| saresipiper a întrebat:

Hey TPU,

Care supliment face sa iti umfle asa muschii ca la culturisti?

Mersi

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Tras din greu:
- timpul de odihna între serii sa nu fie mai mare de un minut și jumătate
- cînd ridici greutatile, o faci rapid, cînd cobori, timpul trebuie sa fie cel puțin de doua ori mai mare ca la ridicare. Ia sa vedem, așa mai faci 25 de repetari?
- corectitudine - faci corect totul? Sau faci cursele repetarilor pe jumătate? Nu exista progres fara asta!
- La ultimele serii, ultimele repetari trebuie sa fie forțate, adică să dai totul din tine. La sala antrenorul ne spunea că e bine sa fie cineva care sa te ajute, că sa nu ramii blocat sub bara, și ajutorul sa nu fie mai mult de două degete, tu trebuind totuși să ridici bara. Asta era incitant pentru mine, sa vad cît pot duce, și de aceea nu am agreat niciodată aparatele.
Daca e 40 de min pe zi e ok. Sau două ore de trei ori pe săptămână.

48 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Nu e supliment, se numesc steroizi anabolizanti și se injectează.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca esti balon, aerul. Daca esti burete, apa. Daca esti om, steroizii. In loc sa cauti suplimente ce ar fi sa te antrenezi intens, sa mananci cum trebuie si sa ai rezultate?

| RAY a răspuns:

Creatina ar ajuta ca retine apa in masa musculara daca nu ma insel, mai multe stie cosmin

| siriusblack98 a răspuns:

Confuzi steroizii cu suplimentele.

| VI3 a răspuns (pentru RAY):

Da este adevărat

| AnastasiaK a răspuns:

Pana la suplimente/steroizi, e vorba de multa MUNCA si DISCLIPINA.

| cristi202 a răspuns:

Otel greu combinat cu sudoare, si presarat cu multa perseverenta?
Pe bune, daca tragi doua-trei luni din greu la sala, vei observa ca muschii se obisnuiesc cu greul si "lucreaza", de la prima sau a doua serie de repetari vei vedea ca se umfla, e o senzatie placuta, si acest lucru atesta ca ai facut ce trebuia, ca muschii cresc. Eu si azi, daca depun un efort serios, uneori mai simt cum se umfla muschii, desi nu am mai fost la sala de ani de zile, e raspunsul lor la efort. La concursuri, culturistii fac putina miscare inainte de a urca pe podium, ca sa li se umfle muschii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristi202):

Ce spui tu se numest e"pompare".

| JUNNKiE47 a răspuns:

Trenbolon și anapolon, pe deasupra ani mulți de muncă și alimentație corespunzătoare

| saresipiper explică (pentru cristi202):

Ce inseamna sa trag greu?
Iti dau un exemplu..ridic greutati de 5 kg fiecare (deci 10 kg), 25 exercitii a cate 5 serii...deci peste 100 doar la maini. Si nimic..arat ca o musca. E putin cat fac? Dureaza 40 minute. Trebuie mai multe exercitii si timp îndelungat, gen 2 ore? Mentionez ca mananc proteine, pui cu salata, orez, gratar de porc, bla bla bla

| saresipiper explică (pentru AnastasiaK):

Cu munca si disciplina am pornit si tot ca o libelula arat. Si da, bag proteine si mancare buna. Deci, unde e greseala?

| saresipiper explică (pentru anonim_4396):

Mananc carne cu relativ putini carbohidrati si tot n-am rezultate. La brate ridic greutate de 10 kg de 100 ori. Si tot n-am pic de muschi. De ce?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru saresipiper):

Fiindca te grabesti. Antrenamentul trebuie facut cu cap. Nu trebuie sa ai putin carbohidrati. Nici cu carnea nu face excese. Doar ai mai multa rabdare. Eu am ajuns ok dupa 1 an jumate de sala si facusem sport cu greutatea corpului si cu vreo 3 ani inainte. Nu vine cat ai clipi din ochi. Depinde si de genetic, dar in cativa ani oricine are rezultate

| AnastasiaK a răspuns (pentru saresipiper):

Doar pentru ca zici tu ca bagi mancare buna, nu inseamna ca asa si e. Scrie planul alimentar, scrie antrenamentul si mai vorbim dupa.

| Cosmin86 a răspuns (pentru saresipiper):

Cu prostia aia de antrenament vrei sa pui muschi? Si cum le "ridici" la maini? Flexii, extensii, etc. ca sunt mai multe tipuri.

| saresipiper explică (pentru AnastasiaK):

Aha, ma tragi de limba dar nu oferi nici un sfat, probabil ai aceeasi dilema. Mersi dar puteai recunoaste de la inceput asta

| saresipiper explică (pentru Cosmin86):

De ce e prostie? Justifica intai asta

| AnastasiaK a răspuns (pentru saresipiper):

Deci tu vrei sa stiu eu ce faci tu gresit cand eu nu stiu ce faci tu? Degeaba vii la noi ca prostul si zici "fac totul corect si nu cresc". Pai nu, daca nu cresti, nu faci corect. End of story! Daca vrei sa stii ce faci gresit, mai intai trebuie sa ne spui noua EXACT ce naiba faci ca sa putem identifica greseala...NU E LOGIC?

| Cosmin86 a răspuns (pentru saresipiper):

1. Nici nu spui ce exercitii faci (flexii, extensii, etc.). Nu exista "ridicari", poate ramat vrei sa zici? Dar la ala intra mai mult spatele.

2. Faci 25 de exercitii? Profesionistii fac 3-4 exercitii maxim pe grupa (spre exemplu la biceps: flexii cu bara Z, flexii hammer, flexii concentrate, tractiuni la bara dreapta priza tip-supinatie), la triceps: impins cu priza ingusta, extensii cu gantera, flotari la paralele

3. Nu stiu cate repetari faci, dar 100 e MULT PREA MULT, pentru muschi se fac maxim 8 repetari. Cand POTI mai mult, maresti greutatea.

4. Greutati de 5kg = pentru fetite firave. Am vazut fete la sala care lucrau cu 15-17 pe brat (si nu, nu aveau muschi, erau feminine).

| saresipiper explică (pentru AnastasiaK):

Am scris mai sus. Esti idi? Sau nu vezi?

| saresipiper explică (pentru Cosmin86):

Ok, esti sigur ca alea care fac cu 15-17, nu au hernie? Imi poti garanta ca nu fac asa ceva daca ridic mai multe kg?
Deci...din picioare, cu mainile pe langa corp, si cu 5 kg intr-o mana, 5 in cealalta, ridic ganterele sus, pana deasupra capului, mainile fiind perfect intinse.fac chestia asta de 25 ori, apoi ma opresc..si repet de inca 4-5 ori. In total sunt minim 100 ridicări. E gresit?

| Cosmin86 a răspuns (pentru saresipiper):

Cat timp faci un exercitiu corect, nu faci nicio hernie. Stai linistit, poti face hernie si lucrand doar cu corpul tau, daca faci gresit (multi s-au accidentat la coloana de la niste abdomene banale, ca le faceau incorect). Ca sa fii sigur ca ai spatele drept, le poti face cu spatele lipit de un zid (eu mai lucrez asa la sala).

Faci jumatate flexie + jumatate presa militara, combini doua exercitii (unul pentru biceps si unul pentru umeri).

Da, e gresit, cu 25 de repetari nu pui muschi:

- alege o greutate sa faci MAXIM 8 (maresti greutatea cand poti mai multe)
- imparte cele 2 exercitii: faci flexii pentru biceps 4 serii si apoi, in ziua in care antrenezi umerii, faci deasupra capului pentru umeri (cauta pe Youtube presa militara cu ganterele, asa se numeste).

La cat timp lucrezi bratele asa? De 2 ori pe saptamana?

| AnastasiaK a răspuns (pentru saresipiper):

La alimentatie nu ai scris nimic in afara de faptul ca mananci carne cu putini carbo/ mananci proteine si mancare buna... ceea ce nu inseamna nimic. Sa mananci carne poate insemna si ca mananci 1kg pe zi si ca mananci 100g, tot ca mananci carne se cheama. La fel si cu proeteinele... orice om mananca proteine, problema e si CAT. Apoi, de unde sa stiu eu ca stii tu ce-s aia carbohidrati? Ca multi oameni destepti ca tine care stiu ei ce si cum, considera ca doar fainoasele si dulciurile sunt carbohidrati si nu e deloc asa. Oricum, cresterea in masa nu prea se face cu putini carbohidrati ca ai nevoie de surplus caloric si nu-i usor doar cu proteine si grasimi.

Cand iti cere cineva alimentatia EXACTA, inseamna ca scrii alimente + cantitati (gramaj daca se poate) sau un calcul caloric exact + macronutrienti daca stii sa calculezi asa ceva (desi ma indoiesc, ca daca stiai sa calculezi bine, stiai si ce ai nevoie si aveai si rezultate, iar noi nu aveam discutia asta acum).

| saresipiper explică (pentru Cosmin86):

De 3-4 ori. 25 repetari a cate 4-5 serii.

| saresipiper explică (pentru Cosmin86):

Deci pauza mai mare de 1 minut jumate sa nu fie? Muschiul trebuie sa fie incalzit?
Si..la cat timp de cand am inceput exercitiul sa beau proteinele? De asemenea, ce alte suplimente imi recomanzi?

| saresipiper explică (pentru Cosmin86):

Deci 25 exercitii, nu 25 de serii. Ridic gabterele (10 kg impreuna) de 25 ori, apoi fac pauza. Apoi reiau de 4-5 ori. Asta e antrenamentul. Exact presa militara fac

| saresipiper explică (pentru AnastasiaK):

Folosesc proteine de pe pronutrition.ro pe baza de zer din lapte, mananc si carne de pui/vita la gratar, in jur de 200 gr, salata, am mai si trisat si am mancat si oaine, cartofi prajiti..prajituri.
Ideea e ca nu ai cum sa-ti iei necesarul de proteine doar din alimentatie, trebuie sa te mai ajuti si de prafuri pentru ca o carne mai vine la pachet si cu grasimi daunatoare. As fi interesat de niste proteine ok, sau sa mi se zica daca gfx ce iau e bun?

| AnastasiaK a răspuns (pentru saresipiper):

1. Gresesti, poti sa-ti iei foarte bine necesarul de proteine din alimentatie. In primul rand ca nu e carnea singura sursa de proteine...mai ai oua, lactate, soia, quinoa, linte si mai sunt MUUULTE exemple.

2. Daca nu-mi scapa mie ceva, ăla e gainer, nu proteine, iar din cate imi amintesc, chiar unul cu multicel zahar, deci prost. Mai bine mananci prajiturile alea linistit ca-s si mai ieftine, probabil iti plac si mai mult si e fix acelasi lucru.

3. Cel mai probabil tu esti in deficit caloric sau pe mentinere...cu tot cu trisatul ala de care ziceai. De obicei oamenii care vor sa puna masa musculara au undeva la 5 mese (nu gustari) pe zi.

| saresipiper explică (pentru AnastasiaK):

Am luat varianta naturala, fara indulcitori si arome, la 85g cate iau pe zi are 38.8g proteine si 27.7 zaharuri. Da, e gainer, ai dreptate!
Am citit descrierea si scrie "Supliment de top pentru dezvoltare musculară și forță".
L-am luat in ideea ca ma va ajuta sa pun mai multi muschi. La mine marea indoiala e cu exercitiile, cum am zis, din picioare, fac 25 ridicari de gantere cu mainile, apoi iau pauza si repet astea 25 de ridicari de inca 4-5 ori pana am in total minim 100 facute. Totusi ar fi trebuit sa se vada ceva, efort depun, transpir, dar sunt multumit, nu stiu ce iau altii sau cum executa exercitiile de sunt asa umflați

| saresipiper explică (pentru saresipiper):

*nemultumit