Fiecare are perceptia lui despre Dumnezeu. L-am creat dupa chipul noastru in sensul ca i-am luat calitati si i-am adaugat defecte in functie de intamplarile prin care am trecut in viata. Dumnezeu e rau
Nu, noi suntem nebuni
"Chiar de n-ar fi existat Dumnezeu, trebuie să fie inventat pentru liniştea şi binele statului şi al societăţii. Credinţa în Dumnezeu nu este o lipsă dinlăuntru a inimii omeneşti, ci numai un rezultat al cugetării. Cea mai puternică dovadă despre existenţa lui este ordinea ce domneşte în lume şi construcţia ei. Ordinea şi regularitatea ce guvernează lumea şi omenirea este dovada pozitivă despre existenţa lui Dumnezeu : Nimic nu-mi clatină această convingere. Fiecare lucru, ori operă aminteşte de autorul său." Asta a mai scris ateul Voltaire, să explic ce înseamnă? Ce zici de citat?
@alllinna - Citez: ''Ar rezulta din fraza ca noi l-am creat pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui, chestie care mi se pare total adevarata, dar care chip care asemanare? ''
Ai scris foarte adânc neicusoruleAdicătele ce ai vrut de fapt să spui? Nu vad logica
Să o luăm pe rând : spui că a fost creat după chipul şi asemănarea lui, aha deci există! Dar mai există cineva care l-a creat pe cel care crease după chipul şi asemănarea celui dintâi - foarte adânc Concluzionezi : foarte adevărat, şi te întreb :ce? Că m-ai pierdut în ceaţă. Cireaşa de pe tort vine la urmă când negi tot ce ai scris : care chip care asemănare?
WOW, foarte profund! Eu mai beau câte un păhărel din când în când, dar mai mă şi trezesc.
@alllinna- Ce a fost atât de ' obscen / ilegal ' în această postare de ai raportat-o?
@afrodita
Asa cum zic si cei care au raspuns deja. Reversul afirmatiei suna asa: 'noi l-am creat pe Dumnezeu dupa chipul nostru'
Ce zici?
@alllinna:
vezi cum ar suna reversul in explicatia data afroditei.
deci, cum ar arata dumnezeul pe care noi l-am creat dupa chipul nostru (indiferent cum il definesti tu)? sunt curios?
@Afrodita
Nu am intentionat sa discutam in cadrul aceastei intrebari despre faptul ca Dumnezeu a actionat si a creat. Fapte pe care eu nu le contest. Ma gandeam doar ca ceea ce spune Voltaire e interesant si eu cred ca merita discutata ideea lui.
În realitate, omul l-a creat pe Dumnezeu, ca pe toate zetăţile, după chipul şi asemănarea sa.
Ce sa zicem? Afirmatia este intentionat tendentioasa si generalizeaza acest ''noi" ca si cum toti am fi filosofi nebuni ce se cred dumnezei, si toata omenirea ar trebui sa ia aminte. Voltaire face o confuzie de idei fundamentala, fara sa faca deosebirea dintre bine sau rau, asociind raul cu chipul lui Dumnezeu. Daca omul a ajuns sa se asocieze cu chipul raului (diavolul), a fost pentru ca asta a ales. Dupa afirmatia lui Voltaire, nu exista decat un dumnezeu al raului si atunci pe cine dracu a vrut sa combata?
Voltaire s-a nascut acum 300 si ceva de ani, in 1696, am tot respectul pentru tot ce a descoperit.
Ar rezulta din fraza ca noi l-am creat pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lui, chestie care mi se pare total adevarata, dar care chip care asemanare?
Astept desigur si explicatia ta.
Spune-am care chip care asemanare? deci pentru mine nu exista, cand am scris ca noi l-am creat, am scris ca este adevarat, ma referam la ideea de divinitate care este doar o idee in dorinta omului de a avea un sprijin spiritual :cand se simte singur, cand este bolnav... oricum pentru mine numai persoanele care nu pot decide singure alearga dupa ajutor.