Repet, totul e credință, dar nu toate credințele sunt la fel. Există doar două certitudini: moartea și taxele.
Totul evoluează, mai rapid sau mai lent. Dacă vrei să se transforme peștele în balaur în fața ta, ai greșit teoria, nu e evoluție, e magie.
Evident că totul e credință, dar există credințe rezonabile și credințe absurde. Una e să crezi că există o țară numită Australia (deși poate nu ai fost acolo) și alta e să crezi în cai verzi pe pereți.
Peștii au evoluat în animale terestre fiindcă un grup de pești a profitat de avantajele uscatului, nu erau prădători pe uscat, era hrană suficientă, etc. De obicei, dacă există o nișă, ea va fi ocupată de o specie. Acum nu mai există avantajele alea, deci eu nu văd vreun motiv pentru care niște pești ar evolua în animale terestre.
Ba da este. Mai ales ca multi oameni cred in toate teoriile, ipotezele si testele facute in diverse laboratoare obscure, fara nicio sursa credibila. Teoretic in mintea noastra ar trebui sa existe un model de selectie si sa alegem, lucrurile care au intr-adevar sens.
Desi nu vad legatura intre teoria big bang si un laborator, este adevarat ca testele facute mai tarziu care incearca oarecum sa demonstreze teoria big bang sunt testate in laborator. Insa majoritatea teoriilor bine-cunoscute au fost demonstrate intr-o oarecare masura si au o anumita logica, cum sunt teoriile din fizica, de exemplu. Spre deosebire de religie, in care multe lucruri se bat cap in cap si multe lucruri nu prea pot fi demonstrate sau reproduse.
Din aceasta perspectiva, absolut orice este credinta, inclusiv faptul ca existam.
Da...credinta,dar cu o deviza diferita.
Religia iti spune : Crede si nu cerceta
Stiinta iti spune opusul.
JuAl întreabă: