Salut!
Sportul este o metoda super buna sa te dezvolti fizic, mental si ai o mare sansa sa te lasi de fumat!
La inceput este greu cu,, motivatia,, de a trage de tine la modul serios.
Sfatul meu? Trage tare de tine prin diverse exercitii fara a avea nevoie de sala, fite, bani cheltuiti si pofta de fumat o sa plece,, singura,,.
Am peste 50 ani, fumator intre -6 si 20 ani, identic si cu consumul de alcool (spirt etc), acum inca bag 10 km alergat de rezistenta, bicicleta 100+-km la sf de saptamana si perioade cand bag 20 km bicicleta in interval de 50 minute +- chiar si zi de zi. Sculele mele sunt facute si minimale: gantera, clesti, sac de carpe pe o scandura elastica pe post de sac de box, banda alergare, grinda din garaj, si multe flotari, genuflex, abdomene cu gantera de 20 kg maini intinse pe spate etc etc. Mananc fara restrictii,mult,putin, ce vreau, cand vreau, greutate din 1993, intre 84-88 kg.
Mare grija la incalzire inainte de efort mai serios deoarece poate face mult rau lipsa ei!
Succes!
Fumatul dauneaza grav sanatatii faci cancer pulmonar mai devreme sau mai tarziu daca nu te lasi de tutun.
Cu rezistenta fizica la efort, atat. Nu afecteaza dezvoltarea masei musculare daca acolo te gandesti.
Cu circulatia sangelui, rezistenta/stamina.
Eu cand fumam abia puteam sa alerg 500m fara sa mi se taie respiratia. Renunta, mai bine schimbi cu tigari electronice.
tonyc7 întreabă: