| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios a întrebat:

Salut
Am 16 ani, undeva la 1.70 m si cam 60-62kg.
Ideea e ca sunt cam slab si vreau sa am un corp mai masiv, puternic (nu exagerat, pana-n 70-75)
Am început sa fac exerciții in casa pana sa ma apuc de sala (prin primăvara vreau sa ma apuc)
Cand am început (acum o saptamana) făceam maxim 10 flotări, etc, acum fac si 30-40. Sunt pe drumul cel bun? Ce exerciții recomandați? Dar dieta? Este necesară dieta pana la un anumit număr de luni de sala sau din start? Orice sfat mi-e de ajutor

Răspuns Câştigător
| Jigokunokishi a răspuns:

Fa variatii de flotari, nu doar flotari simple. Trebuie sa faci variatii care sa te faca sa te chinui, daca faci zeci de flotari dintr-un foc n-o sa cresti in masa. Ca sa cresti in masa trebuie sa faci exercitii din care poti face max15 repetari, hai sa zicem 20-25 daca e vorba de genoflexiuni. Pe langa flotari fa si genoiflexiuni, fandari, abdomene, tractiuni la bara(daca ai unde). Gasesti pe Youtube tot felul de exercitii. Daca vrei sa cresti in masa trebuie sa consumi peste 2000 de calorii pe zi, sa zicem 2300. Grupele musculare trebuie lucrate odata la vreo 3 zile pentru a lasa timp musculaturii sa-si revina, muschii cresc in zilele de pauza. Faci exercitii pentru piept luni, faci intens cat sa simti ca lucreaza muschii, apoi faci 2 zile pauza. Si asa pentru picioare, spate etc. Trebuie sa consumi multe proteine si carbohidrati-pentru energie si pentru a atinge necesarul caloric. Astea sunt cateva sfaturi inghesuite in raspuns. Daca ai alte intrebari iti raspund.
Funda? big grin

8 răspunsuri:
| George1337 a răspuns:

La inaltimea ta ar trebui sa ai cu cateva kg mai mult, nu cu multe. Eu am 1.72 si am 78 kg, dar am burta, picioare groase si brate mari. Totusi nu-ti recomand sa ajungi ca mine, e mai bine sa fi mai suplu, esti pe drumul bun, fa flotari cu bataie in aer si exceleaza la cele cu bataie spate, antrenezi mai multe chestii daca faci asta. Fa flotari pentru triceps (palmele sa aiba degetele indreptate unele catre altele). Si alearga mult pentru a nu scapa de sub control greutatea ta, daca o sa fie cazul. Bafta!

| DmdDinuMarius a răspuns:

Vitamine, proteine

| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios explică (pentru Jigokunokishi):

Un prieten care e destul de puternic fara sala a zis sa fac 10 flotari minim in fiecare seara, ca asa mi-ar creste pectoralii, etc, e adevarat?

| Jigokunokishi a răspuns (pentru NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios):

Pai, nu prea. Adica, te referi la o singura serie de flotari si faci cate poti? Muschii crec cand ii supui la un efort mare. Cand te chinui sa faci anumite exercitii. Din cateva flotari nu poti sa-ti cresti masa musculara. Trebuie, cum ziceam sa faci mai multe variatii de flotari(flotari diamant, flotari cu saritura, cu bataie de palme, flotari cu rotatie...) si sa poti face maxim 15 repetari dintr-un tip de flotare ca sa iti cresti masa musculara. Daca faci 50 intr-o serie pe seara nu prea o sa te ajute. Trebuie sa faci mai multe serii de flotari care sa simti ca pun muschii sub presiune, sa zic asa.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios):

Destul de puternic pentru un copil mic si firav, nu?

| Cosmin86 a răspuns:

Dieta: proteine si carbohidrati la fiecare din cele 4-5 mese zilnice (si 4 fripturi pe zi e ok sa mancni).
Exercitii: ceva sa-ti lucreze tot corpul, acasa nu prea ai cum, du-te la sala si fa-ti un program cu cap.

| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios explică (pentru Jigokunokishi):

Am inteles acum. Doar o intrebare (sper ca) mai am.
Am facut ieri febra musculara la abdomen. Daca continui cu exercitiile ma ajuta, gen febra inseamna ca fac bine si ca trebuie sa continui, sau corpul imi cere o pauza? Imi place mult sa fac exercitii, d-asta intreb.

| Jigokunokishi a răspuns (pentru NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios):

E bine sa faci febra musculara, inseamna ca ti-ai solicitat musculatura. Poti lucra linistit o anumita grupa musculara si daca ai febra de la exercitiile din zilele trecute. Unii zic ca abdomenul il poti lucra si zilnic, chiar daca ai sau nu febra. Celelalte grupe asa cum ziceam mai sus. Spor happy