| GulDan a întrebat:

Majoritatea zic ca sala nu te ajuta la bataie. Dar atunci de ce toti care fac lupte fac si sala? nu zic ca fac toate exercitiile..doar cele de baza.

M-ar ajuta sala sa dau mai tare cu pumnu si mai rapid? si sa am forta sa imping?

8 răspunsuri:
| Scorpions13 a răspuns:

Sala e pentru forta, dar eu zic sa te linistesti. Sala iti fărâmă oasele, la început nu simti dar majoritatea care au făcut sala au hernii sau spondiloze, pentru viteza aleargă mult sa ai rezistenta si exersează corect respirația care are un rol important in ceea ce vrei tu sa faci, dar la ce te ajuta sa stii sa te lupti? doar pentru a impresiona, nu mai bine faci tu in voia lui Dumnezeu si restul ti se va da pe deasupra.

| BlizzardOnly a răspuns:

Cei care fac lupte nu fac sala! Cand faci sala muschii se contracta si dupa sala trebuie sa faci Streching. E adevarat ca vei fi mai puternic mai masiv, dar daca nu stii sa dai cu pumnul sau sa te aperi nu te ajuta la nimic.
Daca vrei, poti sa le imbini intr-o sala mai specializata unde poti sa faci si kick box sau arte martiale si culturism

| GulDan explică (pentru Scorpions13):

Da fac si atletismhappy deci e ok cu alergatu. Mersi! Dar faza cu la ce m-a ajuta? tu te uiti putin in jur cati oameni ''smecherii'' sunt si in ziua de azi chiar e util sa sti...eu nu vreau sa bat pe nimeni dar pentru. autoaparare macar.

| GulDan explică (pentru BlizzardOnly):

Imi doresc sa ma apuc de niste lupte gen kickbox dar sunt confuz..majoritatea zic ca antrenoru o sa te bage in ring cu unii mai profesionisti si o sa-ti spargi nasul pana la urma.

| Happyjump a răspuns:

Gandeste-te ca ai un super ferrari in garaj,dar tu abia stii sa conduci, nu trebuie sa ai o super masina ca sa fii un șofer bun, cam la fel este si situația ta, sala este mai mult pentru forța, daca vrei sa inveti sa te bati mai bine te-ai duce la karate sau ceva de genu

| JohnnyBi a răspuns:

E o vorba: si boul (taur) are putere, creier nu are.

| Scorpions13 a răspuns (pentru GulDan):

Nu e util iubesteti aproapele ca pe tine insuti chiar si pe dusmani, Daca esti băiat destept o sa te apuci sa iti dezvolti mintea si sa iti golesti capul de gânduri necurate.Sa faci fapte bune, sa fii altruist sa iti cinstesti parintii etc. Si la final o sa fii un om fericit. Invatatura care am scris-o eu este cea adevarata sau ai putea face asta :
Practici mma, box, etc, repetari antrenamente grele pana la urna incepi sa te pricepi (6-7 luni) devii din ce in ce mai bun (1-2)ani, se ia unul de tine (îl bati) ti se duce numele ca esti bun la bătaie etc, (poti sfarsi înjunghiat sau bătut de mai multi). Cand vei creste iti vei face o familie la ce iti foloseste lupta, ai pierdut timp important din viata pentru niste situatii care pot fi evitate (si crede-ma ca daca ai frica in tine poti face lupte ceva timp in situatia unei lupte la început este impactul psihologic ceea ce te poate face sa fugi.). Sunt foarte rare situatiile in care esti pus sa lupti fizic. Si la urma cu ce ramai Am făcut lupte când eram mic, asa si? Cu asta mori.
Traieste viata cu bucurie si cu gândirea curata si cu frica de Dumnezeu.
(am trecut prin asta am umblat cu smekeri cu, combinatii, pesti, limbaje urate, umblam cu ei cu q7, Porsche si de curând umblu cu oameni cu handicap, cu nevoie de afectiune, copii ) te las pe tine sa zici unde mă simteam împlinit si fericit.

| GulDan explică (pentru Scorpions13):

Mda e poveste lunga daca incep sa-ti zic istoria meahappy am fost batut, luat la misto, etc. cand eram mic..acum m-am schimbat..sunt mai rau cu cei ce merita.