| Swetlly122 a întrebat:

Hei TPU, am o întrebare! Exercițiile făcute în sala de forță la aparate și cu greutăți se compara cu cele făcute acasă? Daca nu, de ce? Mai repede ai rezultate in sala de forță decât acasă?

5 răspunsuri:
| morfeo a răspuns:

Evident ca nu e ca la sala, dar daca stii ce sa faci si ai acasa niste gantere macar, o banca reglabila si loc, poti sa te adaptezi. Probabil ca ai rezultate mai rapide la sala pentru ca dispui de mai multe aparate, plus ca mai gasesti si cate un bou cu care sa schimbi o vorba.

| Apokales a răspuns:

Pentru ca in sala de forta ai aparatura necesara. Probabil, nu stiu sigur, in sala de forta esti si mai motivat sa faci miscare pentru ca ii ai pe ceilalti din jurul tau care te motiveaza catre rezultate. Ai si un antrenor pe acolo daca ai nelamuriri.

| FineAsHell a răspuns:

Ca sa iti dai seama trebuie sa intelegi cele doua concepte: la sala folosesti greutati exterioare, iar acasa greutatea corpului (calisthenics). Pentru a progresa si obtine rezultate trebuie marita moderat intensitatea exercitiilor: la sala maresti/mai adaugi greutate, iar acasa cauti variatii mai dificile ale exercitiului. Nu progresezi in una mai repede si in alta mai putin repede, dar deoarece multi nu stiu cum sa progreseze cu greutatea corpului tind sa creada ca e mai putin eficienta. Din contra! Exercitiile cu greutatea corpului solicita mai multe grupe musculare simultan, grupe de care nici nu ai avea idee cum sa le lucrezi la sala, astfel obtinand un corp mai estetic. Sa ai control asupra corpului tau si sa poti executa anumite exercitii, oriunde te-ai afla, e mult mai impresionant decat sa ridici niste greutati la sala. Asa ca nu mai sta pe intrebari si da-i bice!

| Cosmin86 a răspuns (pentru FineAsHell):

Si la sala folosesti greutatea corpului:

- tractiuni la bara (ai mai multe prize, poti face vreo 30 de tipuri de tractiuni)
- flotari la paralele (unde ai tot corpul in aer)
- dips
- muscle up (in salile care au tavan inalt)

Si cu greutatea corpului maresti greutate, legi discuri de tine (eu fac tractiuni cu 35kg legate de mine, spre exemplu).

| FineAsHell a răspuns (pentru Cosmin86):

Foarte bine faci si e bine ca esti informat. Nu sunt exercitii care trebuie neglijate, dar multi nu le practica.