| unknow a întrebat:

Deci,. eu de mica ma tot intreb cevathinking
Iisus Hristos este fiul lui Dumnezeu,. nascut [iar nu facut] dupa ce oamenii au fost creati... bun pana aici!

nascut de Fecioara Maria,... fiind fiul Domnul Dumnezeului nostru al tuturor.
noi,. panamtenii suntem de asemenea fii Lui!

daca stam sa punem cap la cap tot ceea ce am specificat mai sus,. fiecare dintre noi [fie `el` pamanteam sau nu] este `facut` sau `purces` sau creeat de cineva,. dupa cazhappy... Dumnezeu fiin marele creeator
Marea intrebare este,. El de unde vine? adica,. de cand exista? exista spiritual nu material bineinteles,. si. Dc ne-a creeat? adica,... cred ca mintea mea umana nu pricete mare lucru,. cum ar fi `de unde vine El``,. dar presupun ca noi,. oamenii am aparut tarziu,. dc ne-a mai creat si pe noi?
si pana la urma,. aceata putere suranaturala,. de unde vine?

sunt mute intrebari referitoare la umanitatre si spiritualitate in capul meu,... si daca ati putea sa`mi explicati cum vedeti voi `; umea``,. v-as fi recunoscatoare happy

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

El este din vesnicie in vesnicie Dumnezeu.
Întrebarea este înşelătoare pentru că pleacă de la presupunea că Dumnezeu ar fi venit de undeva şi atunci întrebarea este în mod eronat focalizată pe identificarea locului sau originii lui Dumnezeu. Răspunsul este că întrebarea pusă în acest fel nici nu are sens. Este ca şi cum ai întreba "Care este mirosul culorii albastre?" Albastrul nu face parte din categoria lucrurilor care au miros, aşa încât întrebarea nu are rost. În acelaşi fel, Dumnezeu nu face parte din categoria lucrurilor care sunt create sau născute ori cauzate de ceva. Dumnezeu nu este creat sau cauzat de nimic şi nimeni – El există pur şi simplu.

22 răspunsuri:
| ramona30 a răspuns:

Incearca sa citeti si explicatii stiintifice despre aparitia universului, evolutia lui, aparitia soarelui si pamantului, aparitia vietii si evolutia ei. Iti vor oferi explicatii logice rationale nu ca aceste conceptii de babe de pe sant.

| Necrophagist a răspuns:

Este în afara timpului cunoscut de noi.

| chelstone a răspuns:

''Întrebarea este înşelătoare pentru că pleacă de la presupunea că Dumnezeu ar fi venit de undeva şi atunci întrebarea este în mod eronat focalizată pe identificarea locului sau originii lui Dumnezeu.''

Si mai inselatoare este intrebarea pentru ca pleaca de la falsa premisa ca dumnezeu ar exista.

| Andrei7520152 a răspuns:

Raspunsul ca 'Dzeu a existat mereu' nu m'i se pare pe deplin satisfacator. Poate universul a fost aici dintotdeauna, si uite asa nu mai avem nevoie de un Creator, caci totul a existat mereu, si va continua sa existe pentru totdeauna. Vezi cat de usor L-am desfiintat cu acest argument? eh, acum exact aceeasi chestie faceti si voi cu "Dzeu a existat intotdeauna". E un non-raspuns. aveti nevoie de un argument putin mai concret. Tu daca spui ca Dzeu a existat mereu eu spun ca universul necreat a existat mereu si am ajuns inapoi la zero

| RhoOphiuchi a răspuns:

De ce ne-a creat? E doar un joc. Toata viata noastra, a fiecaruia, e un joc individual. Si trebuie luat ca atare, observat fiecare moment, atat bun cat si rau, pentru ca sunt doar experiente care te fac sa simti ceva. Sentimentele, de orice natura sunt, e bine ca sunt, joaca-te cu ele. happy

| VacutzaRoscata a răspuns:

Nu trebuie sa iti complici existenta cu intrebari la care nimeni nu poate raspunde exact

Răspuns utilizator avertizat
| InnocentSmile a răspuns:

Sincer nu am raspunsuri la intrebarile tale!
doar atat stiu sa-ti spun
se zice"Crede si nu cerceta"
sper ca te-am ajutathappy
pupici mici:*

| Bibuşca a răspuns:

Buna!
El vine din Ierusalim.
El ne-a creat pe noi...(inca nu cred ca exista vreun raspuns logic doar Dumnezeu stie de ce ne-a creat).Dar eu cred ca ne-a creat pentru a mai exista oameni si pentru a vedea cum sunt oamenii.Sau a vrut sa traiasca si ceilalti oameni cum a trait el pe Pamant adica ca sa avem si noi o viata si sa aiba un Imperiu mare.Asta cred dar nu stiu sigur.
Pa, pa!

| unknow explică:

Mai,.din ce am citit am ajuns la o concluzie... si anume ca `El ne-a creat pentru a ne iubii. Suntem fii Lui, si El are grija de noi! nu? Ca pana la urma iubirea este cea mai mare putere si energie,.la fel cum Dumnezeu este cea mai mare putere! deci,... Dumnezeu este iubirea!
corect?
nu pot spune ca ne-a creat de lipsa de ocupatie,.sau ca`` sa simtea sigur``! asi abera daca as spune asta. Spun doar ca am inteles ca ne-a creat pentru. a ne iubi!

Si mai raman destule intrebari! asa km a spus si@Rigel, acest raspuns nu este valabil :''exista din todeauna''

si daca ar fi sa ne fi crea cu un scop, ...care ar fi acela?

nimic nu este fara inceput! toate incep undeva si se termina undeva!

mi-a expicat knv cum ca ar as putea sa o inteleg ca pe un cerc! sa zicem,...
pentru. a exista acest cerc, ...trebuie ca eu sa il desenez, si `INCEP prin a pune creionul pe o foaie, si desenez,.si iar ajung la capat,.si iar si iar,.si asa se intampla ca ajung la explicatia respectivei/respectivului.

si pana la urma,.@Elena, mi-a dat cel mai convingator raspuns! mi-a dat un motiv sa nu mai caut raspunsuri inexistente!

va multumec tuturor,... pentru. tot! am gasit ceea ce ma asteptam sa gasesc,. numai ca sub o alta forma happy

| BlackR0se a răspuns:

A existat din totdeauna. Mintea noastra nu poate gandi atat de mult incat sa.si dea seama... xD

| LightingManuel a răspuns:

Bai tata ba, eu cred ca voi sunteti nebuni cu intrebarile astea.Tu esti a nu stiu cata care pui intrebarea asta.Astea in primul si in primul rand sunt taine cale nu le gasesti pe tpu.Dece nu poti intelege ca Dumnezeu exista din totdeauna si ca El nu a avut inceput? Pentru ca nu mai poti,esti barata,asta iti este limita! Doar crede aceasta,ca daca vei crede ca la facut pe El cineva, dupa vei zice big grinar cineva de cand e creat? Te vei rasrange la infitit punand aceeasi intrebare, tocmai de asta Dumnezeu a pus finitul la intrebare daruind raspun :infinitul.

| cяιss a răspuns:

Isus da este fiul lui Dumnezeu, Isus 'a aparut' cum am aparut si noi, l-au nascut Maria si Iosif.Isus are aceasta putere pe care numai el o poate avea, a murit pentru noi pe cruce ca noi sa fim iertati de pacate.

| Nousername a răspuns:

1.El de unde vine?
El nu vine de nicaieri, El a existat mereu si mereu o sa existe. Gandeste-te la un cerc.Nu e chiar asa greu.
2.De ce ne-a creat pe noi?
Doamna noastra de religie,mi-a spus, ca ne-a creat pentru a-si demonstra puterea, sau ceva de genul. Poate a arata ca este puternic.
Cum sa vad lumea? Eu sincer profit de moment. Orce ocazie de distractie nu o evit. laughing

| vanessa_6993 a răspuns:

BunA! cand eram mica si eu aveam tot aceeasi intrebare insa cum parintii mei erau mai mereu plecati o intrebam pe bunica mea iar ea de fiecare data imi spunea ca omul nu este in stare sa isi dea seama de una ca asta imi mai spunea ca trebuie sa maa gandesc ca doar exista un Dumnezeu si doar atat nu trebuie sa imi pun acum mii de intrebari caci mai tarziu voi afla raspunsurile dar niciodata nu am inteles ce vroia sa zica

| necunoscut_1645 a răspuns:

întrebarea asta mi-a pun și eu de mulți ani da tot nu i-am găsit răspuns

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

De unde vine Dumnezeu? Nimeni nu stie. Nu are inceput sau sfarsit, El exista. El este marele creator si nu a fost creat de altcineva.
Nici nu are rost sa o luam asa, ca fiecare a fost creat de cineva si Dumnezeu ar trebui sa fie creat de cineva. Nu, el exista, pentru ca daca ar fi fost creat de cineva, acel cineva ar fi fost creat de altcineva si o tinem asa pana maine. El exista de o vesnicie.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

1.El exista dintodeauna.
2.Este omniprezent (se afla peste tot)
3.Deoarece se simtea singur si a simtit nevoia sa ne creeze.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ema, aberezi. Totul are un inceput si un sfirsit. Daca exista Dumnezeu, a aparut si El la un moment dat, a evoluat si a devenit atotputernic. Nimic nu apare din neant si cu atit mai putin, sa apara si sa fie atotputernic de la bun inceput.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si de ce ne'a creat? Simplu, din iubire fata de copii lui happy.
Dar ai vazut ca mai intai a creat pamantul impreuna cu Sfintea Treime si la sfarsit dupa ce au fost asezate toate a creat si oamenii.

| Arinutza_8242 a răspuns:

Mintea umana este foarte complexa si eu cred ca oamenii nu pot sa stie asta.Dar pot sa presupuna.
eu presupun ca DUMNEZEU este un fel de energie,plina de putere,care exista dintodeauna si care va exista fara incetare.
Poate ca ne-a creat pentru ca sa schimbam lumea, poate ca noi suntem aici, pe pamant cu o misiune.Pentru ca noi nu suntem ce vedem in oglinda noi suntem niste spirite blocate in aceste corpuri.(stiu ca pare inspaimantator dar asa este)
Si poate ca DUMNEZEU ne-a creeat pur si simplu ca sa existam, ca sa mai existe cineva in univers in afara de EL!
Voi ce credeti?/

| Ortodox_Duhovnic_1976 a răspuns:

El exista din El, prin El si cu El! Acest atribut se numeste in teologie, atributul aseitatii.