anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De multe ori ne intrebam ce sint criminalii in adevaratul sens al cuvintului si ajungem la concluzia ca sint cei care au ucis oameni. Dar cei mai mari criminali au ocazia sa fie desemnati eroi.Sa luam de pilda pe cei din SS din timpul razboiului care omorau tot ce le pica. In cazul in care Germania cistiga razboiul erau eroi cu acte in regula si cred ca denumirea de "criminali de razboi"ar fi fost inexistenta.Asadar va intreb;-Ce sint criminalii si ce sint eroii?

14 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Criminal este acela care premediteaza.Eroul cel care salveaza.

| Vizitiul a răspuns:

Astea-s doua chestii situate la poli opusi. Una e sa ucizi cand vrei tu(pentru bani, bijuterii) si alta e sa ucizi pentru a-ti apara patria( asta-i o obligatie.) Concluzie:Eroul este persoana care lupa intr-un razboi pentru tara, se poate numii asa indiferent daca moare sau nu in lupta. Iar criminalii sunt persoane care actioneaza pentru sine, ori pentru cei de care-i comanda, care la randul lor fac parte din actiune, dar indirect, tot criminali se numesc!

HepHap
| HepHap a răspuns:

@harciog

"Nccmn, sa cred ca notiunea de criminal depinde de schimbarea directiei politice a unei tari? Pai in cazul asta, ba sintem criminali, ba nu sintem in functie de cum se schimba regimul? Si se cam schimba repejor in ultimul timp."

Desigur, dar doar la nivel oficial. La Congresul XIV din noiembrie '89, Ceausescu e reproclamat conducator iubit, in decembrie '89 e criminal si executat.

| Arthur a răspuns:

Legat de război, se consideră eroi cei care şi-au apărat patria, căminul, familia, omorând alţi oameni. Nu e creştinesc dar e logic ca cei care îţi intră în casă cu scopul de a te omorâ să poată fi omorâţi de către proprietar fără ca acesta să fie adevărat criminal.
Într-un război de apărare patrioţii nu pot fi numiţi criminali cum au fost numişţi pe nedrept acei luptători pentru libertate români, care au organizat mişcarea de rezistenţă împotriva expansiunii sovietice.

| Razvan a răspuns:

Pai si criminalii si eroii au ucis in timpul razboiului deci excludem din start definitia ca un criminal este cel care a ucis cel putin un om. Diferenta dintre cele doua categorii este cauza pentru care au facut-o desi de cele mai multe adevaratul motiv al crimelor de razboi este strict secret de unde si confuzile legate de acest subiect. Un criminal de razboi celebru este Erwin Rommel care s-a dedicat cauzei desi nu credea in ea. A ucis pentru Hitler mii de oameni nevinovati fara sa se intrebe decat tarziu spre final ce a facut.Nu poti compara asa ceva cu Ecaterina Teodoroiu.Si ea a ucis inamicii dar cu ce scop? Nu pentru a cauta sa indeplineasca un vis de unificare imposibil de realizat ci pentru a mentine tara in care s-a nascut unitawinking

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Eu as simplifica asa: vin 5 peste mine in casa sa ma praduiasca, sa violeze femeile si sa omoare barbatii. Eu in lupta omor 3 si 2 ma omoara. Atunci cica am murit ca un erou. Poate familiile alora ii vad pe ei eroi, ca se gandesc doar ca nu voiau sa moara de foame si asta era ultima solutie. Despre criminalii de rand n-are rost sa dezvoltam.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Sa nu generalizam, chiar daca pentru o parte din populatia Germaniei erau considerati eroi pentru restul lumii erau criminali de razboi si au fost urmariti si vanati pana in zilele noaste.In timpul razboiului si romanii au ucis dar nu pot fi considerati criminali, a fost pentru apararea integritatii si independentei tarii, asa ca sunt considerati eroi.La fel sunt considerati pompierii atunci cand isi pun viata in pericol pentru a salva alte vieti.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Aici depinde şi de politica statului respectiv. Schimbarea regumului politic duce la reconsiderarea atitudinii faţă de astfel de personaje.

| daddy a răspuns:

Harciog bineinteles ca un criminal e un crininal nicidecum un erou
chiar daca de exemplu ucizi in scopuri nobile parerea mea este ca scopul nu scuza mijloacele in acest caz
un erou este un doctor, un politist, un pompier care salveaza vieti gandeste-te cat de usor e sa iei o viata dar cat de greu sa salvezi una

| costymaximus a răspuns:

Ofiterii ss puteau fi considerati eroi doar de o parte a nemtilor, sa stii ca nu erau chiar asa de iubiti de toata populatia Germaniei, multi le era teama, cum ne era noua teama de securitate in anii 80.Criminalii sunt acele persoane care fac rau tuturor semenilor lor(chiar fara nici o motivatie). Sunt declarati eroi doar acei care pentru o cauza nobila au savarsit faptele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nccmn, sa cred ca notiunea de criminal depinde de schimbarea directiei politice a unei tari? Pai in cazul asta, ba sintem criminali, ba nu sintem in functie de cum se schimba regimul? Si se cam schimba repejor in ultimul timp.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Soldatii erau in serviciu comandat.nu poti judeca asa ceva decat dupa legea martiala.de pe marte adica. da acolo nu-i decat o gorila ratacita.deocamdata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De multe ori, constienti sau nu, dupa terminarea razboiului multi merg dupa citatul: scopul scuza mijoacele. Daca mijloacele sunt aceleasi, este normal sa ne ghidam dupa scop si sa aruncam cu denumirile(eroi, criminali) dupa acesta.

| jane' a răspuns:

Criminalii nu sunt neaparat cei ce omorara, cei ce fura. Criminali pot fi si cei ce incalca cuvantul lui Dumnezeu; cei ce mint, ce inseala, ce nu cred in Dumnezeu. Criminalii au mai multe forme. Cu totii cred ca am fost criminali. Este vreun om care s anul fii mintit vreodata / Care sa nu fii incalcat cuvatul Domnului? Nu cred.