}ncearca sa sari 30 de minute si dimineata de la 10:00 si dupamiaza. Daca vrei sa faci si alte exercitii dupa ce sari coarda, atunci incepe sa sari de la ora 17:00, ca sa termini pe la 18:00 si sa ai jumatate de ora de odihna pana cand mananci. Dimineata daca incepi de la 10:00, e tocmai bine. La 11:00 ai oricum fructele acelea si dupa aceea masa de pranz pe la 12:00, 12:00.

}n mare cam asta am facut. In prima luna faceam aceste 2 antrenamente in fiecare zi. In luna a 2-a, pe la jumatate, nu am mai sarit coarda, in schimb faceam doar exercitii pentru forta. Doar un antrenament pe zi de circa 2 ore si jumatate. 2 zile faceam exercitii si in a 3-a zi alergam seara afara, dupa aceea inca 2 zile exercitii si in a treia alergam si tot asa. Tu nu esti nevoita sa faci asta, eu voiam si vreau sa imi dezvolt mai mult masa musculara. In loc de exercitiile pentru forta, poti sa continui pe parcursul celor 2 luni de zile sa sari de 2 ori pe zi coarda, 30 de minute (daca vei putea mai mut este si mai bine big grin) si singurul exercitiu pe care ti-l recomand sunt abdomenele. Dupa ce sari coarda, incearca sa faci 50 de abdomene. Fie 2 serii de 50, fie 5 serii de 10, (cum poti tu happy. Din nou, nu sunt obligatorii, dar pentru tonifiere sunt binevenite happy

Acum iti voi lasa lista cu ce am mancat si ce nu am mancat si programul de sarit coarda pe care mi l-am facut eu. big hug Sper sa te ajute si mult, mult, mult succes big hug

Ce nu am mâncat şi băut în ultimele 3 luni de zile:

Bere.

Coca cloa.

Pepsi.

Sprite.

Fanta

Vin.

Sau orice altceva cu alcol sau acid.

Pizza.

Shaorma.

Cartofi prăjiţi.

Mc Donalds.

KFC.

Omletă.

Ouă ochiuri prăjite.

Şnitele.

Maioneză.

Ciocolată (Snickers, Mars, Twix, Bounty, Nutella, etc).

Chipsuri (Pringles, Lays, Lotto, etc).

Caşcaval.

Mozzarella.

Unt.

Margarină.

Ketchup picant.

Carne de porc.

Cîrnaţi prajiţi.

Aripioare de pui prăjite.

Pâine albă.

Chupa Chups.

Banane.

Produse din patiserie.

Pui Shanghai.

Pufuleţi (cu sau fără ciocolată).

Pop Corn.

Îngheţată.

Unt de arahide.

Ce am mâncat şi băut în ultimele 3 luni de zile:

Apă plată.

Lapte.

Granini de piersici.

Prigat de piersici.

Ficat de pui (grătar).

Brânză.

Piept de pui (grătar).

Carne de vită (grătar).

Smântînă.

Salată verde.

Roşii.

Castraveţi.

Dovlecei (grătar).

Ciupercuţe (grătar).

Supă de pui.

Supă de roşii.

Supă de găluşte.

Paste (700 g total. 75 g/porţie).

Peşte.

Fulgi de porumb cu lapte.

Pâine de secară.

Iaurt simplu.

Seminţe.

Mere.

Portocale.

Piersici.

Nectarine.

Usturoi.

Miere

Ardei roşu.

Brînă topită.

Salam de pui.

Suncă de pui.

Ciorbă de pui.

Ciorbă de perişoare.

Supă cremă de legume.

Pulpe de pui fără piele (grătar).

Mazăre.

Ceapă verde.

Salată de varză.

Ketchup dulce.

Ceai.

Cafea.

3 serii pe zi a cate 10 serii de sarit coarda a cate 30 de sarituri = 900 de sarituri. Daca nu se atinge minimul de 30, seria nu este puncatata iar aceasta trebuie inceputa din nou. Se poate prelungi seria de la 30 la 60 de sarituri. Totusi, daca dupa primele 30 de sarituri cel care le executa nu se opreste si continua pana la 60 atunci trebuie neaparat sa atinga 60. In caz contrar se noteaza numai sariturile efectuate (ex: 45), iar restul de 15 se scriu separat impreuna cu celelalte resturi de serii incomplete de 60 (din nou, doar daca cel care sare alege acest lucru), urmand ca totalul acesta sa rezulte inntr-o serie completa (ex:30 sarituri, 45, 90, etc, in functie de cate restante exista in seriile de 60), ce va fi efectuata la finalul celor 10 serii.

P.S. }n timp vei putea sa sari mult mai mult si vei ajunge sa sari chiar si 100 de sarituri pe serie big grin in loc de 30. Eu am ajuns la circa 750 de sarituri fara oprire laughing

Inca o data iti urez mult succes big hug