anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,TPU!

Poti face masa musculara mancand doar fructe si legume?

Multumesc!

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu. Trebuie si proteine care se iau mai mult din carne.Proteinele se găsesc în cantităţi mari în următoarele alimente :carne roşie, carne de pasăre şi peste, leguminoase, tofu, ouă, nuci şi seminţe, lapte şi produse derivate din lapte, unele cereale integrale, legume şi fructe pot aduce un aport mic de proteine – mai ales în comparaţie cu alte surse.

| RAY a răspuns:

Nu considera proteina esentiala pentru masa musculara, muschiul continte mai multa apa decat proteine
Compoziția chimică a mușchilor este de: 75–80% apă, 20–25% substanță uscată. Substanța uscată este de natură organică și anorganică. Materia organică este formată din proteine, contractile (actină, miozină) și necontractile; lipide (fosfolipde), glucide (glicogen), mioglobină și miogen. Materia anorganică, este alcătuită din diferite săruri de potasiu, magneziu(Mg) și calciu (Ca).

eu consider sportul ca fiind esential pentru dezvoltarea masei musculare, desigur ca si carnea este foarte importanta, dar daca manci carne vei deveni oare ca unu care baga culturism find vegetarian?

| OnuOnulică a răspuns:

Nu!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Niciodata nu vei avea rezultate daca consumi doar fructe si legume aste sunt doar mituri... Carnea(de vita contine cea mai mare cantitate de proteina) lactatele si ouale sunt cele mai importante surse de proteine, intr-adevar si anumite vegetale precum soia fasolea contina o sursa bogata in proteine dar nu suficiente pentru rezultatele dorite.

| Iunix a răspuns:

Probabil că da, dacă mănânci alimente vegetale ce conțin multe proteine. De exemplu : nuci, alune, soia, ciuperci, fasole etc.

| SorinelF86 a răspuns:

In functie de ce mananci, ce tip de constitutie si metabolism ai iti dezvolti masa musculara (pana la un anumit nivel), apoi ca sa cresti ai nevoie de suplimente.