|

Care e diferenta intre a fi asocial si a fi introvertit?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Chestia cu Introvertit/extrovertit se refera la orientarea "sociala" persoanei care poate fi catre sine sau catre altii precum si la ceea ce ii energizeaza. Introvertitii sunt oameni care nu intiaza contacte sociale, nu le place sa fie in centrul atentiei si daca e sa iasa pe undeva o vor face cu oameni cunoscuti.

antisocial este un om care este impotriva oranduirii sociale. Persoanele antisociale au probleme cu legea, mint si fura, sunt agresivi si nici nu regreta ce fac.

Nu prea exista o paralela intre cele doua chestii. Antisocialii tind sa fie vocali, mereu gata de o lupta cu opinii puternice pe care le vor vocaliza si pune in practica chestie opusa fata de ceea ce ar face un introvertit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asocial este cand le faci mereu probleme vecinilor sau la locul de munca.

Introvertit este cand preferi mai degraba sa gandesti sau sa consumi arta decat sa te exprimi sau manifesti in fata altora.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt de acord in legatura cu ceea ce inseamna asocial cu primele doua raspunsuri dar in ceea ce priveste introvertit nu. Introvertit inseamna :Introvertiţilor le poate plăcea să meargă la petreceri, dar preferă să se distreze cu persoanele pe care le cunosc şi cu care se simt confortabil.Ai o afinitate pentru conversaţii filosofice, îţi place să urmăreşti filme care îţi ridică semne de întrebare? Atunci se poate spune că eşti introvertit. „Introvertiţilor le place să atace un subiect în profunzime", a declarat Dembling.În timp ce extrovertiţii se plictisesc dacă nu au lucruri suficiente de făcut, introvertiţii sunt uşor distraşi şi copleşiţi în medii în care există stimulare excesivă.Una din caracteristicile fundamentale ale introvertiţilor este că au nevoie de timp cu ei înşişi pentru a-şi încărca bateriile.Este adevărat că opusurile se atrag, iar introvertiţii de obicei gravitează în jurul extrovertiţilor care îi încurakează să se distreze şi să nu se mai ia aât de mult în serios.Partea creierului care este folosită de introvertiţi le permite să se concentreze, aşadar au o înclinaţie spre studiu şi dezvoltarea expertizei. Uneori nu le răspunzi nici persoanelor dragi şi aştepţi să fii pregătit din punct de vedere mental ca să îi suni tu înapoi. Avantajul de a fi copleşit de prea mulţi stimuli în cazul introvertiţilor este că, de cele mai multe ori, au un ochi bine format pentru observarea detaliilor. Cercetători au descoperit că introvertiţii prezintă o activitatea cerebrală crescută când procesează informaţia vizuală, în comparaţie cu extrovertiţii.Introvertiţii observă şi acumulează informaţii şi gândesc înainte de a vorbi, fapt care îi face să pară mai înţelepţi decât alţii.Introvertiţii adesea comunică mai bine în scris decât verbal şi mulţi sunt atraşi de profesia creativă şi solitară de scriitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asocial este când le faci probleme la oameni!
Introverit este când preferi să gândești ceva degeaba sau să consumi lucruri cum ar fi: băuturi, alcool, sucuri și multe altele!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează