| dragos9234 a întrebat:

Inspiratia.

Ce este? Cum apare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inspiatia este un produs al creierului.Cred ca asupra acestui lucru nu avem dubii. Pentru a o produce creierul are nevoie de o "materie prima". Materia prima o constitue informatiile existente in memorie si experienta acumulata privind organizarea informatiilor detinute.
La un moment dat,din motive pe care eu nu le cunosc, creierul nu mai urmeaza "calea batatorita" a legaturilor neuronale stabilita, a elementelor, pe baza experientelor anterioare, si creeaza, pri gand, alte legaturi intrea aceste informatii.Aceste ganduri pot fi exprimate, deci comunicate, pe o cale sau alta si altor indivizi, sau traduse in ceva constatabil si de altii, si care are un caracter de noutate.Se cheama ca am fost inspirati. Legaturile respective, pot sa fie insa cu totul improprii realitatii existente la momentul enuntului, si atunci avem de afacere cu o prostie, sau o fantezie(dupa caz).Cam asa vad eu raspunsul la intrebarea ta.

23 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu sunt inspirata acum, ca sa pot da un raspuns inteligent!hee hee

| Sentinel a răspuns:

Inspiratia are legatura cu actul creatiei. Vine dincolo de minte, din Supraconstient (Divinitate).

| dragos9234 explică (pentru Sentinel):

Dumnezeu nu exista.

| Sentinel a răspuns (pentru dragos9234):

Ai dreptate. Doar ca nu iti dai seama de ceea ce spui.

| dragos9234 explică (pentru Sentinel):

Serios?
Explica-mi tu!

| Sentinel a răspuns (pentru dragos9234):

Nu poti sa intelegi.

| shadovv a răspuns:

Inspiratie divina sau miscare pur intamplatoare a electronilor din cap... sau am spus exact acelasi lucru?!

| NOBODY a răspuns:

Uite așa...





























Vezi?

| RAY a răspuns:

Cand luam o catitate de aer in noi atunci respiram, acea cantitate ajunge in organism dar o cantitate este data afara aia se numeste inspiratie

| RAY a răspuns:

Dioxidul ce carbon(CO2)

Dioxidul de carbon se gaseste in aer (in proportie de 0, 03 %) si in apele carbogazoase. Intrucat procesele care produc CO2 (arderi, putreziri, fermentatii, expiratie etc.) sunt compensate de procese care iau CO2 din aer (fotosinteza), concentratia acestuia nu variaza apreciabil. CO2 este un gaz incolor, cu densitatea mai mare decat a aerului, solubil in apa, cu care se combina partial. La presiune ridicata se transforma in CO2 lichid. In aceasta stare se pastreaza in cilindri de otel. Dioxidul de carbon nu arde si nu intretine arderea si viata.Omul si animalele se sufoca in aer cu peste 30 % CO2. Intrebuintari:
- prepararea sodei de rufe (carbonat de sodiu);
- fabricarea bauturilor carbogazoase (sifon, Coca-Cola…);
- stingerea incendiilor;
- tratarea unor boli (de exemplu, la Covasna, mofete).

Respiratia

La nivelul plamanului se face un schimb permanent de gaze: dioxidul de carbon din sange trece in alviolele pulmonare, iar oxigenul din alveole trece in sange.
La nivelul celulelor are loc un schimb de gaze, invers decat la nivelul alveolelor: oxigenul trece in celule, iar dioxidul de carbon trece in sange.

Fotosinteza la plantele acvatice

Dioxidul de carbon provine din respiratia pestilor, a plantelor, a bacteriilor. Agitatia apei, care ii faciliteaza oxigenarea, scade in consecinta nivelul dioxidului de carbon, care trece in aerul atmosferic. Intr-un acvariu, dioxidul de carbon este mai rar, ceea ce intr-o anumita masura, poate prejudicia plantele. Astfel, in timpul zilei, datorita fotosintezei, plantele absorb dioxidul de carbon pentru a-si extrage dioxidul de carbon necesar cresterii lor, eliminand oxigenul, absolut indispensabil vietuitoarelor acvatice. Un echilibru permanent trebuie sa se stabileasca intre oxigen, dioxid de carbon, plante si pesti. Acest echilibru se modifica noaptea, perioada in care vegetatia inceteaza sa produca oxigen. Dioxidul de carbon este unul dintre principalii factori care influenteaza pH-ul.

Stingerea incendiilor

Aceasta substanta de stingere este larg cunoscuta si are proprietati de stingere compatibile cu cele ale apei. In plus s-a constatat din practica faptul ca dioxidul de carbon este o substanta de stingere „curata”. Dupa o stingere cu CO2 este necesara doar aerisirea spatiului incendiat si inlaturarea deseurilor arse. Datorita calitatii sale, dioxidul de carbon este folosit la stingerea incendiilor din clasele A, B sau C cu cateva exceptii, precum a incendiilor de instalatii electrice sub tensiune. Dioxidul de carbon permite stingerea unui incendiu prin doua mecanisme: inlocuirea oxigenului si racirea mediului.


Dioxidul de carbon

Dioxidul de carbon pote fi recuperat din depozite naturale, subterane de gaz. In Repecelak (Ungaria) - cea ma mare sursa de dioxid de carbon natural din Europa - se produc peste 100.000 t CO2 anual. Suplimentar mai utilizam dioxidul de carbon generat in industria chimica din diferite locatii, care este purificat pana la indeplinirea tuturor cerintelor calitative impuse de industria alimentara.
Zapada carbonica

Un avantaj deosebit al acestei tehnologii este ca zapada carbonica sublima instantaneu la contactul cu suprafata de curatat si, in aceste conditii, in urma operatiei nu raman reziduuri. De asemenea, acest procedeu nu produce eroziuni ale materialului de curatat.

Aceasta aplicatie se utilizeaza la sablarea matritelor din industria cauciucului si maselor plastice, in industria alimentara, in constructii la curatarea fatadelor, la tratarea lucrarilor vechi din lemn etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inspirartia este o denumire pentru atunci cand tragi aer.

| Spitz10 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughingNu cred ca la asta se referealaughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Spitz10):

Stiu, glumeam doar.

| dragos9234 explică (pentru anonim_4396):

laughing
Nu la inspiratia aceea ma refeream.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa parerea mea, inspiratia este memorie si revelatie, cea din urma fiind ajutata de prima. Vizitam locuri, intalnim oameni, auzim idei noi, facem conexiuni. Inspiratia apare atunci cand interpretam informatiile acumulate si facem noi conexiuni.

| Alexandru98 a răspuns:

Inspirația este un act fiziologic ce constă în deplasarea aerului din mediul extern, prin căile respiratorii, până în alveole.
Inspirația începe prin declanșarea contracției diafragmului, ce duce la expansiunea spațiului intrapulmonar și creșterea presiunii negative în conformitate cu legea lui Boyle. Această presiune negativă creează un flux de aer datorită diferenței de presiune dintre atmosferă și alveole. Aerul pătrunde fie prin gură, fie prin nas spre faringe, trece prin laringe, trahea șibronhii pentru a ajunge în alveolă.
Alți mușchi care pot fi implicați în procesul inspirației sunt:
Mușchii intercostali externi
Mușchii scaleni
Mușchiul sternocleidomastoidian
Mușchiul trapez

| Trandafiiiiiiiiiiiraș a răspuns:

E ceva ce vine de la sine si care apare atunci cand te astepti mai putin.

Răspuns utilizator avertizat
| vrelian a răspuns:

Ce este? o conectie ceva de genul cind vine curent la un becu acesta se aprinde.deci cind ni se aprinde beculetu gata avem inspiratie.cum apare? pai depinde cine da curent acolo la bec si cind si daca ne da. apare cind nu ne asteptam, sau probabil cind se fac si alte conectii.complicata treaba asta cu creierul.dar la cite conectiuni se fac prin el normal ca nu avem cum stii.noi de abia reusim sa aflam de ce se arde un bec dapai ce pretentii sa mai avem de sf-uri.

| passarisMB a răspuns:

Inspiraţia este calea regală către Inconştient. Când suntem inspiraţi, pătrundem acolo unde prea rar ne aventurăm, adică în teritoriul neexplorat al inconştientului, de unde ne vine energia. Sper sa te ajute!

| Aristodemos a răspuns:

Eu mai scriu poezii, si nu cred ca am avut vreodata inspiratie, pur si simplu cand aveam un sentiment puternic in mine si doream sal eliberez scriam, poti s-o denumesti inspiratie, poti sa-i spui cum vrei, eu cred ca un om daca vrea sa faca ceva maret o va face, indiferent de obstacole happy

| matrix2012 a răspuns:

Ateii nu au asa ceva, nu te mai chinui.

| dragos9234 explică (pentru matrix2012):

Da` zi sa mori tu.

Întrebări similare