| ABeautifulRising a întrebat:

Salut TPU! Am nevoie de ajutorul vostru! Sunt baiat, am 20 ani iar ca fizic, sunt slab dar am şi grăsime ( skinny fat ). Vreau să încep să fac sport ca să fiu puternic şi în formă. M am gândit să încep cu greutățile ( 2 gantere reglabile şi o halteră, pe astea le am acasă ), însă e o problemă. Pe parcursul timpului am mai auzit ideea că "Oamenii care merg la sală şi trag de fiare doar se pompează şi se umflă, nu devin puternici" sau am mai văzut multe cazuri în care BodyBuilderi mari au fost întrecuți la forță de unele persoane mult mai mici. Dacă e aşa, că sala doar te pompează şi nu te ajută mult la forță, de ce aproape toată lumea alege să meargă la sală şi să se antreneze cu greutăți?

Precizez că scopul meu e să fiu mai puternic, nu foarte mare şi musculos. Îmi doresc asta pentru că de multe ori, oriunde sunt, eu sunt cel mai slab şi firav, spre exemplu când joc fotbal cu prietenii sunt cel uşor de doborât la duelurile 1v1, sau când e nevoie sâ car ceva mai greu, îmi cedeazâ brațele foarte uşor.

Vă rog să mă lămuriți în legătură cu ce am zis mai sus şi să îmi spuneți cum să mă antrenez ( să folosesc greutățile sau greutatea corpului )

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca doresti sa fii mai puternic iti recomand sa te angajezi in constructii sau la gradini ori la munca campului, unde sapi, prasesti, cari greutati si muncesti fizic cu totii muschii, ceea ce-ti va creste atat muscultaura dar si "puterea" pe care ti-o doresti.
Jucatul fotbalului este de amuzament, nicium nu-ti va creste puterea daca nu te hranesti cu multa proteina si nu faci 3-4 ore de antrenament epuizant pe zi, asa cum fac sportivii profesionisti.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Baga anduranta. Fugi/bicicleta, calisthenics. Nu iti pierde timpul si banii cu sala daca scopul tau nu e sa bagi bulking.

| stegsnsb37 a răspuns:

Exista doua tipuri de antrenamente, pentru forta si pentru cresterea muschilor, automat daca te antrenezi pentru forta, iti vor creste si muschii, insa nu la fel de mult, iar daca te antrenezi pentru dezvoltarea muschilor vei avea si forta, dar nu la fel ca cei care se antreneaza pentru forta.De exemplu pentru antrenamentele de forta se fac putine repetari cu greutati, insa greutatile sa fie mari(de exemplu 3-6 repetari la biceps cu 25 kg per mana), iar pentru cresterea muschilor, se fac mai multe repetari dar cu greutati mai mici(de exemplu la biceps 15 repetari cu 15 kg per mana). Si nu uita fara o alimentatie corespunzatoare, cam degeaba lucrezi! Succes!