Normal ca dupa ce nu mai faci un efort masa musculara scade, dar nu scade atat de repede cum cred ca iti imaginezi tu. In plus daca pastrezi o alimentatie sanatoasa dupa ce te lasi, va scadea mult mai greu.
Totusi sfatul meu este sa nu te lasi niciodata de sport. Macar 1-2 zile pe saptamana de intretinere sunt foarte bune.

Ordonare:
					După relevanţă

Ordonare:
					După relevanţă 

nu se lasa nimic daca n'ai bagat prostii, bineinteles daca o sa te apuci de tot felul de porstii apoi fara sa mai faci ceva o sa mai scada
daca bagi proteine/pastile/creatine cand o sa te lasi o sa devi obez  

ba copii
greu cu gandirea asta 
 lapte, oua peste, carna poti baga la greu, asa'i si recomandat
  eu zic de prostiile de la sala proteine ( ginat, si toate cutile de le vezi tu acolo cu ochiu tau pan la pastile )
 creatina ( prafurile din plicurile alea galbene de le pui in apa...)
     hai ca nu'i greu sa gandesti un pic mai mult daca vrei crede'ma te pup

Domnu Adult, daca vrei sa vedem ce scrii da reply pe numele nostru.
Acele prafuri sunt facute din proteinele astea ce le mananci tu zilnic ( ti le-am enumerat mai sus ) si creatina la fel. Vaaai dar greu e sa intelegi ca SUPLIMENTELE nu iti fac absolut niciun rau, luate cu, CAP.
STEROIZII nu sunt buni, aia iti fac rau.
Sper ca te-ai lamurit  

ma pustiule,
   hai din nou, acele prafuri, sunt facute Special, sa te Umfle mai rapid, Nimic mai Mult...capishi? Acea creatina e facuta Special, sa-ti Mentina Apa in corp, daca ai  impresia ca e 'umflat". 

Pentru un incepator, de 50 KG UD, niste suplimente din astea, sunt perfecte, asta daca n-are chef sa piearda 4-5 ani natural, DAR  pe termen lung pur si simplu te distrug.Nu doar caiti va scadea din umflatura aia,dar daca te vei lasa si de lasa brusc,tot ce ai bagat in tine pana atunci,se va transforma automat numai in grasimi, adica o sa devi un grasan, cu sunci  adica un obez
   a fost destul pe intelesul tau?  daca  chiar vrei proteine, baga  multe mese pe zi din ce'a fost enumerat mai sus, cate putin si de multe ori, va fi  de 3x mai bine decat ce vezi tu in butoaiele alea

Ba adultu lu..., cum poti spune astfel de aberatii? 
Cum sa te umfle ba, baiatule esti? x(
Suplimente : GAINERE si Concentrate Proteice.
Gainere = complex de carbohidrati ( recomandat in special ectomorfilor care se ingrasa foarte greu ), Compozitie 60 % = carbohidrati, 40 % = proteine.
Concentrate proteice = destinate mezomorfilor pentru a pune masa musculara fara grasime. Compozitie : 70-80 % = proteine, 20 % = carbohidrati. Aceste suplimente nu te ajuta cu absolut nimic daca nu ai 5 mese SOLIDE pe zi.
In culturism progresezi astfel :
1. Alimentatie.
2. Odihna.
3.Antrenament.
4.Suplimente.
Odata ce te opresti din efort fizic normal ca te ingrasi ca doar nu stai pe TPU si iti cresc muschii ( asa ca tine ) dar cum sa ti se lase muschii de la suplimente ma? esti redus?
E ca si cum ai spune tu ca mananci in fiecare zi Creatina ( carne ) si la un moment dat ( 1 luna - 2 ) nu mai mananci carne. Devii obez? 
Sunt destui care au folosit suplimente 10 ani de zile si nu au, acum nici pe dracu, sunt la fel de ''fibrosi''.
Eu folosesc si uite ca nu am nimic. 
Repet : SUPLIMENTELE sunt recomandate atata timp cate le iei cu CAP ( nu 30 grame, creatina pe zi ) ci 5 - MAXIM 10 g dar bineinteles ca stiti voi.
Ai folosit vreodata suplimente ca sa te poti da cu parerea macar?!

ba amice, hopa bre ca nici sa-ti raspund pentru tine n'am timp

eu zic in felu urmator, acum iti zic ca la prost 
 Iei ce vrei, dar sa nu te astepti ca dupa 3 cuti de gignat pro mass si dupa ce te'ai lasat de  sala,( de tras ) sa-ti ramana fibra si muschiu ala umflat pe tine. Atunci  ajunge  ca tot sa se transforme in grasime, aia am zis si prima oara daca citesti de 10ori acu  capishi tovarase?

Nici fara gigant pro mass ( care e un supliment foarte prost ) muschii si fibra nu-ti raman cand nu mai tragi
p.s. : nu se transforma NIMIC in grasime, e imposibil ANATOMIC ca o celula sa se transforme in alt tip de celula
Chestia cu grasimea este DOAR daca nu-ti adaptezi alimentatia ( sa scazi din alimentatie caloriile arse la sala, care acum nu se mai ard ca nu mai tragi si evident ca se depun daca nu le scazi )

Suplimentele se iau ani de zile pentru rezultate adevarate si abia dupa cativa ani poti spune ca esti ''lucrat'' la sala.
Nu cred ca am spus eu ca suplimentele trebuie luate 1 luna -2, 3 etc. 
Mare greseala e sa-ti cumperi pentru 3 luni ( NU faci nimic intr-un timp atat de scurt ), e adevarat ca pui ceva dar nu o masa foarte importanta.
Cat despre grasime, nu ai cum.
Astia care se lasa de sala se ingrasa pentru ca nu mai au activitate ( fizica ), fiindca la sala aveau un efort fizic intens ( arzi calorii etc ), cum stai acasa si mananci ca ursu normal ca nu pui muschi, ci grasime.
Si inchei aici maestre, ca nu prea ma atrage cearta. 
Sanatate!