| dyk3yy a întrebat:

Pot sa iau creatina de la 15 ani?

23 răspunsuri:
| sti11ness a răspuns:

Culturismul se incepe de la 16. Deci tot pe acolo esti. Poti sa iei insa ATENTIE sa respecti indicatiile de pe cutie si sa nu depasesti doza zilnica recomandata.

| mocoloco2 a răspuns:

Salut eu fac sala de 2 ani si ati spun ca nu e indicat fiindca organismul tau ni e dezvoltat complet! Sa nu faci prostia asta ca o sa ati strici ff rau sanatatea! Mai bine te duci la sala sau la munca e mai bine la varsta ta... Sper ca te -am ajutatwinking

| davidrcv a răspuns:

Ce e aia

| MarianAlex112 a răspuns:

Nu

| JohnnyBi a răspuns:

Poti, dar ia-o din mancare. carnea de vita si cea de curcan contin creatina. intr-o doza mai mica decat ceea ce contine un supliment, dar de ajuns pentru nevoile tale happy

| dyk3yy explică (pentru JohnnyBi):

Stiu,dar pot sa iau creatina tblete masticabile de la redis? Eu o sa iau exact 3 tablete pe zi(2 inainte de antrenament cu 3 ore si una cu o ora dupa antrenament, toate pe langa mancare si batoane proteice).

| JohnnyBi a răspuns (pentru dyk3yy):

Suplimentele nutritive sunt recomandate oamenilor peste 18 ani, daca nu ai de gand sa astepti atat, macar pana la 16 fa un efort.
personal, prefer sa ma abtin decat sa iau suplimente de la redis. sunt de proasta calitate, dar vorba unui om mare (tradus bineinteles) "este mai bine sa iei ceva de calitate mai mica, decat sa te lipsesti de tot de acel ceva". in locul tau as ramane la batoane proteice, creatina este apa de ploaie.
daca vrei ceva, fa 16 ani si baga-te pe un preworkout, care contine si creatina, si alte bunataturi pe langa. spre ex: no xplode (bsn), hot blood (scitec), C4 (cellucor), hemo rage (nutrex). fa 16 ani, ia una din astea (dar vezi, costa in jur de 150 lei si tin cam 40-50 de zile) si iei mai putin decat scrie pe prospect. daca acolo zice 1 cupa, tu iei 5/6 (una fara varf). lasa creatina simpla decat din alimentatie.

| dyk3yy explică (pentru JohnnyBi):

Mersi pentru raspuns.Mai am o singura intrebare care ar fi efectele negative daca as lua aceasta creatina?

| JohnnyBi a răspuns (pentru dyk3yy):

Creatina in contact cu apa se transforma in creatinina, care este acida pentru organele vii. locul transformarii sunt rinichii si daca nu bei destula apa (sa diluezi concentratia) vei simti senzatii de arsura la nivelul rinichilor (te strambi de durere daca iei creatina intr-o zi si nu bei apa deloc).
creatina are o textura nisipoasa, orice lucru ce bagi in gura trece prin ficat.
deci problemele ce pot aparea tin de probleme la ficat sau rinichi
in principiu (nu intotdeauna este la fel, sunt exceptii) ajungi sa ai probleme DOAR daca NU bei destula apa intr-o zi (2.5l cel putin, din care macar 0.75 la antrenament, atat beau eu, este exemplu personal), si daca iei creatina pe perioade foarte lungi si nu lasi ficatul sa se regenereze. creatina de obicei se ia in serii de 8-10 saptamani, cu tot pe atat pauza. organele tale nu sunt facute sa lucreze ca un computer, trebuie facuta o dezoxifiere, gandeste-te la post (pasti, craciun) pentru ideea de dezoxifiere. intelesesi?

| dyk3yy explică (pentru JohnnyBi):

Eu vreiam sa iau creatina masticabila doar pentru exact 30 de zile si apa beau oricum 3l in fiecare zi, deci daca as lua cretina sigur as bea 4l de apa.Si daca mi-as lua, orcim as face pauza cam de 2-3 luni intre cutii.

EX:iau acum o luna, apoi fac pauza 2-3 luni apoi iar o luna si apoi iar pauza de 2-3 luni si tot asa.
Si bineinteles ca ma voi antrena intens.

Deci asa pot sa iau?

| dyk3yy explică (pentru dyk3yy):

Daca ajuta la ceva, sunt ectomorf.

| JohnnyBi a răspuns (pentru dyk3yy):

Mai. ideea este: bei multa apa, cat ai un ciclu, atat faci pauza. in 30 de zile nu faci nimic cu creatina aia (acum difera si de la corp la corp, de la om la om). ciclurile de creatina, ciclurile de steroizi se fac pe perioade de 8-12 saptamani, cu tot atat pauza. creatina nu trebuie neaparat utilizata in cicluri, poti sa iei tot anul, daca ai ficat rezistent, nicio problema, dar orice exces facut la tinerete, se simte la batranete. eu din preworkout iau 1g creatina, arginina si alte balarii (ca sunt balarii) de genul asta. simt pomparea, simt diferenta cand nu iau (la picioare nu iau preworkout ca ma fortez si nu am voie) si se simte lipsa de energie, concentrare, pompare. de aceea am zis lasa creatina, mai ales de la redis. strange banii, asteapta 1 an si baga ceva serios, daca tii neaparat sa bagi (si nu, nu este steroid preworkoutul). daca o tii pe a ta cu creatina, alege alta firma gen ON, redis sunt un fel de nisip cu gust (nu vreau sa discreditez firma, dar mi se pare ca un fel de masturbare uitandu-te la poze cu tipi cu par pe spate...)

| dyk3yy explică (pentru JohnnyBi):

Cat costa preworkoutul?

| dyk3yy explică (pentru dyk3yy):

Si cum se cheama firma aia ON?

| JohnnyBi a răspuns (pentru dyk3yy):

No xplode 2.0 e 230 lei si are 44 serviri, C4 cam 170 si are 60 serviri, hemo rage 170 30 serviri. tie iti trebuie jumatate dintr-o servire inainte de antrenament, nu iei in zilele de pauza, deci C4 ti-ar ajunge cam 75-80 de zile de antrenament. daca faci 3 antrenamente pe saptamana, imparte si tu. eu am luat primul preworkout la 22 de ani, acum la 24 (ma rog, am facut pauze din cauza sanatatii) simt senzatie de furnicaturi sub piele dupa ce le iau, unii zic ca e de la acidul citric, nu ma intereseaza, analizele mi-au iesit mereu bine, ficatul merge bine, deci nu imi fac griji pe termen mediu (pana in 35 de ani nu mor din astea laughing), dar tu esti tanar rau :/

| sti11ness a răspuns (pentru JohnnyBi):

"lasa creatina simpla decat din alimentatie." Scuze, dar vorbesti aiurea, creatina este o substanta produsa de corpul uman, nu o iei din alimentatia zilnica. Suplimentele redis nu sunt facute in Romania, sunt parca belgiene, ambalate la noi. Tu de unde sti ca sunt proaste? Pentru ca nu sunt aduse de dincolo, cu multi bani investiti in reclame si cu apreturile mai umflate?

| Cosmin86 a răspuns (pentru sti11ness):

Ba da, o poti lua si din alimentatie, se gaseste in carne.

mai documenteaza-te

Si legat de redis, noi am incercat produsele alea asa ca stim ft bine ce vorbim, singurul supliment bun de acolo e WPC-80

| JohnnyBi a răspuns (pentru sti11ness):

Ba da, o iei din alimentatie si sunt proaste printr-o comparatie.
izolatul proteic de la redis e pe la 50 lei kg, sa zicem, corect? 1 kg de piept de pui este 23 de lei. adaugi toate procesele prin care trece pentru a ajunge praf si iti dai seama ca raportul de proteina BUNA calitativ este foarte mic. de ex, un izolat proteic bun trebuie sa se combine cu apa la prima miscare a mainii cu shaker, nu se fac burboane, nu este lipicios, si gustul este vag (gust puternic de ciocolata de ex => mult zahar sau aditivi). acum la capitolul creatina, cred ca tot o apa si un pamant, dar cand vine vorba de amino si concentrate proteice, prefer ceva pe care sa dau banii si sa aiba rezultatele presupuse de mine.

| florynmondialul a răspuns:

Poti dar ai grija sa nu iei mai mult de cat scrie pe cutie si sa bei minim 3l de apa pe zi caci creatina retine apa

| dyk3yy explică (pentru Cosmin86):

Deci trebuie sa astept inca un an pentru a lua creatina aceia?

| Cosmin86 a răspuns (pentru dyk3yy):

Poti sa iei de acum... dar nu Redis happy

si sa bei 3 litri de apa pe zi cand iei creatina

| dyk3yy explică (pentru Cosmin86):

Mersi de raspuns, o sa iau de la megaproteine.

| Soldier92 a răspuns:

Nu! ia si mai citeste, invata sa executi corect exercitiile, odihnestete/mananca bine pana faci totul perfect. Apoi de atunci poti lua pentru ca daca te suplimentezi de acum iar tu habar ai, mai tarziu corpul numai raspunde la suplimente pentru ca el deja a mai folosit produsele alea si o sa iti trebuiasca ceva mai puternic.

Întrebări similare