| AndreiMirunache222 a întrebat:

Salut, sală oprește creșterea în înălțime? Am 14, făcut sală 1 an și jumătate și prietenii mei din grup m-au întrecut la înălțime destul de mult și eram mai înalt decât ei. Ce părere aveți?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 14 ansiori NU este recomandata sala, fiindca intr-adevar poate afecta cresterea in inaltime a copilului.

| sierra1 a răspuns:

Părerea nostră e că mai ai vreo 4-5 ani in care mai crești așa că... relax!

| Frank51 a răspuns:

Doar dacă faci deadlift cu greutăți foarte mari. Dar atenție, nu oprește efectiv creșterea, ci o influențează.

Antrenamentele cu greutăți promovează creșterea hormonului de creștere(hgh), deci cel mai probabil, dacă esti ponderat și mănânci bine, vei crește mai înalt decât ai fi crescut fără să faci sală.

| siriusblack98 a răspuns:

N-are nici o treaba, am 15 ani de bodybuilding in spate si sunt mai inalt decat parintii mei. Cresterea in inaltime este genetica. Tu ai doar 14 ani, esti inca in crestere.

| angel6lust a răspuns:

Da. Apucă-te la peste 18 ani, dar nu te lăsa de sport!

| 1onurReal1 a răspuns:

Salut Man! nu te necăji boss! și continuă! Să mergi la sală să faci ceaia ce faci în continuare!

Ai abia 14 ani, ești încă copil! Tu în timp o să vezi, o săte înalți oricum 99%, din cazuri înălțimea este moștenită din partea părinților noștri! Este genetică!

Dar poți și prin sportul pe care îl faci, și practici să-ți dezvolți înălțimea, prin baschet, înot, și alte sporturi ce necesită, astfel de activitat sportivă!

| AnastasiaK a răspuns (pentru 1onurReal1):

Ce pretenții se pot avea de la unul care începe cu "nu te necăji boss" și judecând după răspunsul dat nici nu a luat bacalaureatul, nici nu-l va lua vreodată?

Pentru cei care totuși nu cunosc aceste informații evidente și nu vor să fie dezinformați de orice necunoscător, să despicăm un pic răspunsul:

1. "99% din cazuri înălțimea este moștenită din partea părinților noștri" TOTAL ERONAT! În primul rând că influența genetică e undeva în jur de 80%, în al doilea rând exprimarea e foarte proastă. Nu în 80% din cazuri, asta ar însemna că 20% sunt influențați de vecini sau de altceva. Nu! În TOATE cazurile, aproximativ 80% e genetic, restul e influențat de alți factori.

2. "Dar poți și prin sportul pe care îl faci, și practici să-ți dezvolți înălțimea, prin baschet, înot, și alte sporturi ce necesită, astfel de activitat sportivă!" IAR ERONAT

Practicarea sportului poate intra în acea influența de 20%, în mod benefic evident, dar e foarte puțin relevant dacă acel sport e baschet, înot sau orice altceva. Nu sunt sportivii înalți pentru că au practicat cele două sporturi, ci sunt selectați cei înalți dintre cei care le practică.

| 1onurReal1 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ai stat prea mult în mâini! Coboară cu piciorele pe pământ că țise oprește fluxul sanguin!

Eu nu mă cert cu femeile! nici cu fetel!, maxim! Pot avea respect real pentru tine! Dumnezeul să-ți dea după inima și sufletul tău în viață! și toată intenția ta pe care o ai asupra la toți oamenii! Amin!

| AnastasiaK a răspuns (pentru 1onurReal1):

E greu să te cerți cu oricine în scris, femeie sau nu, pentru că nu știi unde să pui semnele de punctuație sau cum să te exprimi în general.

Și chiar dacă ai putea, nu ai pe ce să te cerți. O simplă căutare pe Google (cărți de specialitate sau cursuri cu siguranță nu ai) o să-ți spună că eu am dreptate. Intenția mea nu a fost de ceartă, dar umbla mulți copii pe aici și e util să aibă și informația bună sub un răspuns prost.

Cu "Amin!" poți sa te duci la biserică, nu la mine.

| 1onurReal1 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Să-ți dea Dumnezeul sănătate! Amin! Domnișoară! happy