| gogocazacu a întrebat:

Hey! ⚠️Eu sunt un boxe destul de cunoscut in tara, intrebarea este de ce nu am noroc? Ma rog la Dumnezeu mereu spun tatal nostru cand dorm etc... de exemplu azi am avut un meci cu un baiat de aproape 1, 80 si era prost, nu ca ma dau mare dar era pilaf si parca in meci nu mi-am dat destul drumul la brate. Eu mereu ma rog dar am observat ca boxeri mai vagabonti care nu se roaga niciodata mereu au noroc in ring, chestia asta m-a adus la disperare, nu am mai castigat un meci de mult timp. Va rog frumos daca stiti cum puteti sa ma ajutati! Nu mi se pare corect cum ma trateaza Dumnezeu (dau funda⚠️)

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Dumnezeu nu iubeste violenta si sporturile agresive, ca atare nici pe cei care aleg sa le practice!
Daca vrei sa te iubeasca Dumnzeu, atunci apuca-te de un sport fara violenta, unul pasnic, linistit, unde nu-ti lovesti si ranesti adversarul.

31 răspunsuri:
| ShREKT a răspuns:

Pentru ca esti manipulat sa te bazezi pe Dumnezeu asta. Man, intelege o chestie, Dumnezeul asta in care noi credem, nu e unul biblic de care stii tu, care se asteapta la rugaciuni si sa ii cerem mila sau sa ne punem in genunchi in fata lui de frica. Tu esti facut sa crezi in El prin frica si sa te lasi in fata Lui, dar nu e asa. El e ceva stiintific, nu avem inca o demonstratie ca e real sau un basm, dar fie ca este sau nu, tu trebuie sa te concentrezi la tine; trebuie sa te antrenezi si sa te focusezi pe ce faci, nu pe cine te ajuta. Daca pe tine te-ar ajuta un asa zis Dumnezeu, iar pe adversarul tau nu, ar fi un Dumnezeu rau, pentru ca amandoi v-ati rugat la fel de mult si te-a ajutat doar pe tine. De asta El a dat liber tuturor sa ne descurcam cu ce ne-a dat. Trebuie in tine sa crezi si sa te antrenezi mai mult daca vrei sa castigi, bazeaza-te pe tine, nu pe Dumnezeu. Daca amandoi ne rugam la el il vom pune intr-o situatie nasoala ca va trebui sa aleaga pe cine ajuta, asa ca nu ajuta pe nimeni si doar ce facem noi conteaza

| MrAM a răspuns:

Ce treaba are Dumnezeu cu meciul tau de box. AI pierdut pentru ca nu ai fost destul de bun, simplu. Norocul sau Dumnezeu nu are treaba in ecuatia asta. Antrenamentul si psihicul tau iti va aduce victoria. Daca tu dedici mai mult timp antrenandu-te si perfectionandu-te in sala decat o face adversarul tau, garantat vei castig. Asa ca nu mai freca menta si da vina pe factori din exterior cand problema consta la tine. Nu ai decat sa te superi da asta e realitatea.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

"Eu sunt un boxer destul de cunoscut in tara"

Arată-ne niște meciuri cu tine, de pe Youtube, ca să vedem ce vedetă avem printre noi. happy

| PleşaMihai21 a răspuns:

Nu știu ce e cu lumea asta. Sunt inundați cu credința aia exagerată. Nu pot sa spun ca sunt ateu, cred intr o energie care exista și poate fi numita "Dumnezeu", dar prefer sa spun ca exista karma. Problema lor e ca mulți se lasă manipulați de oameni de varsta a doua sau chiar a treia, oameni cumva bătrâni la minte care nu știu altceva in afara de Dumnezeu. Pe bune, norocul ți l faci singur, la fel și ghinionul. Lasă l pe Dumnezeu pentru duminica sau pentru sărbători, iar când ai meci, axează te doar pe instincte. Trăiește realitatea.

| PleşaMihai21 a răspuns (pentru floresdemayo):

Cred ca voia sa spună ca e destul de cunoscut prin cartier laughing

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e "atotputernic, nemuritor și iubitor", dar invizibil, orb și surdomut. În consecință orice se spune despre Dumnezeu sau în numele lui are valoarea zero, pentru că nu există confirmarea din partea zeului. Concluzia e că zeul e inexistent. E doar un personaj imaginar de tip sperietoare Bau-Bau de poveste primitivă, puerilă, fantezistă și absurdă bună pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.
Rugăciunile adresate unui personaj de poveste sunt inutile și nu vor avea nici un rezultat.
Omul nu are nevoie de minciună și de fantezie primitivă. Omul are nevoie de știință și de adevăr.
În box la fel ca în orice domeniu, e nevoie de putere a minții, de putere fizică și de antrenament. Rugăciunile la zei sunt egale cu zero, pentru că zeii sunt zero. Un om puternic și bine pregătit face ce trebuie și când trebuie. Nu are rost să piardă vremea și să stea cu gândul la povești false cu zei.

| Sophieka a răspuns:

E alegerea ta...Sa fi de partea binelui sau de partea raului.

Crezi ca lui Dumnezeu, sau Divinitatii, sau Universului... Cum vrei sa numesti, ii place boxul? Ii plac luptele? Ii plac oamenii care isi bat joc de altii s-a.m.d?

Tu traiesti din orgoliu iar meseria aceasta sau activitatea aceasta de boxer este bazata pe orgoliu, nu are treaba cu masculinitatea adevarata.

| Sophieka a răspuns:

Daca Creatorul este Iubire, cum poti crede ca daca bagi acolo o rugaciune precum Tatal Nostru sau ii ceri sa te ajute sa il invingi pe altul, chiar o va face? Adica sa te ajute pe tine sa-l bati sau sa il omori pe altul... E o nebunie, insa nu ma surprinde foarte mult, fiindca cei care traiesc din orgoliu, si cei care se ocupa cu activitati de genul in care esti tu, nu au multa intelepciune, nu gandesc prea mult, si sunt o gramada de genul...

| Sophieka a răspuns:

Dar ma rog... Poate iti va asculta rugaciunea intr-o zi, si apoi, intr-o alta ocazie, o sa se roage altcineva mai mult lui Dumnezeu sa te invinga pe tine...Si o sa vina randul cand o sa-ti iei tu knock out.

| Iote a răspuns:

Tu te rogi si vrei ca Dumnezeu sa lupte in locul tau?
Roaga-te, ca nu-i rau. Dar mai mult antreneaza-te bine si concentreaza-te asupra meciului. In timpul meciului lasa-l si pe Dumnezeu sa se odihneasca.
Apropo, pentru ce esti cunoscut? Pentru cat de slab esti, pentru ca vrei ca doar rugaciunile sa te ajute si nu antrenamentele?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista noroc.
Daca chiar esti religios, ar trebui sa stii ca ideea de noroc e contrara credintei in dumnezeu.
Norocul presupune ceva aleator, pe cand religia zice ca Dzeu le coordoneaza pe toate.

In fine.

Nu te baza pe dumnezeu ca te va ajuta in ceva.
Nu vei castiga meciuri daca nu esti bun, daca nu dai tot ce poti, daca nu te antrenezi, daca nu mori la antrenamente, daca nu ai talent.

Niciodata nu vei castiga in fata cuiva care s-a antrenat mult mai mult ca tine si care e mai talentat, in conditiile in care tu ai lalait o.

Religia zice ca Dzeu te ajuta dar nu ti baga in traista, asta ca sa justifice faptul ca Dzeu nu te " va ajuta " niciodata daca tu nu depui tot efortul. Adica de fapt in realitate tu te ajuti. Efortul depus este cel care va da roade.
Religia va veni atunci si va lua meritul, zicand ca Dumnezeu te a ajutat, chipurile.


Vagabontii aia castiga pentru ca nu si pierd vremea cu rugaciuni, ci se antreneaza

Tu crezi ca halep, doroftei, serena sau ronaldo au ajuns unde au ajuns cu rugaciuni?
Nu, in spate sta o munca imensa.

Sa fii crestin poate are efect asupra echilibrului psihic, de asemenea vital pentru atitudinea de invingator.

Dumnezeu nu te trateaza corect? Religia, atunci cand apare o contradictie, are un raspuns pentru toate.
Chipurile va zice ca nebanuite sunt caile Domnului. Daca pe Iov care era ăl mai mare fan al lui Dumnezeu, chiar El l-a nenorocit ( i au murit copiii, sotiile, a dat faliment, a fost bolnav ), cu scopul de a l incerca, ce mai ai de comentat?

Reiese ca Dzeu are o atitudine usor meschina ( pentru ca iti face rau cu buna stiinta ), chiar daca ulterior iti da inapoi.
Iov nu a primit inapoi nimic doar stand si pierzand vremea pe camp. Daca nu se mobiliza si nu muncea sa si refaca viata, Dzeu il lasa asa, sarac si vai de capul lui.
Nu i-a venit pe tava nimic.

Deci ce sa zic,
E alegerea ta sa crezi in Dzeu.
Dar vine la pachet cu capricii. Si niciodara nu va fi cum vrei tu, ca deh, " faca -se voia Lui ", si nu a ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru halogen001):

Dumnezeu este un concept asa de frumos construit ca nu poate fi demonstrat ca exista 100% sau ca Nu exista 100%.

Oamenii se chinuie de mii de ani sa demonstreze unii existenta, altii nonexistenta.
Inca nu s-a concluzionat nimic.
Deci nimeni nu poate afirma ca Dzeu exista sau ca Dzeu nu exista.

Ramane in final chiar asta, o chestiune de credinta. O alegere care nu poate fi argumentata obiectiv. Boxerul nostru a "ales" sa creada.
https://iep.utm.edu/god-time/
https://iep.utm.edu/anselm-ontological-argument/
https://iep.utm.edu/god-west/

| Brizbriz a răspuns:

Faptul ca tu crezi in D-zeu si ca te rogi, nu inseamna DELOC, ca D-zeu te v-a ajuta cu ce vrei tu
da, stiu, preotii insinueaza asta, si nu spun niciodata ca ar fi asa, dar nici ca nu ar fi asa, asa ca... PROSITIMEA crede ca vor fi ajutati (imi pare rau ca te clasez in categoria asta, dar cam esti)

eu personal sunt sigur ca D-zeu exista (experiente personale de care nu o sa le descriu aici) si ca soarta exista, iar asta pot sa dovedesc... USOR, cauta "42 ways to kill Hitler" (42 de incercari de asasinare a lui Hitler) Hitler nu a putut fi omorat de altcineva in afara de el insusi, si au fost incercari dejucate de chestii patetic de pueril incredibile, culminand cu ultima, care a fost o serie lunga, lunga de coincidente ABSOLUT IMBECILE care l-au salvat pe Hitler

revenind, D-zeu exista, dar nu ii pasa de tine, ci de planul lui matret, deci, daca ajuta planul lui, atunci te ajuta, altfel TI-O SI TRAGE

| johnnny123 a răspuns:

Era un banc care suna cam așa:

Un rabin și un preot creștin se duc la un meci de box. Înainte de meci, unul dintre boxeri își face cruce.

Rabinul îl întreabă pe preot: "Ce înseamnă semnul ăla?"
Preotul răspunde: "Nimic, dacă nu știe să boxeze"

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu e pe principiul Bau-Bau. Ce face un adult cu copilul neștiutor și naiv când vrea să-l determine să facă ceva, fără să depună mari eforturi? Îl amenință cu Bau-Bau și a rezolvat problema.
Același lucru merge și la adulții care nu gândesc, nu vor sau nu pot să gândească.

Nu e ceva complicat care trebuie demonstrat. Minciuna rămâne minciună, iar omul mincinos rămâne mincinos, necinstit, nesimțit și nerușinat, iar a determina un om să facă ceva prin minciună e doar înșelătorie și bătaie de joc.

Ca să arăți că există ceva sau nu, dai o definiție și aduci dovezi.

Cum e Dumnezeu?

Atotputernic, inteligent, nemuritor, atotștiutor, iubitor și a făcut tot ce există.

Deci ce a făcut? Pe lângă "Pământul plat în jurul căruia se învârte Soarele", a mai făcut purici și păduchi.
Face un Dumnezeu atotputernic, inteligent, atotștiutor și iubitor purici și păduchi? Nu.
Concluzia e că Dumnezeu nu există.

Dumnezeu e iubitor și lasă omul pe care îl iubește în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie. Concluzia e că Dumnezeu nu există.

Dumnezeu e atotputernic și iubitor, a făcut tot ce există, dar nu e în stare să comunice cu omul, e invizibil, orb și surdomut. Concluzia e Dumnezeu nu există.

Dumnezeu dă viață veșnică și de aceea vedem un număr impresionant de oameni cu viață veșnică, adică zero. Concluzia e că Dumnezeu nu există.

Dacă Dumnezeu e atotputernic și nemuritor, atunci orice ar face el sau altcineva, pe el nu l-ar afecta cu nimic. Prin urmare nu are nevoie de nimic, nu are nevoie să facă nimic și nu face nimic.
Asta înseamnă că nu poate avea sentimente, iubire, inteligență, voință, memorie pentru că nu are nevoie de ele.
Mai exact un asemenea personaj nu există.
Un zeu nu are de ce să facă purici și păduchi. Nu are nevoie nici să îl facă pe om și nici nu are nevoie de nimic de la om. Un zeu dacă ar exista ar face zei, nu oameni, purici și păduchi.
Un zeu nici nu are nevoie să se înmulțească pentru că e "nemuritor".
Atunci, de ce avem purici și păduchi? I-a făcut Dumnezeu?
Evident că nu.
Are nevoie un zeu de credința omului? Evident că nu. De credința omului are nevoie un alt om, unul slab, nevoiaș, mincinos, nesimțit, nerușinat, neserios și necinstit pentru a-i fi crezute minciunile în lipsa dovezilor.
Omul are nevoie de știință care înseamnă adevăr, nu de credință care înseamnă neștiință.
Credința înseamnă neștiință și e drumul către minciună și înșelăciune, iar știința e drumul către adevăr.

Viața e o formă de existență a materiei ce apare ca urmare a proprietăților materiei și evoluției în timp. Nu e voința unui zeu.
Zeii sunt doar personaje de tip Bau-Bau folosite pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.

De inteligență, voință, sentimente și simțuri au nevoie doar viețuitoarele ca să se adapteze la mediu, să strângă resurse și să se înmulțească. Asta e tot ce face o viețuitoare. Viețuitoarea e un roboțel natural care execută programul de viețuitoare și nu folosește la nimic.
Binele și răul e relativ și legat de selecția naturală. Existența sau nu a vieții nu e nici bine, nici rău. O viețuitoare există pentru că poate și nu mai există atunci când nu mai poate. Binele pentru o viețuitoare înseamnă tot ce înlesnește executarea programului de viețuitoare: supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire. Ce e bine pentru o viețuitoare poate fi rău pentru alta și invers.
O viețuitoare face tot ce e posibil să facă. Strângerea resurselor se face prin orice mijloace: muncă, înșelăciune și tâlhărie. De asta există războaie, minciună și înșelătorie. E lupta viețuitoarelor pentru resurse. Cine e mai puternic, acela câștigă. Ce câștigă? Mai nimic. Câștigă condiții de executare a programului de viețuitoare: supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire. La nemurire se poate ajunge doar în poveștile primitive, fanteziste, puerile și absurde scrise special pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.

Deci ce e Dumnezeu? E simbolul neputinței, neștiinței, primitivismului, minciunii, înșelătoriei, absurdului lipsei de rațiune și nimicului. Tot ce se face bine se face cu știință, nu cu credința în spiriduși inexistenți. Dumnezeu e un personaj care dă tărie spuselor unor oameni necinstiți care neavând nici un fel de autoritate sau legitimitate dată de adevăr se folosesc de minciună pentru a dobândi credibilitate în fața naivilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru halogen001):

Prin cele spuse, nu ai demonstrat ca Dumnezeu nu exista.

Las dezbaterea asta inutila si infinita pe seama celor mai destepti.

Singurul lucru cert de care sunt sigur e ca nu vom avea vreodata o certitudine, in nicio privinta ( existenta / inexistenta).

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Demonstrația e clară. Dacă eu spun că există la mine în cameră o veveriță albastră invizibilă și atotputernică, atunci oricine vine la mine în cameră și e întreg la minte își dă seama că nu există nici o veveriță albastră invizibilă și atotputernică.

Așa e și cu Dumnezeu. Un Dumnezeu atotputernic, iubitor, inteligent, atotștiutor și nemuritor care a făcut tot ce există, care a făcut purici și păduchi, care e invizibil, orb, surdomut și incapabil să comunice cu omul, care în loc să ajute omul se ocupă cu minuni, are nevoie de credință, de ritualuri primitive și lasă omul în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, de sete, în accidente și în războaie nu există decât în cărțile cu povești și în mintea naivilor creduli și neștiutori.

Dezbaterea nu e inutilă. Are rolul de a spune lucrurilor pe nume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru halogen001):

Publica ti demonstratia in forumuri superioare. Convinge-i pe cei care s-au chinuit ani de zile sa demonstreze, ca tu ai gasit deja raspunsul si ca acesta nu poate fi contracarat, ca este evident, obiectiv si definitiv.

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se chinuie nimeni să demonstreze ceva evident. Adevărul e cunoscut de toată lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru halogen001):

Fie cum zici tu.

Te contrazice jumatate din populatia globului.
Oricum daca nu demonstrezi indubitabil ceva, e degeaba, sunt doar povesti la gura sobei sau pe TPU.
Fara demonstratie si argumente te erijezi in acelasi dumnezeu, care zice crede si nu cerceta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici eu nu cred in dumnezeu, dar nu incerc sa conving pe altii ca inexistenta este o certitudine, in lipsa dovezilor si argumentelor.

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Când cineva afirmă că există ceva, pentru a fi crezut trebuie să aducă dovezi. Când nu aduce dovezi serioase și există dovezi reale contrare, atunci acel ceva nu există.

Adevărul se demonstrează prin fapte, nu prin efectul de turmă.
Un om care inventează povești absurde și neconforme cu realitatea nu poate fi bănuit de corectitudine, de seriozitate, de cinste sau de omenie. Rămâne un simplu șarlatan care minte și înșală. Întotdeauna se vor găsi naivi care să cadă în plasa minciunilor, deci succesul impostorilor e garantat. Minciuna servește întotdeauna mincinosului.

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa inseamna să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăznet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia învață cel mai mare neadevăr, ca moartea nu este sfârșitul."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru halogen001):

Nedovedirea existentei nu implica certitudinea inexistentei.
Ambele trebuie dovedite separat.
Citatele nu sunt dovezi.
Poti sa ai ultimul cuvant, daca tii atat de mult.

| halogen001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca să demonstrezi că există ceva, trebuie să definești acel ceva, că altfel nu ai ce găsi.

Se folosește bine metoda reducerii la absurd.

Presupunem că Dumnezeu există.
Dumnezeu e inteligent și a făcut tot ce există. Avem purici și păduchi, deci Dumnezeu i-a făcut. Contradicție: un Dumnezeu inteligent, atotștiutor, atotputernic și nemuritor a făcut purici și păduchi. Concluzie: Dumnezeu nu există.

Dumnezeu iubește omul și e atotputernic dar e invizibil, orb, surdomut și incapabil de comunicare cu omul. Contradicție, deci Dumnezeu nu există.

Dumnezeu iubește omul, e atotputernic și se ocupă cu minuni, nu ajută omul și îl lasă în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie. Contradicție. Concluzie: Dumnezeu nu există.

Face Dumnezeu Pământul plat și Soarele care se învârte în jurul Pământului? Contradicție, deci Dumnezeu nu există.

Mai pune Dumnezeu omul la încercare când știe dinainte rezultatul? Contradicție, deci Dumnezeu nu există.

Dacă Dumnezeu știe dinainte tot, mai exista "liber arbitru"? Contradicție, deci Dumnezeu nu există.

Dumnezeu e atotputernic și iubește omul, deci trebuie să se ascundă de om, să fie invizibil și surdomut. Contradicție. Deci Dumnezeu nu există.

Dumnezeu e atotputernic, nemuritor, inteligent, iubește omul, are nevoie de om, de credința omului și e interesat de tot ce face omul. Contradicție, deci Dumnezeu nu există.

Dumnezeu dă viață veșnică, iar numărul oamenilor cu viață veșnică este zero. Contradicție, deci Dumnezeu nu există.

Omul e mincinos. Dovada sunt războaiele, inchiziția, sclavagismul și așa mai departe, deci oricine afirmă ceva cu dovezi contrare, ori nu e întreg la minte, ori e mincinos. De aceea e nevoie de dovezi, iar promovarea lucrurilor dovedite a fi false nu înseamnă adevăr, cinste, omenie sau corectitudine. E o simplă înșelăciune care se întâmplă în mod firesc între oameni.

Dumnezeu fiind invizibil și surdomut, incapabil de comunicare cu omul (evident pentru că nu există, nu de altceva) se poate pune în gura lui orice și devine astfel un instrument de manipulare a naivilor creduli și neștiutori, instrument care dă "greutate" dorințelor, opiniilor și părerilor personale ale unor indivizi certați cu adevărul, cu bunul simț și cu corectitudinea.
Deci nu e vorba de adevăr, de corectitudine, de moralitate sau de ceva de valoare. Într-un cuvânt Dumnezeu e minciună.

| Fatamuntilor a răspuns:

Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista.
Stiu ca sportul se bazeaza si pe antrenamente. Poate baieti aia fac antrenamente
E ca si cum te-ai prezenta la examenen fara sa inveti.DOAR te-ai rugat, nu?
Sau sa joci la loto fara sa iti iei bilet.
Banuesc ca reprezinti un club sportiv, si cineva te antreneaza! Sper ca nu nenea Vasile care sprijina gardul crasmei din colt
Schimba antrenorul si fa antrenamente seriose daca vrei sa castigi.
Sau poate nu e de tine.

| Simpatic a răspuns:

Dupa cum scrii esti mare boxer
Cei mai buni boxeri sunt cei inteligenti care boxeaza strategic nu vagabontii cum le zici tu in ring, ei si cu aia care se bat in baruri nu-s sportivi adevarati si nu vor fi niciodata
Nu are legatura daca tu te rogi sau nu conteaza cat esti de bun in acest sport, ce tactica abordezi si ce forta ai atat fizica cat si psihica, la urma urmei e un sport complex

| Mosotti a răspuns:

Pai te rogi la cine? La cineva care nu exista? Ca dovada ca aia care nu se roaga au noroc, nu tine de rugaminti, tine de noroc de cum lupti tu, inseamna ca aia-s mai buni ca tine, accepta asta.

Daca nu ai castigat un meci de mult, inseamna ca nu esti prea bun la asta, ce sa zic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeu nu se ocupă cu boxul. Încearcă cu Satana, poate ai mai mare succes.

| gogocazacu explică (pentru Mosotti):

Cauta pe google gogo cazacu

| gogocazacu explică (pentru Iote):

Cauta pe google gogo cazacu.