| Hellobuna a întrebat:

Salut TPU!
Recent am început sa fac la biceps în ora de sport cu niste gantere de 12 kg și am văzut ca au început să îmi apară stretch marks (nu știu cum se spun în romana) și a început sa mi se mărească considerabil bratul și antebrațul.
Deși acest lucru este unul bun, nu știu ce sa fac totuși cu greutatea în plus. Aș dori să mai slăbesc pana în August însă am câteva dependente de care nu prea pot scăpa ( gen dulciurile, sucurile etc.)
În principal, as vrea să mai dau jos din burta dar nu prea știu ce exerciții sa fac.
Aveți niște sfaturi care ma pot ajuta?

2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cu "stretch marks" cred ca vrei sa spui vergeturi, o sa se estompeze in timp, cu cat vei sta mai mult sa te bronzezi se vor mai "sterge", dar nu dispar total!
in ceea ce priveste slabitul fara sa mergi la sala poti sa faci alergariwinking
iar daca vrei si exercitii ce se pot face prin casa intra si vezi tutoriale pe Youtube, sunt destule

si renunta la junk-food, sucuri acidulate cu continut de zahar, prajeli si multa paine!

| Violleta2022 a răspuns:

In limba romana se numesc VERGETURI, sau crapaturi ale pielii, atunci cand ori cresti in greutate foarte mult ori slabesti foarte mul, intr-o perioada scurta de vreme.

Crapaturile pielii, numite Vergeturi, cand sunt proaspat facute, sunt roze la culoare, iar dupa 1 an devin albe si cu ele ramai pe viata, fiindca nu pot dispare.
Sunt proceduri cu laser care se fac ca sa dispara vergeturile, dar costa enorm, ca se plateste la cm patrat de piele.

Ca sa nu mai faci vergeturi trebuie sa-ti lucrezi corpul cu greutati mai mici, pe o perioada mai indleungata si sa urci treptat luna de luna, nu direct 12 kg, fiindca va continau sa rupa pielea.
Hrana sanatoasa si bautul a minim 2 litri de apa pe zi, sunt vitale cand faci sport si vrei sa pierzi greutate frumos si fara crapaturi de piele.

De dulciuri poti scapa simplu, in maxim 3 sapatamni fara ele scapi si de poftele de dulce, daca AZI decizi sa nu mai pui in gura nimic dulce, fara sucuri si fara bauturi alcoolice.