| Mariela_1621 a întrebat:

care e diferenta intre o gaura de vierme si o gaura neagra scuzati limbajul vulgar dar asa leau denumit destpii astia laughing

10 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

O gaura neagra e o stea care la finalul vietii a cazut sub propria greutate, ei bine se numeste gaura fiindca dupa formula lui einstein este o gaura in spatiu-timp, imagineaza-ti o foaie de hartie pe care o faci in forma de palnie! orice obiect care trece prin apropierea paliniei o sa fie absorbit de gravitatie in fundul palniei, acum depinde cat de adanca e palnia! asa e si cu gaurile negre, nu se stie exact cat de mare este acea gaura! si nu se stie exact ce se intampla cu materia ajunsa in acea gaura, cei mai multi spun ca este distrusa!
Acum gaurile de vierme. ele sunt ceva mai mult teoretic, se spune ca se aseamana cu gaurile negre, si daca intri in ele poti ajunge dintr-un punct al universului in altul! acest lucru este posibil deoarece einstein spunea odata cu teoria relativitatii ca universul este flexibil! imagineazati o foaie pe care o indoi in forma de U. daca tragi o gaura din punctul A poti ajunge in punctul B calatorind astfel in spatiul dintre spatii si timp! e mai complicat, sa spunem ca mergi in afara universului! stii care e diferenta pana la urma intre gaurile negre si cele de vierme! cele negre se spune ca sunt finite dar datorita gravitatiei pot absorbi o cantitate infinita de materie!, iar cele de vierme fac legatura intre 2 puncte ale universului! ce au in comun aceste gauri este ca in spatiul din afara gaurii propriu zise se afla spatiul dintre spatii! teoretic in spatiul acela nu te mai aflii in univers, si de aici poti sa te gandesti la sf-uri big grin

| Parintele a răspuns:

Totusi, poate sunt obosit, dar nu vad unde este limbajul vulgarhee hee)

| shadovv a răspuns:

Gaura neagra - un punct care are forta gravitationala aproape infinita. O sugatoare a universului

gaura de vierme - hmmm un lucru teoretic si relativ. Un fel de teleportare intri prin punctul A si ajungi in punctul B sau intri prin punctul A si ajungi in punctul A' care este proiectia relativa a punctului A dar in alt univers/dimensiune

| juniper a răspuns:

Prin gaura de vierme poti calatori in timp, iar gaura neagra normal te-ar distruge, daca doua gauri negre se unesc ele formeaza un fel de vartej in timp.

| Marcian a răspuns:

O gaura neagra rezulta din moartea unei stele si este poate cel mai dens obiect din Univers.
O gaura de vierma reprezinta o ruptura in materialul spatiu-timp.
Cauta pe Google omule ca daca stau sa-ti explic ies la pensie, si cu reducerile astea...

| Cumătru de la Galați a răspuns:

Într-o gaură de vierme... cu siguranță nu-ți încape.
Problema e că cea neagră s-ar putea să fie prea largă.

| greenapple a răspuns:

O gaură neagră este un obiect astronomic înconjurat de o suprafaţă limită în care câmpul gravitaţional este atât de puternic încât nimic nu poate scăpa după ce a trecut de această suprafaţă orizontul evenimentului.

Găurile de vierme sunt soluţii teoretice pentru ecuaţii ale teoriei generale a relativităţii, care descrie spaţiul şi timpul.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Gaura_de_vierme
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gaura_neagra

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E nu e diferenta

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ele sunt doaua chestii care fac fiecare o chestie si asa se intampla chestia aia.
este foarte logic

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Din ce stiu eu existenta gaurilor de vierme e prevazuta de Einstein ca posibila varinat de calatorie in spatiu sub forma unor tunele care reunesc spatii aflate altminteri la distante f mari gaurile negre insa repzinta stele moarte care au o forta de atractie uriasa atarg si lumina si sfarama tot.