| ovidiujoker15 a întrebat:

Salut TPU.
Am fost luni saptamana asta la sala, sunt la inceput si fac full body saptamana asta, azi e miercuri si urma sa ma duc la sala.
Luni am facut pentru spate, tractiuni pronatie 48kg
piept 50kg
biceps flexii cu bara 25kg
impins la presa 30kg
biceps femural 48kg
si gambe 10kg
Intrebarea mea este ca de atunci ma doare foarte tare gamba piciorului drept si ma duc cam schiop,abia mai pot calca pe el,dar problema si mai mare este ca ma doare bratul stang acolo unde e cotul, dar in interior, adica unde e bicepsul mai in jos,fix unde sunt venele,nu stiu cum sa va explic si ma doare daca o intind la maxim,cred ca m-am fortat prea mult din prima zi,acum am de suferit,dar intrebarea este sa ma duc azi la sala,adica nu o sa patesc nimic? Oricum picioare nu o sa fac ca ma doare rau gamba,sa fortez bratul stang are ceva? Cineva zicea ca daca o sa ma duc si azi la sala,o sa ma ia smurdul si m-am speriat putin eu unu as vrea sa ma duc,nu as vrea sa stau pe bara,eventual sa ridic cu mai putin?
Nu as vrea sa stau pe bara, ca dupa imi da tot programul peste cap, cred ca o sa ma doara mai rau, numai sa nu fie nevoie de spital? Ce sa fac?
Pe la ora 3 trebuie sa ma duc

4 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Dacă tu ai problemele astea, înseamnă că ai execuții incorecte sau nu te încălzești sau undeva greșești ceva. Nu e ok să ai atâtea probleme după un antrenament, mai ales că ce zici tu acolo sună a întinderi, la muschi/tendon/ligament, nu vreo febră musculară să zici că ar fi normal.

Te-ai putea antrena azi dacă ți-ar fi clar unde e greșeala ca să știi să o eviți, să menajezi zona afectată, etc. Părerea mea e că mai bine îți dai timp de refacere și în orele alea cât erai la sală mai bine stai să analizezi pe unde a apărut problema. Oricum, într-o zi de pauză nu se pierde nimic. Nu ești în vreo pregătire de competiție sau ceva, așa că relax, sănătatea e mai importantă.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru ovidiujoker15):

"insist sa ma duc pentru ca nu sunt genul care sa piarda vremea degeaba"

Nu e vorba despre a fi genul care pierde vremea, ci e despre a fi sau a nu fi prost. Că oi fi văzut tu că există sportivi care se antrenează accidentați...ok, și eu fac asta, dar e performanță la mijloc (adică e ceva de câștigat din situația aia, nu e vorba de orgoliu) și multă experiență în spate (adică știi clar ce ai greșit și ce trebuie evitat).

Tu faci cum vrei, dar te rog eu nu mai cere sfaturi dacă tot tu ești mai deștept că îmi pierzi timpulwinking

| al0o0o0 a răspuns:

Undeva ceva nu e corect. Exista mai multe variante:

1) te-ai fortat mult prea mult si ar trebui sa o iei mai usor
2) nu te-ai incalzit ceea ce este foarte grav si ar trebui sa incepi sa o faci
3)ai executat exercitiile incorect ceea ce nu prea cred in aceasta situatie dar exista o posibilitate

Iti recomand sa iti iei un instructor personal macar la inceput sau sa mergi cu un prieten care se pricepe si te poate ajuta.