anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce inseamna a fi creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Inseamna sa-l creezi pe d-zeu dupa chipul si asemanarea ta.

33 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Inseamna ca am fost creati cu anumite calitati pe care le manifesta Tatal nostru ceresc.

| zurick a răspuns (pentru danay72):

Zău? Am fost creați atunci și cu defectele lui Dumneze? Și dacă Dumnezeu este perfect, tot după chipul lui am moștenit ipocrizia, răutatea, egoistul?

| Scarbo a răspuns (pentru zurick):

"Nu exista perfectiune fara imperfectiune." (M. Eliade)

| danay72 a răspuns (pentru zurick):

Eu m-am referit la calitati pe care fiecare dintre noi le manifesta. Tot ce spui sunt caracteristicile pe care le avem din cauza imperfectiunii mostenite. Acestea sunt specifice din ce in ce mai mult, asa cum arata Biblia, ultimelor zile. 2Timotei3:1-5

| Musique a răspuns:

N-a avut o imaginație prea bogată...

| milan9 a răspuns:

TOATE problemele şi neînţelegerile legate de UNITATEA Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este egal cu Tatăl, nicidecum inferior sau supus Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

| milan9 a răspuns:

Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU!
Este o diferenţă ca de la cer la pământ între DUMNEZEU FIUL pe de parte, existent din veşnicie şi CREATOR al tuturor lucrurilor, şi "creaţia" Sa pe de altă parte!

În toată Biblia cuvantul "născut" se referă la un fiu din aceeaşi "familie", de aceeaşi "natură" cu ceilalţi din respectiva "familie".

Şi pe acelaşi raţionament, dacă Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU, înseamnă că e de ACEEAŞI NATURĂ cu Dumnezeu Tatal!

| milan9 a răspuns:

Spuneam si mai inainte ca toate problemele şi neînţelegerile legate de UNITATEA Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este egal cu Tatăl, nicidecum inferior sau supus Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

| milan9 a răspuns:

Isaia 43,11 afirma ca Mantuitorul este DOAR Creatorul lumii, ca Mantuitorul este DOAR Yahve, iar in Noul Testament se prezinta numele acestui unic Mantuitor: Fiul lui Dumnezeu Intrupat. El este singurul numit "MANTUITOR."


Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Ipostasurilor (distinct prezentate de Scriptura: Tatal si Fiul si Duhul Sfant) într-o UNITATE desăvârşită a Aceleiaşi FIRI sau NATURI divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

NATURA sau FIREA divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din "trinitate".

| oprescudorin11 a răspuns:

Inseamna sa capeti si simtul 'transcendentului", pe care alte creaturi nu-l au. Nu zice si sa te crezi Dumnezeu. Pana acolo e cale de nepatruns.

| Kalla a răspuns:

Am fost creati dupa chipul si asemanarea Domnului.

| unoarecare2 a răspuns (pentru Kalla):

Eu am intrebat ce inseamna nu dupa cine! care chip si care asemanare?

| Kalla a răspuns (pentru unoarecare2):

Inseamna ca am fost creati de Dumnezeu dupa asemanarea Lui adica Dumnezeu cand ne-a creat a folosit infatisarea Lui ca "model".

| unoarecare2 a răspuns (pentru Kalla):

Si care este infatisarea Lui ca ''model''? astea care le vezi tu aici sunt de pacat!

| Kalla a răspuns (pentru unoarecare2):

In ce sens? Reformuleaza intrebarea mai clar ca sa pot sa-ti raspund.

| zurick a răspuns (pentru unoarecare2):

Păi nu vezi că toți avem fizionomia la fel ca și a lui Dumnezeu? Doar nu e ca și cum am avea fizionomii la fel?
(evident fals...)

| Wehrmacht a răspuns (pentru unoarecare2):

Tu chiar te astepti la un raspuns? Nu vezi ce intrebari pui? Sa zicem ca ar exista un zeu.De unde naiba crezi ca am sti noi cum arata?

| Scarbo a răspuns (pentru Wehrmacht):

Crestinii cred ca Dzeu s-a aratat oamenilor prin intruparea la Dzeu Fiul, de aia mai avem si icoane, ca doar dzeu nu poate fi reprezentat in icoane, deoarece este duh si noi nu-l vedem.

| Scarbo a răspuns (pentru Kalla):

Mai deschide o carte despre religia ta in afara de biblie...

anonim_4396
| Anonim explică:

La fel cum se nasc copii nostri cu calitati de la parinti si asemanare tot asa am fost si noi creati.noi ne cunoastem parintii, iar pe Domnul Dumnezeu Il cunoastem cu gandul si cu sufletul

| BlackSulphur a răspuns:

Chip = Toate darurile primite de om de la divinitate (Probabil si existenta);
Asemanare = Stadiul de sfintenie.

| Scarbo a răspuns:

Cand ne nastem mostenism chipul domnului, dar la asemanare se poate ajunge doar prin credinta si rugaciuni, cum ar fi sfintii.

| Sinergyy a răspuns:

Ar trebui sa citesti biblia mai intai si abia apoi sa pui astfel de intrebari. Altfel vei continua sa ai nelamuriri si indoieli si intrebari la care ai fi putut foarte usor sa-ti raspunzi singur si sa si intelegi de ce este asa.

| HDeNiSaR a răspuns:

A fi inzestrati cu calitati uimitoare!

| sempreinvolo30 a răspuns:

Nu se refera literal deoarece Dumnezeu este spirit deci nu are o forma umana.
Se refera ca am fost creați după calitățile de sale precum iubirea, dreptatea, căutarea înțelepciunii

| cornelmarius a răspuns (pentru sempreinvolo30):

dar trebuie sa faci si referire si la trup ca El nu putea sa creeze un trup muritor cum este acesta material! adevarat raspuns ai dat la intrebarea aia cu chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, dar nu mai apar eu ca am pus intrebarea pentru ca am vrut sa o sterg deoarece multi bat campii si sunt pe langa subiect! dar astazi am vazut raspunsul tau si biblia nu trebuie inteleasa adliteram ci duhovniceste adica raportat la Dumnezeu ca de la EL si vine Cuvantul! sunt multe de spus si de explicat si lucrurile sunt mai profunde de cat le vede toate asa zise religi si culte, eu nefacand parte din nici un sistem omenesc instutionalizat. ca sa dai un adevarat raspuns la acea intrebare trebuie sa te raportezi la starea de duh, ca doar EL nu este materie! de fapt noi nu aici am fost creati pe acest pamant material si nici nu se poate dovedi asta, aici ne nastem nu suntem creati si mai ales gandeste-te ca Dumnezue nu creeaza in pacat, El creeaza ceva perfect desavarsit nu in starea de pacat! am vazut si la profilul tau si ai unele intrebari bine puse cum ar fi de exemplu intrebarea pusa de tine ''Care este scopul vietii dupa parerea ta?
De ce ne-am nascut?''! te-ai intrebat vreodata de ce te-ai nascut acum si nu acum cateva mii de ani? ca urmare a ce te-ai nascut acum si nu atunci? oare cati iti pot raspunde la intrebarile astea cu adevarat? ce am mai observat la tine este ca nu percepi ''trinitatea'' dar sunt versete calre care arata existenta atat a Fiului cat si a Tatalui cat si a Duhului Sfant, sunt descrisi toti 3 separat in apocalipsa dar mai sunt si alte versete elocvente care arata clar insa depinde cum percepi tu din care dimensiune, asta pamanteasca sau cea umana, materiala pentru ca raportarile sunt total diferite si distincte sunt multe de spus asta daca vrei sa analizezi si sa pleci fara a avea prejudecati, sa analizezi tu fara a te lua dupa ce au spus uni si alti, dar pentru inceput eu zic ca este bine atat, daca vrei sa discutam sau ai alte intrebari astept sa imi dai mesaj si eventual daca vrei sa imi spui si despre tine astept! multumesc!

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru cornelmarius):

Biblia raspunde la toate intrebarile, problema se pune la noi daca vrem sa vedem
aceste raspunsuri sau santem atat de orbiti de traditiile parintilor incat santem in stare sa dam in cap la cineva doar ca sa ne propagam idile care nici macar nu-s ale noastre ci ale celor care le-a inventat.
Scopul vietii nu este acela de a avea o casa, o familie si un loc de munca desii acestea sant importante si ne aduc bucurie.Deoarece atunci cand murim le pierdem pe toate.
Scopul vietii este acela de a-l servii pe Dumnezeu deoarece este el cel care ne-a creat iar noi ii datoram asta.Nu santem obligati dar este spre binele nostru.
Eclesiastul 12:13, 14) Iată concluzia a tot ce-ai auzit: Teme-te de adevăratul Dumnezeu şi respectă poruncile lui, fiindcă aceasta este datoria omului. 14 Căci adevăratul Dumnezeu va aduce la judecată orice faptă şi orice lucru ascuns, ca să se ştie dacă este bun sau rău.

In ce priveste trinitatea este un subiect destul de complex si trebuie analizate toate textele si nu doar unele care ne convin noua mai mult.
Dar indiferent ce ai citii cel mai elocvent care le bate pe toate si asupra caruia nu ar trebui sa ai curaj sa il comentezi este cel din (Ioan 14:28) Aţi auzit că v-am zis: Plec şi mă voi întoarce la voi. Dacă m-aţi iubi, v-aţi bucura că mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât mine.
Aici arata clar ca isus este inferior tatalui
Iar texte precum Ioan1:1 si altele demonstreaza ca ei sant in uniotate, ca colaboreaza la fel cum se intampla intr-e relatia dintr-e un fiu uman si un tata

| cornelmarius a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Sunt versete clare care arata ca este vorba despre Tatal, Fiul si Duhul Sfant in scriptura! Fii atent la ce iti spuns si nu mai interpreta verselele cum vrei sau cum ai auzit acolo la Ioan 14:28 Isus vorbea din postura omului si indiferent din ce postura ar vorbi tu nu trebuie sa il vezi ca inferior, El este o alta entitate fata de Tatal si mai sunt versete unde spune Eu si Tatal una suntem! si daca nu crezi in Tatal, Fiul si Duhul Sfant dupa cum am si vazut atunci Isus catre cine se ruga? Cand este botezat Isus cine a spus din cer ''Acesta este fiul meu prea iubit in care imi gasesc toata placerea''? problema este ca nu ai lamurite cele douo percepti cea divina si cea umana si astfel ajungi la contradicti!

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru cornelmarius):

A fii una cu tatal inseamna a fii in armonie, avand invedere ca Isus a petrecut mult timp alaturi de Dumnezeu este normal sa se comporte la fel ca el.Este ca si cum eu as zice despre tine ca semeni la vorba, fata, actiuni cu tatal tau.Este exact acelasi lucrui.
Si prin exemplul cu rugaciunea te contrazici singur, deoarece daca el se ruga la tatal sau, arata clar ca era inferior caci altfel nu s-ar fi rugat daca ar fiii avut aceeasi putere, iar vocea lui Dumnezeu s-a auzit din cer deci nu din el insusi ceea ce arata ca sant 2 peroane distincte.
Sau v rei sa spui ca atunci cand isus era pe pamant, in el era si Dumnezeu tatal si spiritul sfant?
Atunci de ce cand sa botezat spiritul sfant s-a asezat pe el sub forma de Dumnezeu daca de fapt cum zici tu cei 3 sant una?
NU ARE LOGICA ACEASTA TEORIE A VOASTRA
Cand zice ca ma duc la tata caci TATAL ESTE MAI MARE CA MINE inseamna un singur lucru, deci lasa abureala asta

| cornelmarius a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Abureala ai tu sunt versete clare care spune, ‘’ eu si tatal una suntem’’, dar problema la tine este ca nu intelegi raportarea fata de cine si ce lucrare face Isus! ce te faci cu versetele din apocalipsa in care sunt descrise sip e Tatal si Fiul si Duhul Sfant? acolo cum ma interpretezi? problema este ca nu intelegi cele 2 principi care sunt total diferite ca si putere si natura, sit u explicit totul ‘’ ca de pe pamant’’ cum spune ap. Ioan, una este natura divina una este natura asta materiala, pacatoasa, muritoare si de aceea nici raportarile nu le intelegi! Ce sa mai vorbim de textile biblice, ca iti pot ridica la intrebari din biblie cum ar fi de ex ce spune Pavel la 1 Corinteni 15''ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi, si ca S-a aratat lui Chifa, apoi celor doisprezece.'' De ce spune ca erau 12 dupa inviere cand de fapt erau 11 dupa inviere? Aici sa nu il incluzi pe Matia pentru ca el a fost ales mult mai tarziu abia la cncizecime, Pavel spunand de inviere! Si exemplele pot continu, sunt sute de texte!

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru cornelmarius):

Daca pe tine te-ar chema MATEI ALEXANDRU ION AR INSEMNA CA esti o persoana cu 3 nume sau ca din tine mai fac parte alte 2 persoane?
CAND SANT AMINTITI O DATA TATAL FIULO SI SP SFANT NU INSEAMNA NEAPARAT CA SANT SI EGALI.Te-ai gandit ca ar puytea avea si alt sermnificat? Sau e inutil, ca te-ai obisnuit o viata cu o conceptie si nu poti accepta altceva? Ideea este ca ce zici tu se bate cap in cap cu versete foarte clare ce demonstreaza ca tatal este superior fiului cum ar fi acesta
1 cor11:3
3 Dar vreau să ştiţi aceasta: capul oricărui bărbat este Cristos, capul femeii este bărbatul şi capul lui Cristos este Dumnezeu
ce inseamna pentru tine ESTE CAPUL LUI CRISTOS?
A FII CAP INSEAMNA A FII MAI MARE, A CONDUCE.
FOLOSESTE LOGICA, SI TOATA BIBLIA, IAR TRADITIILE SI INVATATURILE MOSTENITE LASALE SA SE DUCA PE RAU IN JOS CA NU AU NICI O VALOARE.TOT CE CONTEAZA ESTE SA INTELEGEM BIBLIA NU CE SPUNE BISERICA, CARE NU STYE ALTCEVA DECAT SA JERMANERASCA OAMENII DE BANI.
PROBABIL NU AU DAT PESTE VERSETUL CARE SPUNE:FARA PLATA AI PRIMIT FARA PLATA SA DAI, CUM A FACUT ISUS...SI TU MAI CREZI IN PROSTIILE LOR, PE CARE NICI EI NU LE INTELEG

| cornelmarius a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Nu ma cataloga repede si pune pecetea pe mine, nu am nici o traditie, nu fac parte din nici un cult, religie sau secta! si totusi nu ai raspuns la intrebare de ce spune Pavel de cei 12 dupa Inaviere? cand de fapt erau 11!

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru cornelmarius):

Este de fapt un lucru normal să se vorbească despre un grup considerîndu–l în mod colectiv, chiar dacă unul dintre membri este absent. („Corpul directorilor a decis...", „Colegiul de bătrîni a întîlnit...".) Astfel cuvintele „cei doisprezece" pot fi foarte bine utilizate cu referire la întregul grup al apostolilor, chiar dacă unul sau doi erau absenţi într–o anumită ocazie. (Compară Fapte 6:1–6.) Cînd Isus s–a arătat prima dată discipolilor într–o cameră încuiată, „Toma, unul dintre cei doisprezece, nu era cu ei". Opt zile mai tîrziu el a fost prezent şi orice incertitudine a fost înlăturată (Ioan 20:19–29). Cu toate că Matias nu fusese numit pe atunci să–l înlocuiască pe Iuda, el era un vechi discipol (Fapte 1:21, 22). Întrucît el fusese strîns asociat cu apostolii de la început, iar la scurtă vreme a fost „socotit alături de" ei, comentariul retrospectiv despre arătarea lui Isus „celor doisprezece" l–a inclus probabil şi pe Matias