| andreiandrei2009 a întrebat:

Salut TPU. Deci eu am 14 ani, 94kg si 1, 74m. Si m-am documetat de vreo 4-5 luni despre slabire si am ales deficitul caloric.Eu acum mananc 1500-1700 kcal in fiecare zi,dar nu inteleg un lucru,ca sa fii in deficit caloric,trebuie sa arzi mai multe kcal decat mananci din alimentatie,dar eu cum imi dau seama cate kcal ard? De consumat mi-am dat seama, dar de ars nu, Mersi

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Ca sa fii in deficit caloric trebuie sa te uiti la cata energie consumi (metabolismul bazal, adica numarul de calorii pe care organismult au le foloseste sa se mentina + ce consumi prin exercitii) versus cata energie primesti din exterior, adica din mancare. Daca vrei sa fii in deficit trebui sa consumi mai multe calorii decat primesti si asta poti sa faci mancand sau exersand mai mult. Motivul pentru care deficitul caloric e mai usor decat exersatul e ca trebuie sa alergi o ora sa dai jos un burger de la mec...asa ca ajungi al concluzia ca e mai usor sa nu-l manaci decat sa-l dai jos.

In cazul tau, arzi cam 2700-2800 de calorii pe zi la varsta si grutatea ta ca sa te mentii.
Daca luam o medie de 1700 de calorii pe zi o sa slabesti cam un kilogram pe stapamana cu deficitul asta.

Acum, pe masura ce scazi in greutate, numarul de calorii de care organismul are nevoie sa se mentina la greutatea aia scade si el deci pe masura ce slabesti, o sa slabesti din ce in ce mai incet presupunand ca tii acelasi deficit caloric.

3 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Îți instalezi aplicația Eat&Track și acolo la jurnal îți poți pune produsele pe care le consumi (cântărite înainte crude ori ca și porție deja gătită) și astfel afli caloriile consumate într-o zi.

| raMLesS a răspuns:

Tine tot asa si o sa slabesti, doar ca dureaza cam o saptamana sa arzi in jur de 0, 5-1kg.
Si da, deficitul caloric inseamna sa arzi mai mult decat consumi.

| Adr696969 a răspuns:

Caută "calorie calculator" pe net și baga datele că să vezi câte calorii arzi. Dacă mănânci 2100 calorii pierzi 0. 25kg pe luna și daca mănânci 1800 pierzi 0.5kg pe lună pentru vârsta, înălțimea și greutatea ta. (M-am uitat pe site-ul acela)