| MihaiAndi109 a întrebat:

Pot manca zilnic cate o felie de pizza sau cate o pungă de chipsuri și să slăbesc atâta timp cât sunt in deficit caloric și cat fac sport? Știu că există alimente sănătoase dar as dori un raspuns

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Da, poti cu conditia sa ai un deficit caloric. Punga de cipsuri sau felia de pizza atata timp cat este calculata in necesarul tau zilnic este in regula, desi nesanatos, dar in regula.
Se considera nesanatose alimentele care-ti dauneaza sanatatii pe termen lung sau care nu-ti aduc niciun beneficiu, niciun nutrient organismului tau. Am vazut multi vlogari si antrenori de fitness care consumau o ciocolata, o inghetata, un baton snickers chiar daca erau in faza de cutting/de slabire, insa incearca sa faci in asa fel incat sa nu ocupe o mare parte din dieta ta, limiteaza-le la un procent cat mai mic din caloriile tale consumate in ziua respectiva.
Radu Antoniu, un vlogar, spunea o data ca daca un aliment nesanatos ocupa doar 25% din caloriile tale pe ziua respectiva este in regula, dar ai grija sa nu fie vorba de coca-cola zero laughing, ar fi sinucidere. Este bine sa ai un cheat-meal din cand in cand.

5 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Atata timp cat esti in deficit caloric poti sa mananci si sunca de porc cu ceapa.Totusi dezavantajele la ce ai zis tu acolo sunt:
-ficatul te injura de mortisori si de raniti
-daca ai bagat o punga mare de chipsuri, ca sa ramai pe deficit caloric altceva nu mai mananci in ziua aia
-proteine din p...pix. Daca tu bagi junk food atingi repede numarul maxim de calorii auto-impus si deci loc pentru mesele sanatoase nu mai este.P.Sbig grine proteine are nevoie toata lumea, nu doar cei care fac sport.No protein=deces.

| AnastasiaK a răspuns:

Cred ca ai pus destule intrebari de genul incat sa stii deja ca deficitul caloric e tot ce conteaza in slabire...dar ca idee: dupa ce ca ii dai organismului mai putin decat iti cere (ca asta inseamna deficitul after all), tu CHIAR VREI sa alegi alimente de proasta calitate? Mai conteaza si sanatatea zic...

| MihaiAndi109 explică (pentru Apokales):

Eu consum mai mult cola 0. E ceva neinregula cu ea?

| Apokales a răspuns (pentru MihaiAndi109):

In afara faptului ca este coca-cola si este nesanatoasa, faptul ca este 0 calorii se datoreaza aspartamului care este un indulcitor puternic si nu ingrasa, are 0 calorii. Aspartamul, desi este un indulcitor controversat, nu dauneaza sanatatii.

Insa din cate am inteles de la alti dieteticieni bauturile light/zero zahar dauneaza siluetei pentru ca avand ceva dulce corpul va cere si ceva calorii, iar bautura nu are calorii, deci corpul va cere ceva de mancare, iti va creea senzatia de foame.

O chestie pe care am observat-o pe propria piele este ca bautura zero zahar iti da ideea ca ti-a potolit si setea, dar nu este asa, ea nu potoleste setea, iar sa bei apa nu mai poti daca esti satul de atata lichid, iar cu senzatia de sete uneori te duce la necesitatea de a manca si iar nu te ajuta. straight face

De asemenea la noi nu am observat coca-cola free caffeine, fara cofeina, deci daca bei mult iti va oferi atacuri de panica, insomnii si toate efectele negative pe are ti le ofera supradoza de cofeina.

Sfatul meu, daca vrei sa bei coca-cola zero zahar, fa-o, dar limiteaza-te la 0.5 litri pe zi, un pahar (0.3l) sau chiar deloc.

Eu unul sunt dependent de cafea, beau minim 1 pe zi, dimineata, maxim 2 pe zi, daca beau si un litru de cola ma trezesc seara cu un mic atac de panica si nu ma mai ia somnul, desi am dormit insuficient. Intre timp am redus consumul de cola, beau o sticla poate o data la doua saptamani, dar atunci nu mai beau a doua cafea si beau maxim 1 litru de cola in ziua respectiva. Voi incerca sa scap si de coca-cola, o voi bea ocazional.

Chiar daca vrei sa slabesti trebuie sa tii cont de niste reguli, AnastasiaK are dreptate si ea, trebuie sa ii ofer credit.