De pe la 14 ii bine, incepand de la mai putini ani s-ar putea sa iti stopeze cresterea.
Cand vrei tu
)). Chiar trebuie sa exista o varsta si pentru asta? Logic, doar n-o sa vezi un copil de 5 ani tragand de fiare
. Oricum. indicat ar fi pe la 18 ani.
Nu exista o anumita varsta. Este important sa nu te fortezi si daca esti inca mic sa nu faci exercitii cu greutati. Cel mai bine este sa iti traiesti copilaria si sa te joci afara, sa faci tot felul de sporturi: fotbal,basket,handball, volei, inot, etc. De pe la 16-17 ani poti sa mergi la sala sa incepi sa faci cu greutati. http://antrenorpersonal.wordpress.com/
Pai depinde si de inaltimea ta ..normal de la 16-17 ani si incearca sa nu ridici nimic deasupra capului sau nu-s presa chesti din astea care te pot stopa
lucreza putin cu, cap si bun
SUCCES
Eu unul te sfatuiesc sa astepti pana pe la 18 poate chiar 20 de ani, daca vrei ca totul sa fie in regula.
Daca tu te decizi ca vrei sa faci ceva, de exemplu vrei sa arati binisor la vara, poti merge si de la 16 cu indulgenta 15 ani.
Eu am 16 ani(aproape 17) am 1, 85 si 90kg (in jur de 7-8 kg puse la sala).
Cei din anturaj spun ca e ok, ca poti sa te apuci si de la 14 ani, dar nu prea este asa... Pana pe la 18-20 de ani tu continui sa cresti si muschii pe care ii pui acum nu prea o sa iti raman, in schimb o sa te alegi cu articulatii si oase slabite. Eu am facut 2 luni, am pus pe mine, dar de la atatea pareri negative, am decis sa raman la greutati mici, multe repetari si sa ma axes pe definire.
Deci daca ai rabdare...astepta pana pe la 18 ani ![]()
Serios caci eu am fix 12 ani si vreau sa ma duc la sala caci sincer am luat in greutate si sunt mai plinut si vreau sa slabesc + sa fac muschi
caci sa'sa pe acasa cu ce gasesc mai greu ma antrenez mai fug mai ma duc pe la mare/dunare si inot