| almaz a întrebat:

O întrebare pentru cei care știu și folosesc suplimentele alimentare. După cum știm cu toții, este recomandat să folosim proteinele seara, după antrenamente, ca mușchii să le absoarbe. Deci....eu aș vrea să înlocuiesc prima masă, adică micul dejun cu un shake bogat în proteine, pregătit cu lapte, să mai adaug un fruct în el, etc...tin să menționez că folosesc 2, 6g de proteină pentru 1 kg pentru că mă aflu într-o perioadă de slăbire.


Ce părere aveți? este ok așa ceva?

Răspuns Câştigător
| medicine a răspuns:

Este in regula sa inlocuiesti prima masa cu un shake. Recomand pudra proteica din seminte de canepa Canah, este extrem de bogata in nutrienti si ajuta la slabire. Pentru unele gustari e ok sa mananci batoane proteice fibrobar, dar nu mai mult de 1-2 pe zi. Deasemenea, shake-ul poate sa contina si lapte vegetal (cocos/migdale, soia nu este sanatoasa). In rest, ceai verde (2-3 cani pe zi) salate cu branza sau peste, seminte de chia, seminte de in, toate ajuta la slabire. Eu personal consum proteina de fiecare data cand simt nevoia, dar cred ca deregula seara e mai bine sa consumi o masa mai usoara (ca de exemplu mozzarella sau feta + rosii + masline, sau un avocado + o mana de diverse tipuri de nuci + o banana)

1 răspuns:
| Mejdej a răspuns:

Suplimentele se iau daca vrei un rezultat extraordinar dimineata pe stomacu gol, imediat dupa sala pentru ca atunci organismu are nevoie de resurse si inainte sa te culci. Acum depinde ce suplimente iei ce varsta ai inaltime si kg.