| Kl0d a întrebat:

O intrebare in special pentru ciclisti daca merg cu bicla fac muschi la picoare?, merg in jur de 2-3 ore pe zi ma inplinb prin parcuri, ieri de exemplu am mers 15-23 Km. daca nu fac asa muschi ziceti-mi niste programe sau sfaturi.

8 răspunsuri:
| RS4 a răspuns:

Daca vei fi pe o viteza corespunzatoare (adica sa simti ca pedalezi in forta) cu siguranta ti se vor dezvolta muschii picioarelor! dar nu te astepta la rezultate de pe o zi pe alta! bafta!

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Faci, incearca sa pui si viteze mai mari sa apesi mai greu si sa mergi mai repede, cand incepi sa faci un pic de forta baga si viteza mare cand mergi la deal.

| Minnie a răspuns:

Daca te plimbi asa usor ca o floare nu iti vei dezvolta muschii. Conteaza si distanta si ritmul in care pedalezi si viteza pe care o alegi.

| Cdzgariat a răspuns:

Da evident ca faci nu muschi ci "muschioi"laughing.23 de Km e foarte bine, trebuie sa faci maxim 4 pauzewinkingpe parcursul drumului ca sa iti lasi muschii relaxatiwinking. Ciclismul imbunatateste capacitatea de rezistenta la efort cu 20%, petreceti timpul pe bicicleta la mai putin de o ora si evita zonele prea abrupte in primele cateva saptamani.Cand te simti deja confortabil pe bicicleta incerca sa adaugaugi inca 2-5 km la itinerar; incerca sa utilizezi frecvent bicicleta si pentru cumparaturile zilnice. Mersul pe bicicleta va deveni ceva obisnuit si in acest caz mentinerea in forma nu necesita un efort deosebit.

| Agentuu a răspuns (pentru Cdzgariat):

Ba, esti prost? Eu faceam azi vara cate 80-140 km pe zi ( in proportie de.60% din drum..era la deal, restul pe drept si putin la vale ), cu bicicleta profesionala si am depus masa musculara.tu zici ca depune "muschioi" la 23 km si zici 4 pauzelaughing? Eu de-abia fac o pauza la panta de inclinatie 12-17% de lungime.6-8 km.
Mentionez ca la prima tura am inceput cu 25 km.dup-aia in maxim 2 saptamani am ajuns la 60-80, iar acum 100 km imi sunt la ordinea zilei.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Agentuu):

Akt ciouk nuc,

fa genuflexiuni cu 100 kg pe umeri si atunci pui masa musculara cu adevarat.

| Agentuu a răspuns (pentru Cosmin86):

100kg reprezinta 125% din masa mea, ai mare dreptate, atunci depui masa multa dar nu prea faci definire.

| patric_6965 a răspuns:

Daca vrei sa faci muschi la picioare nu trebuie sa faci sport numai cu bicicleta, mergi la sala, va exercitii la picioare, fugi dimineata cap pe la ora sapte fugi maxim vreo 2-3 kilometri toata saptamana si vei vedea rezultatele multa bafta!