|

FUNDA! Asta e o definitie corecta a atomului? Am auzit o de la o profesoara > Ganditi va ca avem un bat, il rupem in doua, dupa in patru, tot asa pana ajungem la atomi. Un obiect, de exemplu o moneda de aur, nu e compusa din atomi, asa putem spune ca e compusa si din milimetrii. Dar putem sa o impartim in atomi.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cine e dobitoaca asta de profesoara? Eprofesoara de chinie, fizica sau e o vacareasa de la coada vacii? ....Nenica, ce idiotenii li se pot spine la elevi la scoala., te doare capul.Un atom este cea mai mică subdiviziune a materiei ce păstrează caracteristicile fizice şi chimice ale unui element.Materia se defineşte ca fiind orice material ce ocupă volum şi are masă proprie. Materia este alcătuită din elemente ce au o structură atomică unică. Atomul este compus dintr-un nucleu cu sarcină pozitivă, înconjurat de una sau mai multe sarcini negative denumite electroni. Sarcina negativă este egală cu sarcina pozitivă astfel că, sarcina electrică totală a atomului este 0 – atomul este neutru din punct de vedere electric. Aproape toată masa unui atom se află în nucleu. Masa unui electron reprezintă 0, 05% din masa celui mai uşor nucleu – nucleul de hidrogen. Deşi într-un nucleu se află o mare parte din masa unui atom, dimensiunea nucleului este foarte mică în raport cu cea a atomului. Dacă un atom ar fi mărit la dimensiunea Pământului, atunci nucleul ar ocupa o sferă cu diametrul de 100 de metri.Raza unui atom se măsoară în angstrom – Å. Raza atomică este cuprinsă între 1 şi 2, 5 angstrom. Raza nucleului este de 10-5 angstrom.

| explică (pentru REMiXDJ):

Hmm, ti as da funda, doar ca nu imi functioneaza PC/ul bine

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Milimetri este o unitate de măsurare, nu element chimic! Atomul se găsește în tot ceea ce ne înconjoară, inclusiv la om!
https://ro.wikipedia.org/wiki/Atom

| a răspuns:

Da, aceasta este definiția antică.
Dacă luăm un obiect și îl tot tăiem, (tomein) până la cele mai mici părți ale lui, ajungem la cea mai mică parte care se numește atom, a-tom care nu se mai poate tăia, divide.

| a răspuns:

Ma mir ca ti-a dat funda. Probabil pentru ca lui nu ii place profesoara lui, iar tu il sustii in treaba asta, numind-o proasta.
Ideea e ca ceea ce le-a zis profesoara nu-i gresit. Trebuia sa ii faca cumva sa vizualizeze ceea ce vrea sa le predea.

Dar copilul probabil ca nu intelege si distorsioneaza ceea ce i se explica la scoala. Vezi propozitia in care spune ca putem compune niste milimetri pentru a forma un atom.

| a răspuns:

"Ganditi va ca avem un bat, il rupem in doua, dupa in patru, tot asa pana ajungem la atomi."
De acord, intru-un fel... Pana nu demult atomul era considerat cea mai mica unitate. Acum nu mai e cazul. Totusi e o explicatie ok.

"Un obiect, de exemplu o moneda de aur, nu e compusa din atomi, asa putem spune ca e compusa si din milimetrii. Dar putem sa o impartim in atomi."
O moneda chiar e compusa din atomi iar milimetrul e unitate de masura pentru lungime, nu are treaba. Poate nu a stat suficient sa se gandeasca la explicatie, se intampla tuturor. Ideea e sa nu se intample prea des.

| a răspuns:

Nu știu ce a spus profesoara, dar cu siguranță ceea ce ai reținut tu nu este o definiție corectă a atomului.

| a răspuns:

"de exemplu o moneda de aur, nu e compusa din atomi"

asta suna la fel cu:
gigel, ce animal iti place tie?
papagalul
aaaaa, pai nu, ca papagalul e pasare, nu animal

de fapt, daca papagalul nu e animal atunci e planta, pentru ca sunt doua regnuri: animal si vegetal

la fel si la citatul de sus, daca o moneda de aur nu e compusa din atomi, atunci din ce e compusa?!? din "lacomie", nu-i asa?

https://ro.wikipedia.org/wiki/Aur
are "numărul atomic 79"...
https://ro.wikipedia.org/wiki/Num%C4%83r_atomic

| a răspuns:

E posibil sa fie doar o explicație ca să vă facă să înțelegeți mai bine ...Nu e o definiție!

| a răspuns:

ATOMUL - cea mai mică particulă a materiei care nu mai poate fi divizată prin procedee fizico-chimice obișnuite. Tot ceea ce se află î n jurul nostru e constituit din atomi, deci orice am încerca să mărunțim, după un anumit timp și după procedee continue, vom ajunge la atomii constituenți a obiectului/materialului respectiv. Acum, partea cu milimetrii nu am înțeles-o, dar sper ca explicațiile mele să-ți fi fost de ajutor.