| Inferno a întrebat:

De ce este Petre Tutea considerat filosof?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Pentru ca traim in Romania, o tara in care imediat dupa revolutia din 1989, fiind in mijlocul unui mare "avant" anticomunist, am sarit imediat in bratele tuturor legionarilor si fascistilor care mai traiau la noi in tara si nu numai. Unul dintre ei a fost Petre Tutea, un batran aproape senil deja, care delira din patul lui toate tampeniile posibile despre lumea in care traim. Iar cei care il intervievau nu stiau cum sa se inghesuie sa-i dea dreptate si sa-i puna doar intrebarile care-i erau pe plac. Hai sa fim sariosi, batranul era cel putin semi-paralel cu realitatea. Si nu din cauza varstei, ci din cauza convingerilor lui de-o viata intreaga, convingeri religioase, superstitioase, fasciste, anti-semite si inapoiate.

6 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Ca sa aiba si tampiti filozoful lor mai intunecime.

NOname
| NOname a răspuns:

Să fie considerat filosof poate oricine - există şi filosofi proşti, urmaţi de proşti (deşi s-a întâmplat să aibă şi câteva idei bune).
Să fii considerat netroll şi neidiot de cineva inteligent din afara turmei îndoctrinaţilor, asta da ar fi o realizare.

Aşa şi măcelarii au fost declaraţi sfinţi. Şi ce?

| harciog a răspuns:

Ce tari sintem cind deliram pe net, mi-e scirba.

| relian a răspuns:

Probabil din cauza ca era cunoscut, aparitii pe la tv sau prin media si dadea din gura. Oricne se ocupa cu datul din gura poate fi numit filozof.Asa e moda acum indiferent ca dai din gura bine sau prost.Deci odata ce ajugi vedeta nu mai conteaza ce stii sau cit stii.Totul tine deja de imagine trebuie sa ti se acorde titluri si sa fii laudat.Bine asta se intimpla in Romania unde toata populatia este filozoafa si sintem cei mai destepti oamenii ai planetei. Aaaaa si uitasem sa adaug si cei mai frumosi.

| oprescudorin11 a răspuns:

Nu stiu sa fi fost numit filozof. Doar de neofiti. Ca a fost destept si a stat la scoala lui Noica, e alta treaba, ca a fost prieten cu Cioran?, asta e inca o treaba, dar ca Iisus Christos :nu a scris nici o carte. Poate a fost un filozof verbal ca Socrate.Socrate nu a scris, doar discipolii lui. Pe de alte parte, un om poate fi filozof daca are expus un sistem filozofic. Dar si eu pot fi filozof caci imi dau cu parerea la umilul nivel asupra filozofiei. Ca Tutea era simpatic prin afirmatiile lui (verbale) este o alta problema.

| TomistheCat a răspuns:

Pentru că asta a fost, un filozof, un mare gânditor... o personalitate deosebită şi un punct de reper pentru mulţi dintre noi.