| User23434 a întrebat:

Salut, ce sfaturi i-ați da unei persoane care urmează sa se apuce de sala (fără suplimente proteice)?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Sa vada de un antrenor personal, macar o luna daca nu poate 2 luni, sa vada de o alimentatie bogata in proteine http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......u-barbati/
sa faca corecte acele excertiti, de asta e bine sa ai un antrenor personal, sa ai un program
http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......musculare/
http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......-sa-eviti/
http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......incepator/

multa bafta in toate

18 răspunsuri:
| Gabi789 a răspuns:

Aștept mesaj pe privat cu detalii, inaltime, greutate, ce ai vrea sa faci. Vorbim în privat.

| SomethingFunni a răspuns:

Daca ridici greutati mari sau faci exercitii cu impact mare o sa regreti la 50 de ani cand microtraumele la nivelul tesuturilor moi se fac simtite.

Faza cu "haha merg la sala trag de feare sunt jmeker fag muschi" are un cost adaugat cand trebuie sa faci tratamente intensive 30 de ani mai tarziu ca sa nu risti sa nu te mai dai jos din pat.

| PitR a răspuns:

Sa se apuce mai repede.

| User23434 explică (pentru SomethingFunni):

Vreau sa merg la sala deoarece nu sunt o persoana extraordinar de activa. Nu ma aștept la cine știe ce rezultate, de asta nu am de gând sa folosesc suplimente proteice. Și am de gând cu timpul, sa pun piste și ceva mușchi, dar fără graba și tras intens. Și app, sa ajung pana la 50 de ani sa-mi fac griji de treburile astea, oricum generațiile noastre, și cele viitoare suntem mai predispuse la boli decât celalalte și cu siguranță o sa sufăr de ceva boala. Eu am cerut un sfat... Nu descurajari din partea unei persoane neexperimentata cel mai probabil. Sportul trebuie promovat.

| SomethingFunni a răspuns (pentru User23434):

"generațiile noastre, și cele viitoare suntem mai predispuse la boli decât celalalte"

Asta este complet fals. Pe langa ca e domeniul meu de specialitate, e pur si simplu logic ca intr-o perioada in care standardul de igienizare devine din ce in ce mai ridicat, rata de propagare a patogenilor agresivi scade proportional. Toate statisticile arata ca riscul unei infectii este aproape neglijabil in comparatie cu acum 40 de ani, de cand se realizeaza documentatii.

Nu vorbesc din "experienta" de sala sau din orice fel de pregatire de "terapeut" fizic care doar poate regurgita ce i s-a spus la pregatire. E vorba despre un set de concluzii trase de articole medicale reale, cu ISBN. Antrenamentul de intensitate fizica mare afecteaza calitatea vietii pe termen indelungat, mai ales in categorii de varsta inaintate si reduce semnificativ asteptarea la viata.

| shu7e a răspuns:

Perseverenta - nu merge astazi sau o saptamana/ luna si pe urma faci pauza,
Cauta pe cineva cu experienta care sa te indrume dar si mai bine daca ai bani pentru un antrenor personal. Daca nu stii ce faci poate iesi destul de naspa. Daca nu-ti permiti sau nu gasesti pe nimeni cauta pe net/ Youtube si gasesti multe sfaturi pertinente acolo
Nu te baza ca nu ajungi la 50+ de ani. Speranta de viata chiar creste si sunt sanse mari sa ajungi la o varsta mult mai inaintata. Si ai vrea sa fii sanatos (mai ales la batranete) cand corpul nu mai poate duce ca acum.
Manaca sanatos. Chiar daca nu ai nevoie de suplimente ai nevoie de o mancare sanatoasa.
Respectati corpul si asculta-l. Nu-ti bate joc de el caci e singurul vehicul care il ai in viata (altul nu-mi mai da mama big grin) E mult de zis aici si e o ora tarzie.
Mult succes

| Hdjs a răspuns:

Sa te duci cu o altă persoană sau să îți iei instructor. Trebuie cineva să te învețe cum să executi totul corect. Găsești programe pe internet sau YT depinzând de ce scop ai.

| alecsandra69 a răspuns:

Fa spate cu piept cu 90 de kg pe putin, sa bagi l carnitina, sa iei creatina cu cafeina, dupa sa te duci la mcdonalds si kfc, trebuie neaparart sa ajungi la 5000 de calorii pe zi 400 de g de proteina 1000g carbohidrati si maxim 60 de grame de grasimi.Sa nu uiti de cel mai important pe zi sa bei 3 energizante pe putin de preferat monster zero calorii sunt foarte sanatoase. Recomand my protein pentru cele mai bune suplimente : cumparar 6layer bar foarte bun putin zahar si are 20 de g de proteina, cumperi haine myprotein, cumperi proteina salted whey caramel ca whey e din zer de animale si face bine la tesutul de enzime si are multi aminoacizi care ajuta la repararea muschiului, fa dus rece ca ajuta la cresterea muschilor. Si nu uita sa nu dormi sa dormi maxim 4 ore pe zi ca te ajuta la cresterea muschilor si arzi calorii.
Funda?

| aXy99 a răspuns (pentru SomethingFunni):

Aberezi. Exista vreo relatie de cauzalitate intre calitatea vietii/ speranta de viata si antrenamentele cu greutati? Te asigur ca nu. Sau faci calculele astea cu culturisti profesionisti care iau steroizi de-o viata? Ca atunci se schimba treburile. Uita-te la Arnold Schwarzenegger, are 72 de ani, e foarte activ, arata bine, se tine bine, participa la foarte multe evenimente si nu pare sa aiba probleme. Sa nu mai zic ca a facut antrenamente cu greutati foarte mari in tinerete, a fost powerlifter, apoi culturist si a consumat multi ani (poate inca consuma) steroizi anabolizanti. Si nu doza chiar mici. Cum explici?

| aXy99 a răspuns (pentru SomethingFunni):

Atata timp cat te antrenezi corect si nu exagerezi cu greutatile nu vei avea probleme.
Crezi ca e mai sanatos sa fii sedentar, sa stai toata ziua in pat si scaun: scaunul de la birou, din masina, de la biroul de acasa etc., sa mai stai si cocosat, stramb, fara sa faci pic de miscare?

| aXy99 a răspuns (pentru alecsandra69):

Cocaina pe post de pre-work-out si steroizi in loc de mancare.
Ai omis detaliile acestea esentiale.

| User23434 explică (pentru Cosmin86):

Mersi mult frate, o persoana pe lângă celalalt care nu și a bătut joc și care chiar m-a ajutat!

| RAY a răspuns (pentru User23434):

Cu asta ma ocup cu dezvoltarea personala a unui individ, si eu cand o sa fac culturism o sa vad de un antrenor care sa imi arate sa vada daca fac bine, daca manc bine, asa toti iti dau cu parerea dar omul are experienta, a facut o scoala, informeaza-te mereu, o sa mai postez articole pe acel site desigur, nu uita de cardio, nu uita de carbo care dau energie corpului, practic am observat ca uni fac 3 zile pe saptamana tot corpul vs uni fac 6 zile pe grupe musculare, sanatos este sa facem sport, sa dormim, sa bem apa, sa nu fim stresati, sa gandim pozitiv conteaza, sa luam in serios ceea ce facem, genetica conteaza iar foarte mult

| Cosmin86 a răspuns (pentru SomethingFunni):

Esti complet pe langa, apuca-te de sah.

| SomethingFunni a răspuns (pentru aXy99):

Ai folosit cuvantul "cauzalitate" gresit.

Iti bazezi intreg argumetul pe o anecdota, si aia slaba, si nu ai abordat deloc ce am zis mai sus. Poate nivelul la care esti o sa pacaleasca copiii de gradinita, dar pe mine nu ma impresionezi.

| aXy99 a răspuns (pentru SomethingFunni):

Anectoda? Nu cred ca stii ce e aia laughing
Ala a fost un exemplu. Sunt muuuulte exemple, ala mi-a venit mie in minte. Sunt curios ce nu am abordat ca nu ai spus prea multe. Decat niste concluzii pripite facute din niste studii cel putin dubioase. Nu ne-ai dat si noua un link la unele dintre acele studii, sa stii ca multa lume se antreneaza gresit, foarte multa! Nu au o pozitie corecta, fac cu greutati mari pentru a-si hrani ego-ul si ajung peste ani de zile sa aiba probleme, asta e adevarat, dar tu ai spus complet altceva. Tu ai vorbit in general, deci si despre cei care se antreneaza corect. Poate nu am inteles eu ce ai vrut sa zici, dar cand vorbesti cu "asteptarea la viata" care nu are absolut nicio logica nu am cum sa te inteleg pe deplin. (probabil voiai sa spui "speranta de viata"?)

| alecsandra69 a răspuns (pentru aXy99):

Injecteaza ti adrenalina pre workout o sa tragi la sala ca nemancatul te ajuta sa slabesti si noaptea cand ajungi acasa o sa ti se dea shut down din picioare

| aXy99 a răspuns (pentru alecsandra69):

Nu cred ca mai apuci noaptea pana sa iei shut down-ul laughing