Ar fi fost la fel de periculos ca si acum.Adica dinozaurii erau eliminati, nu putau exista 2 specii dominate pe planeta, oamenii iar fi eliminat rapid si usor.
Dar nu stiu de ce multi oameni cred, sau au in minte aceasta imagine, ca dinozaurii erau ceva wow, ca au fost niste animale gigantice.
Probabil imaginea asta a intrat in mintea multora din greseala, din reclame, sau mai stiu eu ce altceva.
Dinozaurii nu au fost cele mai mari animale care au existat pe aceasta planeta.
Ca idee cele mai mari animale care au exiatat vreodata pe Pamint traies chiar acum in prezent. Un dinozau era purice pe linga o balena
Daca esti curios iti pot arata o imagine cu multe animale la scara si poti compara, poti vede diferenta intre animalele din trecut si cele din prezent, sau din diferite etape din Viata Pamintului.
Este adevarat, unele animale erau poate mai mari ca rudele lor din prezent, sau plante, dar si aici avem plante care la fel domina Planeta, sequoia de peste suta de m inaltime, grosi cit o casa si etc.
Ca erau alte plante care in prezent is miniaturi comparativ cu milioane de ani in urma asta e alta poveste.
Deci dinozaurii ar fi ca niste pui de gaina, asa cum Gaina are pui, cam asa ar fi balena cu dinozaurii din trecut.
Plus de asta omu are arme, sia construit arme de cand aparu, avem inteligenta dominanta, asta bate orice alta specie de pe planteta asta.
Nu exista specie sa poata domina omul, cred ca nici no sa existe vreodata.
Pe omu il poate elimina doar natura, sau el insusi sa se elimine singur. In rest nici o sansa.
Cred ca te uiti la prea multe filme si le iei de bune, ca fiind adevarare, nu mai incurca filmul cu realitatea.
Balena este animal corect? Daca este animal, atunci comparativ cu dinozaurii din trecut este uriasa. De unde stiu? Cauta si vezi cit de mare este baleana si cit de mari erau dinozaurii. Apoi sa vii sa spui ca habar nu am.
Am spus, cele mai mari animale care au trait vreodata pe aceasta planeta sunt cele din prezent corect? Ce vezi tu ca nu-i in regula?
Nu am spus animale terestre sau acvatice, am spus anaimale la modul general.
Deci afirmatia mea este cit se poate de corecta, iar cel care abereaza esti tu.
La fel si plantele, tot acum avem pe planeta cele mai mari plante care au existat vreodata.Nu am spus ca toate plantele de astazi is mai mari ca cele din trecut.
Nu am spus ca toate animalele din prezent is mai mari ca cele din trecut. Nu am spus ca cele mai mari insecte traiesc astazi.
Dar cele mai mari pasari tot astazi traiesc, nu cele din trecut.
Ai internet, foloseste sa cauti si chestii utile nu doar barfa pe Facebook si TPU. Ca idee in afara de TPU si Facebook mai stii sa intri pe undeva pe netu asta mare?
Aerian esti tu, habar nu ai sa cauti o informatie pe internet, habar nu ai sa faci diferenta intre o informatie reala si una "prafumata" sau umflata, ori gresita.
Balena este un animal, pestele este un animal, insectele sunt animale, deci eu am spus clar si simplu, cele mai mari animale care au trait vreodata pe acest pamint is cele din prezent, sau unele din ele.
Balena este cel mai mare animal care a existat vreodata pe aceasta planeta, acum iti este clar?
Un dinozaur, nu stiu daca era mai mare ca un pui de balena nou nascut
Balenele is ca niste vapoare, asta daca nu stiai iar dinozaurii erau niste prapaditi pe linga balene, niste purici sa le zic asa, tu ai impresia ca erau giganti, ca asa se arata in filme, dar filmele exagereaza, asa ca nu le lua de bune/
Cum am spus trebuie sa intelegi, sa pricepi diferenta dintre o informatie reala si una umflata, iar tu se pare ca nu esti capabil de asemenea performanta
Ce este si mai naspa? Nici nu vrei sa accepti sa inveti, continui sai crezi pe cei care iti arata ca dinozaurii erau giganti, te uiti la filme gen gozila, la jurasic parca, unde dinozaurii is aratati mai mari ca blocurile zgarie nori si de acolo si ideile astea ca dinozaurii erau cit Himalaia dar totul este fals, este o imagine exagerata, sau foarte exagerata, sa se mire fraierul care se uita, sal impresioneze
Daca in filme sar arata doar adevarul, nu ar mai prezenta interes din partea celor care se uita.
Vai de capu tau, cu tine cei care guverneaza au posturile asigurate
Balena albastră (Balaenoptera musculus) este cel mai mare animal cunoscut care a trăit vreodată pe Pământ.
Poate ajunge până la 30 metri lungime și cântări până la 150-200 tone, este cap coada cam al fel nu subtiata, nu gaturi lungi nu coada lunga.
Este uriașă, în grosime și greutate, depășește orice dinozaur cunoscut.
Spinosaurus (~15 metri) sau Tyrannosaurus rex (~12 metri).
Au fost si dinozauri mari ca lungime cum este balena, dar se presupune ca ar fi fost la fel de mari, insa doar se estimeaza
Cel mai mare dinozaur cunoscut este Argentinosaurus, un titanozaur gigantic.
Se estimează că avea 30 metri lungime și putea cântări până la 70-100 tone.
Deci ca idee, cum am spus in raspusurile anterioare, cel mai mare animal care a trait vreodata pe acest pamint este balena albastra.
Acel dinozaur mai mare, avea gatul lung nu era pe toata lungimea la fel.
Da este adevarat ca era animal terestru, era erbivor, dar eu nu am specificat, animale acvatice sau terestre.
Dupa tine daca balena traieste doar in apa nu este animal sau cum?
Alta chestie, tu esti cel care a pus intrebarea, eu ti-am raspuns frumos, civilizat corect? Tu in loc sa multumesti ca tiam citit balaria de intrebarea si tiam mai si raspuns, vii si ma faci prost, tu un idiot in viata, jignesti oamenii care iti vorbesc frumos.
Tu cel care pui intrebarea, chair si daca un raspuns nu te multumeste, evita sa vorbesti urat, daca nu-ti place ocoleste, chiar daca cineva te jigneste el primul evita, tu esti gazda, tu ai pus intrebarea.
Invata sa te porti, apoi intra in discutie cu oamenii. Era mai bine de ai fi trait pe timpul dinozaurilor, scapa lumea de un exemplar slab ca tine
Inainte de declinul dinozaurilor, mamiferele erau de dimensiuni mici si traiau doar in zone impracticabile ale padurii, tufisuri, lastarisuri. Tocmai disparitia dinozaurilor a permis evolutia mamiferelor, care au ocupat spatiul lasat liber de dinozauri. Asa ca, daca existau dinozauri in ziua de azi, raspandirea mamiferelor ar fi fost mult restransa si nu ar fi existat oameni.
În primul rand clima nu ar fi arătat ca acum, ar fi fost mai tropicala! În al doilea rand marea majoritate a dinozaurilor sunt ierbivori! Cred ca tehnologia din ziua de azi ne-ar fi ajutat sa îi vânăm și sa îi ținem sub control
Daca pe planeta ar exista doar dinozauri nu ar mai exista sociologíe. Dinozaurii traiesc automatic si le plac natura. Ar trai dor Dinozaurul cel mai mare si ar sta tot timpul in natura pana cand i-ar cadea un meteorit. Nivelul lor de reflexivitate ar fi foarte slab si nu ar exista evolutie. Tecnología si Dinozaurii au acelasi nivel de evolutie práctica.
Absurdul si lipsa unei determinarí care intelege cauzele si efectele nu ar mai exista. Determinismul este mai bun decat Absurdul. Omul fiind din pamant participa la acest Haos prin simtirile lui. Insa prin ratiune participa la sens si determinism.
Au existat suficient de multe animale sălbatice de-a lungul evoluției omenirii, la fel de periculoase ca și dinozaurii, ținând cont că singura armă la început era bâta, piatra. Primele sulițe cu vârf de piatră au apărut pentru protecția vânătorului în primul rând.
Deci, dinozaurii, dacă ar fi existat, ar fi avut grijă omul să îi nimicească, să le reducă habitatul. Priviți Africa! Poveștile vechilor exploratori, cu ceea ce există acum! În Asia, la fel!
În Europa, uite România, cu urșii, o luptă inegală om vs animal.
Având în vedere dimensiunea lor gigantică, dacă mai existau dinozauri, probabil nu mai fi existat lume in acele zone pe unde umblau, fiindcă ar distruge pe toată lumea ce le-ar fi ieșit în cale
Ba, dinozaurii au fost doar o parte din evolutia vietii de pe planeta asta. Fara disparitia lor, noi nu existam. Acu, daca te gandeai la jurassic parc cand intrebai asta, pot sa iti zic ca nu T-rex ar fi fost cea mai mare problema. Aia consuma mult prea mult alergand ca sa alerge mult dupa niste chestiute mici ca noi.
Pe langa asta, e greu de crezut ca vreun dinozaur ar fi putut rezista la armament modern. Chiar si armele mici ar putea penetra pielea dinozaurilor.
Adica ce ar putea face nea Gigi T-rex cand se intalneste cu un obuz gandit sa penetreze armura de otel de la kilometrii distanta venit de la o conserva de otel.
Probabil ca am face gradini zoologice cu majoritatea dinozaurilor terestrii.