| Jugoslovenska a întrebat:

Care este cel mai eficient program pentru 3 zile pe saptamana deocamdata?
Upper/lower - Push-Legs-Pull?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

PPL, clar.

19 răspunsuri:
| InOrOut a răspuns:

3 zile e putin zic eu. Eu cand faceam sala faceam 6 zile din 7.
Eu faceam asa:
luni - biceps, piept
marti - spate, triceps
miercuri - biceps, piept
joi - spate, triceps
vineri - picioare, burta
sambata - biceps, piept
duminica - liber
Si luam 1, 5 grame proteina / kg corp.
Fiecare isi face programu cum vrea, eu stiu ca nu ai voie sa combini fata cu spate in aceeasi zi ca merge sangele aiurea si nu se pune deloc la masa.

| InOrOut a răspuns (pentru InOrOut):

Marti si joi mai faceam si la umeri si gat am uitat sa adaug

| Jugoslovenska explică (pentru InOrOut):

Esti bun, m-ai dat pe spate.Tu antrenezi o grupa de 5 ori pe saptamana de 3 ori direct si 2 indirect, de restul nu mai zic.

| InOrOut a răspuns (pentru Jugoslovenska):

Unde vezi sa scrie de 5 ori? Despre ce vorbesti? Am zis ca faceam 3 zile biceps cu piept, 2 zile spate cu umeri si gat, 1 zi picioare. Tu te pricepi macar la chestiile astea?

| AnastasiaK a răspuns (pentru InOrOut):

Probabil se pricepe mai bine decat tine în orice caz...de unde ai luat programul ăla? "Cand făceai sală" tu, ce rezultate ai avut, de curiozitate? laughing Dacă ai renunțat, tind să cred că nu cele mai bune, iar programul ăla explică de ce.

| InOrOut a răspuns (pentru AnastasiaK):

Mi l-a facut un antrenor.

| InOrOut a răspuns (pentru AnastasiaK):

Am pus 20kg in 3 luni de la prostiile de proteine. Cand n-am mai luat am slabit 10kg in 2 luni. S-a vazut ceva am ramas cu 10kg in plus. Eu sunt multumit.

| AnastasiaK a răspuns:

Pai upper-lower nu prea e pe 3 zile. Eu as zice PPL, dar depinde de fiecare. Spre exemplu, pentru un începător care încă nu știe să lucreze, aș fi zis full body x3. În extrema opusă, de la un nivel încolo, cauți să izolezi mai mult, nu mai lucrezi asa general. Nu am cunoscut bodybuilder care să lucreze upper-lower sau PPL. Mă rog, când izolezi, le și împarți pe mai multe zile.

| InOrOut a răspuns (pentru AnastasiaK):

Bine dar faceam cu greutati mici ca sa rezist. Cica cresti mai bine daca faci cu greutati mici. Adica faceam de ex cu 4kg gantera si dupa 2 luni cu 8kg gantera. La spate cu 60kg, la gat cu 70kg, la umeri cu 1kg laughing la coloana cu 100kg, ce mai imi amintesc si eu.

| AnastasiaK a răspuns (pentru InOrOut):

De la "prostiile de proteine"? Măcar au fost proteine sau zici și tu ca orice necunoscător care se respectă "proteine" la orice supliment? Nu cumva era gainer?

Oricum, nu ai pus de la orice supliment a fost, ai pus de la idiotul care ți-a recomandat antrenamentul și alimentația (aici includ și suplimentele). Iar alea 10kg cu care ai rămas, stai liniștit că nu-s masă musculară. Deci cred că ne-am lămurit.

| AnastasiaK a răspuns (pentru InOrOut):

La "coloană"? Mă, ne-am dat dracu, acum și coloana e mușchi? Îndreptări vrei să zici? Tu nu știi nici numele exercițiilor pe care le făceai și vrei să dai sfaturi? happy

| InOrOut a răspuns (pentru AnastasiaK):

Era milk and egg eu si stiu poate avea creatina asa se explica ca a umflat muschii cu apa. In fine. Da zi si tu un antrenament cum e corect pe zile ce trebuie facut. Ar ajuta si alta parere.

| Cosmin86 a răspuns (pentru InOrOut):

Daca prostia aia de program a fost facuta de un antrenor, ar trebui sa te duci la el sa-i spui ca e un CRETIN.

Toti idiotii se fac "personal trainer" in ziua de azi.

| InOrOut a răspuns (pentru Cosmin86):

Dar tu ce program recomanzi?

| Cosmin86 a răspuns (pentru InOrOut):

Push-pull-legs, am zis mai sus. Pe asta il folosesc si eu acum si la 95kg pot face tractiuni cu 30kg legate de mine. Eu mai practic si arte martiale si trebuie sa ma refac intre antrenamente, asa ca 3 antrenamente / saptamana e perfect.

Inainte preferam 4 zile:
ziua 1 -> spate
ziua 2 -> piept+biceps
ziua 3 -> picioare
ziua 4 -> umeri + triceps

Dar e ceva subiectiv, adica un program care functioneaza pentru mine e posibil sa NU functioneze pentru altcineva.

De-asta la sala in primii 1-2 ani afli ce functioneaza pentru tine, abia din anul 3 de sala incep antrenamentele serioase!

| InOrOut a răspuns (pentru Cosmin86):

Pai si eu ceva asemanator faceam, nu combinam spate si triceps cu biceps+piept. Nu inteleg de ce atatia hateri degeaba. Mie mi-a spus ca daca nu fac 6 zile la inceput nu ma dezvolt. 3 zile e pentru cine s-a dezvoltat deja si face intretinere. In concluzie eu faceam corect ce faceam. Atata ca eu bagam umerii la spate. Dar eu am deja spatele dezvoltat voiam mai mult la biceps unde nu am muschi sa ii maresc de asta am facut 3 zile doar pentru biceps la o zi pauza intre ele. Oricum multumesc de share la program, ajuta sa vedem si alt mod de gandire si exercitii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru InOrOut):

Cu 3 zile poti creste, nu mentinere. Muschii cresc in perioada de odihna, NU cand ii antrenezi... astea sunt lucruri de baza.

Sportivii profestionisti, care mananca 2-3 kg de carne pe zi si fac si injectii cu stero se pot antrena intens 6 zile/sapt, pentru restul antrenamentul ala insemna progrese LENTE si PROASTE.

In sportul asta mai des NU inseamna mai bine (de multe ori mai des = mai prost).

p.s.: cati ani ai facut sala inainte sa te lasi? ca vad ca tot vorbesti la trecut... 5? 10? 15?

| InOrOut a răspuns (pentru Cosmin86):

Am mai zis la cineva de pe TPU ca degeaba faci sala 3 luni, abia dupa vreo 7 ani de sala intensa se vede (asa se zice). Unii fac sala de o viata. Sunt multi care cred ca in 3 luni cu proteine se fac cat casa dar e fals. Si eu vreau sa ma apuc iar si sa ma tin de program.

| Cosmin86 a răspuns (pentru InOrOut):

7 ani... eu am cam dublu laughing
Cunosc oameni care fac sala de 40 de ani... si inca mai fac happy