| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU.
1.Din punct de vedere spiritual, de ce unii oameni mor inainte de vreme, cum s-ar spune in popor(de pilda, o femeie de 30 ani moare inaintea alteia de 65 ani)? Aici poate fi si cazul copiilor care mor prematur, de exemplu cei de 5-10 ani, care se duc inaintea indivizilor de peste 70 ani. Ce cauze spirituale pot fi la baza?
2. Oare daca cei abia decedati pot constientiza faptul ca nu mai sunt in viata(stiu ca suna paradoxal), ce le-ar spune apropiatilor sau cum ar reactiona daca ar putea comunica?
Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| LaviniuAna a răspuns:

1. in unele religii se vorbeste de reincarnare si karma. Se dau explicatii de genul: intr-o viata anterioara un copil si-a omorat fratele cand avea 10 ani; in viata asta se curata la 10 ani ca sa plateasca.
O femeie a omorat pe cineva atunci cand ea avea 30 ani -> acum moare ea la 30 ani.
2. greu de zis... probabil le-ar cere anumite rugaciuni care sa ii ajute in lumea de dincolo.

9 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ei mor din punct de vedere fizic, de vreo boală sau accident ceva. Nu văd cum din punct de vedere spiritual. Poate vrei să explici.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Theo94 a răspuns:

Nu sunt cauze spirituale, nu exista asa ceva, sunt cauze fizice cum ar fi o boala, crima, accident, sinucidere.

| relian a răspuns:

Mor mai devreme de vreme, pentru ca au probleme, aia e tot, simplu.Au probleme de functionare, au piese defecte, asa ca mor mai devreme deict este organismul naturakl programat sa moara, sa se uzeze.

Cei decedati sa constientizeze ca au murit laughing asta da e tare de tot. Odata ce mori, cum sa mai constientizezi ceva? Cind stingi un bec, lumina s-a stins, e tot intuneric, num mai vezi, nu mai auzi, nu mai constientizezi absolut nimic, cu alte cuvinte nu mai existi.

Toti cei care mor mai devreme de timp, in afara celor care mor in accidente, e din vina omului, pentru ca specia umana este cea mai bolnava specie de pe planeta asta.

Noi am vrut sa fim asa, ca urmare se intampla ce ai spus si tu, oameni care mor inainte de vreme, pentru ca au defecte cum am spus, defecte pe care si el la rindul lui lea transmis mai departe la urmasi.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand nu se moare din cauze spirituale, asta este clar!
Se moare din cauza unor boli grave, a unor accidente, a unor deficiente majore samd.
Cei care mor nu mai constientizeaza nimic, ca-s morti si inca nu s-a intors nimnei din groapa ca sa ne spuna asta.

| Drake21 a răspuns:

Una e sa mori spiritual si alta e in trup, la un prietenas i s-a oprit inima la 14 ani cu cana de apa in mana si o cazut jos, de acolo criza de ras, dupa il m ai visez ca ma indruma tot mergem pe un pod lung amandoi

| Hyperion7 a răspuns:

1.Pentru că poate se nasc cu diferite boli de care habar nu au și le cauzează moartea sau poate suferă vreun accident mortal
Spiritual ar fi vorba de karma, cum zice și Lavinia.
2.probabil nu ar avea ce sa le spuna, fiindcă nu se întâmplă ceva sufletelor persoanelor respective.Ele își așteaptă judecata divină și doar atât.
Purgatoriu, raiul și iadul, tind sa cred că mai mult sunt sf și că nu există așa ceva.

| dullcat a răspuns:

Asta e, se numeste viata. Daca ai afla toate raspunsurile nu ar mai fi fun.

Cei apropiati stiu cand cineva e mort/moarta, de ce ar trebui cel/cea din urma sa le comunice asta?