Câte tratate de fizică cuantică spuneai că ai citit? Îmi poți arăta vreunul în care scrie asta?
Sufletul e doar in mintea celor care cred. Acel "suflet" despre care vorbesti, fizicienii il considera modul în care răspunzi realității. Tot ceea ce simtim este datorită unor reacții chimice.
Hmm...
E o teorie destul de veche, recunosc ca nu am mai citit nimic despre ea, de prin anul 2000.
Vezi daca gasesti ceva pe internet despre "Teoria cuantica a constiintei", "Problema cuantica a constiintei" sau ceva in genul acesta. Penrose stiu ca a cochetat cu treaba asta.
In conformitate cu intrebarea ta, DA, exista o astfel de Teorie, din pacate nu are inca multa matematica in spate, in sensul in care nu este pusa in ecuatii ca Relativitatea, chiar daca are la baza concluzia ei.
Nu numai ca fizica cuantica nu studiaza sufletul,dar stiinta in general nu are o ramura care sa se ocupe de studiul sufletului.
Asta pentru ca sufletul nu are o definitie stiintifica, deci nu exista ca si notiune stiintifica. E imposibil sa studiezi ceva ce nu exista ca si concept.
Te rog arata-mi definitia stiintifica a sufletului.
Arata-mi care parte din fizica cuantica se ocupa de studiul sufletului, detaliaza daca poti.
Daca poti, bravo, inseamna ca ma insel eu.
Daca nu atunci accepta ca aberezi si plimba ursul. (aici intra si absenta unui raspuns)
Ca pe logica ta "desteapta" pot spune si eu ca "industria farmaceutica dovedeste INEXISTENTA sufletului, marii oameni de stiinta din industria farmaceutica au dovedit ca nu exista, si scuze sa iti zic, dar tu nu cred ca reprezinti o autoritate in industria farmaceutica, deci nu ma poti contrazice."
Din fericire incam mai gandesc cat de cat asa ca nu voi face asta.
p.s.: Si ma refer la "suflet" inteles in sens religios, nu la constiinta.
Totusi are logica si este sustinuta de alte afirmatii stiintifice. Ma bucur ca a dat cineva un raspuns in ton cu intrebarea.
Ti-am spus. Daca e o intrebwre stiintifica atunci ce e sufletul d.p.d.v. stiintific?
E destul de complicat de inteles (pentru unii) ce e stiintific si ce nu.
Ideea centrala este ca stiinta nu pune intrebari redundante, ci doar probleme ce au baze teoretice sau experimentale.
De aia nu exista o ipoteza stiintifica despre existenta lui Mickey Mouse.
Adica daca rezulta din niste calcule matematice ale teoriei relativitatii ca trebuie sa existe suflet atunci ar fi o intrebare legitima. Daca rezulta din anumite experimente ca trebuie sa avem suflet era iar o intrebare legitima.
Faza e ca nu se intampla asta. E greu ca sufletul "sa treaca" de briciul lui Occam: mereu se gasesc ipoteze posibile mai simple.
anonim_4396 întreabă: