| tanasaiosif a întrebat:

Salutare,as dori sa știu dacă creatina este un supliment dăunător omului? Atât cât face sala sau atunci când renunța la sala, găsesc peste tot multe pareri și idei... vreau sa știu dacă pe lângă proteine, bcca as putea Adauga creatina? Menționez ca fac sala cam de 6 luni ..credeți ca poate afecta corpul? De ce mulți nu consuma? Dau funda mersi!

5 răspunsuri:
| Secree a răspuns:

Nu te afectează cu nimic dacă bagi creatină pe lângă alea.

| Cosmin86 a răspuns:

Creatina se gaseste in carne, in special in carne rosie (vita, porc, etc.). Chiar si in carnea de peste (carnea de Hering e o sursa buna de creatina).

Pe langa asta, corpul tau produce zilnic creatina.

Deci, cat timp tu deja consumi (ca nu esti vegan), care e problema?

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Iau de 2 luni, poveste lungă pe scurt, trebuie maxim între 3-5g/zi și în timp îți va crește forța maximă(1RM-one maxime rep) cu 10-20%.

| cristiww a răspuns (pentru 1231242):

Nu asa functioneaza creatina, nu iti creste forta la 1RM cu 10-20% Ar fi incredibil sa cresti cu 20% de la 100kg la 120kg de exemplu. Sunt povesti astea! In realitate cresti 1-2 repetari (maxim) la greutatile uzuale eventual mai adaugi pe bara 2.5-5kg in cateva saptamani. Dar pana la a creste 1RM cu 10-20% e cale lunga. Sunt convins ca procentul asta l-ai scos de la tine.
Poate in cazul tau, cresterea a fost una fireasca in urma antrenamentului. Multi confunda cresterea fireasca cu efectul unor suplimente. Eu consum creatina de vreo 14 ani, deci trebuia deja sa imping 250 laughing

| cristiww a răspuns:

Este cel mai studiat supliment, nu te afecteaza