| Apheleia a întrebat:

Hei, lume! Va rog, explicati-mi cat mai clar care este diferenta dintre campionat si cupa ligii si dintre cupa si supercupa la fotbal.
FUNDA!

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Campionatul si cupa ligii sunt doua competitii diferite. In campionat se joaca etape, tur-retur, fiecare echipa jucand cu fiecare de doua ori. Cel mai bine clasate merg mai departe in play-off (in unele tari nu e sistemul asta) sau in Europa League, Champions League. Evident, echipa care aduna cele mai multe puncte va fi campioana ligii tarii respective. Cupa Ligii este o competitie in care se joaca dupa sistem eliminatoriu, iar castigatoarea, pe langa trofeul primit, va beneficia de avantaje financiare si de un loc intr-o competitie europeana. Cupa este, la fel, o competitie asemanatoare cupei ligii, totul desfasurandu-se eliminatoriu. Supercupa este o competitie care se desfasoara intr-un singur tur (precum e la noi) sau tur-retur (precum e in Spania), echipele care se confrunta fiind castigatoarea campionatului, respectiv castigatoarea cupei (cupei tarii respective, nu cupei ligii). Daca se intampla ca o echipa sa le castige pe amandoua, atunci supercupa se va desfasura intre ea si echipa de pe locul 2 din campionat. Supercupa Europei aduce in fata castigatoarea UCL si castigatoarea Europa League. Sper ca te-am lamurit cat de cat. Daca n-ai inteles, poti sa ma mai intrebi.

3 răspunsuri:
| 445hash231 a răspuns:

Nu stiu. dar ti-am vzt poza de profile... attack on titan? Il ador

| Apheleia explică (pentru AFR81):

Multumesc mult ca ai facut lumina in subiectul asta si pentru mine.
Sper sa mai primesc raspunsuri de la tine si la alte intrebari de genul fiindca sigur mai am de intrebat la capitolul asta. laughing)

| AFR81 a răspuns (pentru Apheleia):

Ma gasesti aici, disponibil zilnic happy