Într-o oarecare măsură. Eu aş zice mai bine aşa :,, Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin."
Intr-un fel, multi oamnei vor bani, dar isi doresc si un prieten cu care sa schimbe o replica.
Ce spui tu? Ca banii compenseaza cel mai bine lipsa fericirii?
Daca un om nu e fericit... Un ban nu are ce sa-i aduca.
Daca ai fi, cum zice midiots, "full" de bani, ai fi mandru, nu fericit, iar mandria e un pacat.
Deci... Eu zic ca cel mai bun compensator al fericirii sunt PRIETENII SI FAMILIA, adica oamenii dragi voua.
Cine are bani, nu e neaparat fericit.
Pentru un timp se poate. Insa nu in toate cazurile. Gandeste-te la oamenii care se afla in suferinta (durere), sau la cei numit in calendarele crestine (mai toti au refuzat bani sau orice avutii).
Da, pentru ca multi se lasa inselati de lucrurile materiale si nu vad adevarata fericire.
In 90% dintre cazuri banii provoaca durere, daca stii sa-ti asculti sufletul ai parte de fericire curata...
Crede-ma, banii aduc fericirea, daca nu ai avea acoperis la casa ai fii fericit? deci pratial aduc fericirea.
Este bine să ai mulți bani atâta timp cât îi meriți. Dacă îi muncești corect atunci îi meriți. Și vei fi și fericit deoarece vei ști că este munca ta...
Da... Eu as zice,, Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin."
Asa ca da...este adevarat
Sa facem o povestire.
Era odata un om sarac, dabea avea bani de mancare, dar era fericit, avea o sotie care il iubea, si doi copii cuminti si frumosi, isi iubea foarte mult familia.
Dar omul vroia mai mult, visa la excursi cu familia, visa sa isi plimbe familia cu masini scumpe, poftea la tot ce vede in jur.
In fiecare noapte omul isi imagina ce ar face daca ar avea bani multi, dar niciodata nu se gandea cum sa ii faca.
Dar intr-o zi, primeste o scrisoare, si este informat ca a mostenit averea unei rude indepartate, numarul pe care l-a vazut in averea estimata aproape ca la facut sa lesine.
Omul era asa de fericit, s-a dus la sotie alergand, intoxicat de fericire nici nu putea sa vorbeasca, i-a dat sa citeasca scrisoarea, sotiei nu ii venea sa creada, s-au luat in brate s-au pupat.
In sfarsit in cateva saptamani dupa ce a semnat si a mers pe la tribunale, era putred de bagat, avea banii in mana, avea case multe, avea masini, avea tot ce isi dorea.
Si-au cumparat toti haine frumoase, bijuterii scumpe, si-au angajat valeti, aveau tot ce isi puteau dori, dupa cateva saptamani, s-au decis sa mearga in excursie asta a visat dintodeauna.
Zis si facut, a pregatit omul tot ce trebuie, au plecat la drum, deodata un camion le loveste masina, toata lumea a murit numai omul a supravietuit.
Omul era putred de bogat, dar familia mult iubita ii fusese luata de langa el, iar el cu toti banii din lume nu avea nici o putere asupra situatiei, deprimat si disperat, la injurat pe Dumnezeu, a luat o arma si sa impuscat in cap.
Sfarsit.
NU!
pai daca ai avea totiiiii bani din lume si ai avea tot ce iti doresti dar... daca nu ai avea cu cine sa impartasesti acea bucurie ai fii happy?
adica...
sa ai toti banii dar sa fii singur. fara prieteni, familie
atunci nu ai fi happy!
poate ca banii l aduc putina fericire unora dar daca nu au pe nimeni ce rost are?
Da ai dreptate...
In secolul XI doar zile nu poti sa-ti cumperi in rest ii poti avea orice daca ai bani
Era un citat "Banii nu aduc fericirea, o cumpara gata facuta..."
Fericirea e relativa, asa ca pentru unii, banii o aduc, pentru altii, o gonesc.
Banii nu aduc fericirea, o intretin, si lipsa lor este una dintre cauzele nefericirii .
Banii sunt buni dar palesc in defavoarea altor lucruri...
banii n-aduc fericirea...
mai de pret este iubirea...
nici banii nu cresc in drum, dar cu dragostea raman.
asta-i lucrul cel mai bun
BAAAAAAA lasati IPOCRIZIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, intrebarea asta e atat de ipocrita! e ceva firesc ca banii sa te faca fericit!
Este intr-un fel. Omul cand nu isi gaseste fericirea si linistea interioara, o cauta in exterior, in lucruri materiale si pentru cateva minute, secunde cand tin in mana lucrul dorit fie ca e o floare sau ultimul tip de tv au iluzia unei fericirii, simt ca sunt multumiti ca au putut sa-si ia lucrul la care viseaza. Cum este doar o iluzie, trece repede pe masura ce lucrul acela "se invecheste" si atunci apare dorinta de a cumpara altceva pentru a mai simti acea iluzie, care intr-adevara este placuta pentru cateva secunde si mai cumperi ceva inutil doar pentru a-ti satisface acea dorinta si a simti acea iluzie de fericire. Important este sa fii fericit cu ce ai, cu hainele tale putine dar curate, mancarea gatita in casa si gustoasa si sanatoasa, cu tine-cum arati si atunci te "desprinzi" mai usor de iluzia materiala
Mdea oare cum este adevarat dar eu as zice mai degraba bani nu aduc fericire dar tristete pentru ca unii chiar se omor din vina banilor >(
Banii cred ca raspund la 90% din nevoile noastra=> ne fac fericiti. pana la 100% depinde de noi.
Nu vad aproape niciun raspuns care sa ma satisfaca aici.Nu inteleg cum unii ajung in acel stadiu in care nu fac diferenta intre bani si fericire.In orice caz, avand bani.da ai fericire dar care se va spulbera cu siguranta intr-un timp aproapiat sau mai putin apropiat.Ai bani,ai mancare(desigut foarte multa),ai bautura(suc/bautura alcoolice), ai droguri(de care vrei); da, ati putea spune ca am prezentat partea rea a banilor.Cu banii poti desigur ajuta. poti dona sau imparti pe strada oamenilor saraci.Dar hai sa fim seriosi, cand ai bani, nu-ti pasa de nimic decat ca te poti satisface.Asa si?!?! Ma uit in jurul meu si vad.ce?! Vad fete frumoase care se distrug,baieti la fel.Mi-e mila.A avea bani e necesar. Fara bani nu poti trai avand in vedere mancarea, acoperisul, necesitatile de alt tip dar vorba aia "ce e prea mult strica".La fel e si cu banii.Nu cunosti multe pana nu ai bani(nu au avut parintii sau ma rog, alte motive), si cand ajungi sa ai iti dai seaama ca sunt din ce in ce mai indispensabili pentru fericirea ta iluzorie.Auzim mereu vorbe de genu` : "il iubesc, ma iubeste; nu mai avem nevoie de nimic; putem trai fara bani". Daca te gandesti putin mai mult la acele spuse ajungi sa constientizezi ca da, nu ai nevoie de nimic decat de un strop de iubire pentru a fi fericit.Mi-e scarba de ceea ce vad in jurul meu si totusi indur.Nu vreau bani mai multi decat am nevoie si acum am in portofel, 0 lei.Dar.sunt FERICITA!
EmaS întreabă: