| Alexandraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a întrebat:

Sa ma lamureasca cineva si pe mine pentru ca sunt intr-o mare dilema! As putea spune ca nu cred in Dumnezeu, dar as fi o ipocrita sa afirm una ca aceasta, cu toate ca argumentele din biblie cat si imprejurarile imi demonstreaza exact contrariul si anume inexistenta fiintei supreme, dar totusi am multe intrebari fara raspuns in ceea ce privesc ambele teorii (stiintifica si religioasa). Totusi daca stau sa ma gandesc mai bine tind sa merg pe varianta stiintifica dar nu in totalitate, deoarece totusi am o frica, si o intrebare care ma chinuie: daca totusi exista si eu fac greseala sa neg existenta lui? Poate vi se pare absurd sa-mi pun aceasta intrebare din moment ce eu cred 90% ca nu exista, dar probabil aceasta teama provine din educatia mea pentru ca am fost educata sa cred in existenta lui Dumnezeu si anume ca trebuie sa ai credinta orice s-ar intampla chiar daca nu ai vreo dovada care sa demonstreze existenta acestuia. Vreau argumente convingatoare! De ce da si de ce nu? Am rugamintea pentru cei care sunt 100% crestini sa nu-mi dati exemple din biblie cum ar fi minunile absurde care s-au petrecut cu cateva mii de ani in urma si care interesant acum nu se mai petrece nici una, pentru ca orice ar fi si daca spun ca eu cred din tot sufletul meu in existenta lui Dumnezeu tot nu o sa cred asa ceva.

16 răspunsuri:
| mihaibrasov a răspuns:

Povestioarele din Vechiul Testament sunt multe pline de metaforee si alegorii, pilde si basme. Daca le iei mot-a-mot, orice ateu iti da cu Biblia in cap demonstrandu-ti in ce Dumnezeu demonic crezi. Aici cred ca e marea hiba a crestinismului : Vechiul Testament.
De asemenea, daca evangheliile cele 4 din Noul Testament il aseaza pe Dumnezeu in exteriorul omului, cele gnostice (nepublicate in Biblie, caci erau contradictorii cu astea) ii sugerau cititorului sa il caute pe Dumnezeu in interiorul fiintei sale, de aici si un concept (foarte blamat si considerat erezie in lumea crestina) numit dumnezeire.
In opinia mea, daca vrei sa crezi in Dumnezeu, cauta-l in tine. In tot ceea ce ai tu mai bun de oferit si in tot ceea ce oamenii au mai bun sa iti ofere. Iti recomand de citit si linkul (multor oameni li s-au deschis ochii dupa citirea acestei carti, publicata in mai mult de 70 de limbi):

http://www.scribd.com/doc/7656736/Conversatii-Cu-Dumnezeu-I

| mihaibrasov a răspuns:

@georgiana
Ti-am raspuns si pe privat, dar trebuie sa iti raspund si aici. Cum e Dumnezeul Vechiului Testament?
1. mincinos : ii spune lui Adam si Evei ca daca vor manca din pomul respectiv vor muri; ei bine acestia mananca dar nu mor
2. bizar: dupa ce Cain il omoara pe Abel, ii da acestuia o nevasta ca sa continue popularea pamantului
3. si mai bizar : creeaza Soarele dupa ce a creat lumina
4. razbunator, razboinic : potop, distrugerea Sodomei si Gomorei cu Foc, conduce oamenii prin razboaie (cu sabia Domnului inainte, nu?)

Nu mai continui, dar in linii mari tot ce poate fi mai rau il caracterizeaza pe Dumnezeul descris in Vechiul Testament. De aici si confuziile.

Conceptul de 'dumnezeire' nu e al ateilor. Vezi ca aici ai dat-o rau cu nuca-n perete. Ateii nu cred in Dumnezeu, cum sa creada ca pot deveni dumnezei?

Iar referitor la psalmi, David in loc sa isi ierte semenii, ce face in psalmul 108? Ii blestema sa le ajunga:

"l. Dumnezeule, lauda mea n-o ţine sub tăcere. Că gura păcătosului şi gura vicleanului asupra mea s-au deschis.
2. Grăit-au împotriva mea cu limbă vicleană şi cu cuvinte de ură m-au înconjurat şi s-au luptat cu mine în zadar.
3. În loc să mă iubească, mă cleveteau, iar eu mă rugam.
4. Pus-au împotriva mea rele în loc de bune şi ură în locul iubirii mele.
5. Pune peste dânsul pe cel păcătos şi diavolul să stea de-a dreapta lui.
6. Când se va judeca să iasă osândit, iar rugăciunea lui să se prefacă în păcat.
7. Să fie zilele lui puţine şi dregătoria lui să o ia altul;
8. Să ajungă copiii lui orfani şi femeia lui văduvă;
9. Să fie strămutaţi copiii lui şi să cerşească; să fie scoşi din curţile caselor lor;
10. Să smulgă cămătarul toată averea lui; să răpească străinii ostenelile lui;
11. Să nu aibă sprijinitor şi nici orfanii lui miluitor;
12. Să piară copiii lui şi într-un neam să se stingă numele lui;..."

Ei bine daca Biblia propovaduieste razbunarea si ura (chiar daca nu peste tot), atunci, din punctul meu umil de vedere, n-am sa cred orbeste intr-o carte scrisa de zeci si sute de oameni de-a lungul a 1000 de ani... (si daca imi zici ca timp de 1000 de ani astia toti ce au scris, tradus, retradus, modificat au avut inspiratia Duhului Sfant, iti zic ca treaba asta o inghiteam in clasa I, nu acum)

| MMihai a răspuns:

Poți crede că există, pe undeva, ceva gen, un Dumnezeu.
Nu obligatoriu, cel ptrezentat de creștinism!
Dacă în urma credinței tale păcătuieși ceva mai puțin, cu atât mai bine.
( a păcătui = a face rău, voluntar sau involuntar, cu gândul sau cu fapta, asupra a cea ce are suflet! )
Dacă există sau nu există, un Dumnezeu, tu ești aceiași iar o eventuală credință adevarată, a ta pentru uz personal, care nu are nici o treabă cu nici o altă religie, să îi zicem religia Alexa, cu un singur adept și cu un singur preot alexa, te poate face să fii mai bună, nu văd de ce nu ai crede în religia alexa!

| miradoniz a răspuns:

E ciudat cum a crede în Cel de Sushee heeiți schimba perspectiva asupra a ceea ce ne înconjoară...probabil ca o sa mori de ras, dar asta am înțeles eu din întrebarea ta:sufletul tău simte chemarea Celui-care-te-a-făcut și se chinuie pentru ca nu știe sa răspundă
... Știi, Creatorul se face mai întâi cunoscut sufletului.Credința este "roada Duhului Sfânt", singura nu o poți găsi. În "Cântarea cântărilor"este descris tocmai baletul asta fascinant intre gratia divina și voința umana. Poate vei găsi acolo răspunsurile pe care le cauți

| miradoniz a răspuns:

@mihaibrasov:cu Vechiul Testament o sa îți dau eu ție în cap, ca nu are nici o hiba ...pff,se pare ca nu numai ateii au nevoie de o explicație...Si în general-ce amalgam la tine! de la "basmul" Vechiului Testament ți se trage,sa știi-tu ai citit vreodată psalmii?! ca doar nu e vorba de dușmanii exteriori,ci de gânduri rele cere psalmistul sa fie salvat-în interior,adică! Pentru informația ta,orice religie,de aceea ii zice asa,cauta o relație personala a omului cu Dumnezeu. Spre deosebire de ateism,în care omul se auto-"dumnezeiește". Deși, majoritatea
ateilor, nu au asa o pretenție...

| unu a răspuns:

Oamenii au o dorinta primara de a face parte din turma. S-a facut un experiment in care s-a observat ca oamenii preferau sa raspunda ceea ce au raspuns si ceilalti dinaintea lor, chiar daca raspunsul era gresit. Probabil ca iti vine greu sa-l vezi pe Dumnezeu asa cum este de fapt (un personaj imaginar) atunci cand vezi atatia oameni in jur care iti vorbesc de Dumnezeu de parca existenta lui ar fi la fel de evidenta ca si gravitatia. Stiu asta pentru ca si eu am fost in aceeasi situatie.

Trebuie sa te gandesti ca au existat si exista o multime de religii pe lumea asta, si orice individ care se naste intr-o comunitate religioasa crede ca religia lui e cea adevarata. Un credincios o sa-ti spuna ca divinitatea e aceeasi indiferent de religie (asta ar insemna ca un crestin poate sa se converteasca la islam si sa ajunga tot in rai, ceea ce e fals). Gandeste-te atunci la budism, care nu are zeu antropomorf. Orice budist e convins ca religia lui e adevarata si celelate sunt false. Gandeste-te la un membru al unui trib din Africa care nu se roaga unui zeu, ci crere ajutor de la spiritele stramosilor lui. Chiar daca il aduci pe omul ala intre crestini si il civilizezi, el tot o sa creada ca crestinismul e fals, si o sa continue sa se roage la spiritele stramosilor sai. Daca ar inceta sa faca asta, orice lucru rau care i s-ar intampla (oricat de banal), l-ar considera pedeapsa de la spiritele stramosilor.

Dupa ce reusesti sa iesi din bula in care te-ai nascut, abia atunci poti sa te numesti ateu. Atunci cand nu o sa-l mai consideri pe Dumnezeu mai "real" decat Zeus sau Krishna.

| muffy1 a răspuns:

@tangoparanuestros: stiinta e cel mqai primitiv mod de a gandi?, a ma scuzi omule, te rog sa te duci in pestera, fara nici o urma de stiinta, si sa traiesti acolo, nu vin cu argumente cum ca am ajuns unde suntem acum datorita stiintei sau ca cele mai luminate minti ale ultimilir sute de ani erau oameni de stiinta, ci iti zic, data viitoare cand faci pneumonie, iti rupi ceva, ai o infectie, orice, eu zic sa lasi orice medicament, orice leac datorat stiintei, sa fierbi doar radacini si sa te rogi, ia...sa vedem unde te duce asta, sau cand ai de mers in alt oras, lasa masina sau avionul sau orice mijloc de transport, e stiinta, e diavolu, ia-o la pas, ajungi peste un numar de zile sau luni de e departe. aveti superstitii in cap de 5000 de ani da pe noi ne faceti primitivi ca ne incredem in singuru lucru palpabil din lumea asta? neandhertalienilor, datorita celor ca tine in loc de scoli si pitale de care ducem asa o lipsa se fac biserici si catedrale de 200 mil euro

acum @alexa sa raspund la intrebarea ta; sunt ateu, nu incep sa zic de ce nu mi-e frica sa nu cred, citatu ala cu daca nu crezi pierd totu e un citat bun, dar ca argument e stupid, pai sa luam cate religii au fost in total pe pamant si avem 2700, poate alta e adevarata si de frica ar trebui sa credem in toate, dar iti dau un alt punct de vedere, unul budist, care nu e o religie e o filosofie, si se regaseste mai ales in biblie da toti crestinii uita asta: ca dzeu e in tot si toate, insemnand noi suntem fiecare dumnezeu, adica in termeni budisti nu suntem o parte separata nici macar de cea mai indepartata galaxie, nu ajungem sa fim reuniti cu ceva dupa moarte, suntem un tot acum, suntem o parte din univers, o f mica parte din un tot, dar nu ne putem separa de altcineva sau altceva, asta e principiul budismului, oricum ar fi fost creat universul suntem o parte din el, sunt ateu dar e cel mai adevarat lucru spus, daca vrei sa crezi in o zeitate e la fel de adevarat oricat ar prefera ei sa creada cu e cineva acolo sus si ne priveste, orice ar face in viata si cat de rai ar fi unii oameni, si aia tot dumnezeu sunt. acum vine partea cu a fi bun sau rau, in momentul in careesti parte din ceva, rice actiune are o reactie de sens opus si egala, cand icepi sa distrugi si sa faci lucruri negative te poti astepta la ceva la fel pentru tine, si la fel cu lucrurile bune, poti spune ca e dumnezeu cate te ajuta sau pedepseste, eu ii spun karma, asa ca nu mai trai viata cu frica ca daca te inseli sau nu, daca exsta ceva sau nu, doar traieste, vei fi mult mai fericita asa

| ieu a răspuns:

Sa stii ca Dumnezeu exista cu adevarat. Ceea ce multi oameni tind sa faca este sa se ataseze prea mult de stiinta, care de altfel, din punct de vedere al entitatilor si puterilor invizibile, este CEL MAI PRIMITIV SI INFIRM mod de a exista in lumea asta. 90% din lucrurile cu adevarat importante sunt lucruri pe care noi nu VREM sa le vedem. Stiinta este doar un mod al oamenilor care nu inteleg aceste puteri sa se relationeze cu acest mediu invizibil incercand sa "disece" si sa GASEASCA. Asta incearca stiinta sa faca. Sa gaseasca. Care, in acest caz, in mod paradoxal, este cel mai primitiv mod de a cauta; dar sa revenim. O sa iti dau un argument foarte concret: inca nu s-a aflat locul exact al sufletului omenesc. Sufletul omenesc este cel mai important "organ" invizibil al omului. Stiinta nu a reusit - si iti spun eu - nu va reusi niciodata sa gaseasca sufletul omenesc. Dar eu nu ma opesc aici. In viata ta sunt multe minuni care se intampla, dar multi oameni, fiind atrasi de partea practica a lucrurilor, prefera sa le neglijeze. Fiecare fiinta omeneasca are inauntrul sau un asa numit micro-Theos (mic Dumnezeu, greaca) care ne ajuta in contactul nostru cu Dumnezeu. Daca noi il eliminam pe Dumnezeu din sufletul nostru (cam paradoxal nu?) atunci acel micro-Theos al nostru se diminueaza, pana la disparitie, atunci cand tu ca individ esti "convins" de non-existenta lui Dumnezeu. De aceea daca nu crezi in Dumnezeu este normal sa nu il simti aproape pentru ca micro-theosul din tine isi pierde din energie ca sa zic asa. Mai este o chestie majora, cel mai mare argument de care sunt capabil. Majoritatea oamenilor sustin ca Adam era un sfant. Adam nu era un sfant. Nici macar atunci cand era inca cu Dumnezeu. El era doar capabil sa vada aceste energii invizibile care exista in lumea noastra, doar pentru ca era fara de pacat. Sfintii ajung la stadiul numit Theosis (greaca - nu sunt sigur, dar cred ca inseamna cunoasterea lui Dumnezeu, metaforic vorbind) acest stadiu nu numai ca ii permite unui sfant sa interactioneze cu acesti factori invizibili, dar el poate vedea si simti anumite lucruri pe care Adam nu putea. Adam era inca expus la pacat. Pe cand sfintii, oadata ce ating Theosis-ul, nu mai sunt expusi la pacat. Sunt deja in Imparatia lui Dumnezeu. Si noi le putem vedea si simti (factorii invizibili) dar trebuie sa ne eliberam de povara de la caderea lui Adam. Abia atunci poti sa vezi cu adevarat puterile lumii. Nu ceea ce incearca stiinta sa afle. De expemplu se stie ca exista calugari care pot "vedea in viitor". Asta nu e vazut in viitor. Ei vad si traiesc in timpul lui Dumnezeu, unde tot se intampla acum. Este un continuum acum. De aceea ei "vad in viitor" pentru ca de fapt in ochii lor, se desfasoara tot timpul. Totul se vede acum. Este foarte greu sa iti explic in cuvinte. Asta e...
A si pentru ala care zice ca frica de Dumnezeu inseamna sa iti fie frica sa nu te prajeasca Dumnezeu din cer...chestia asta este bineinteles un lucru gresit. Dumnezeu nu te pedepseste. Greselile tale sunt cele care te expun ca tot felul de evenimente neplacute. Iar oamenii spun ori: "m-a batut Dumnezeu", ori "ghinion" ceea ce este total fals. In fine... daca vrei sa discutam mai amanuntit despre aceasta problema, ID-ul meu de mess este element_e88. Sper ca te-a ajutat happy

| VladSilviu a răspuns:

Mai Dumnezeu este doar in mintea noastra, de fapt in aceste secunde in care scriu chiar ma rog sa-mi cada tavanu'n cap sa vad existenta lui dumnezeu. dar cand ma rog sa-mi cada ceva in cap ca un semn de viata tocmai atunci numi cade laughing
deci ia si dormi linistita dumnezeu este in mintea noastra, biserica e o forma de manipulare, iar viata e frumoasa cand ai bere si fum!
Succes!

| PlumaDeCondor a răspuns:

Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul."(Blaise Pascal)

| Alexandraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa explică:

Fumaretul
stiinta nu are nici o legatura cu satana asa ca nu ai de ce sa ma faci tu pe mine satanista

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai mergi si inhina-te lui satan.fiindca 90% crezi in stiinta si in nalucirile cu care aceasta ia mintile oamenilor inducanducandu-le false perceptii si ganduri.nu avem ce lamuri.tu deja ai ales si umbli cu prostii pe acilea, tind sa cred ca slujind pe satan el va avea grija de tine ca adepta lui asa cum Dumnezeu are grija de sfintii sai.

| d00ris a răspuns:

Buna! Aici ii nevoie de o conversatie mai lunga. Daca doresti sa vorbesto cu mine despre asta baga idd pitdoris2007 si o sa incerc tot ce pot ca sa te conving ca exista.

| SeRbaNNe a răspuns:

Daca tu zici ca dumnezeu nu exista inseamna ca nu exista nici satana ...CIne ne-a creat atunci? de ce se vorbeste de hehe de timp de dumnezeu asa daca nu exista unu zicea cred in Myky cred in tikyoh go on Iti zic eu exista:X

| Dudu_1836 a răspuns:

Te rog mai du.te la biserica happy pentru binele u happy adq nu stiu ce sa zic dq nu crezi nu crezi n-am nimic cu tine
dar iti zic exista din plin d-zeu. eu am o mare frica de dumnezeu dar nu iti dau peste nas si eu sunt nelamurit cu crestinismmul asta. e greu de inteles dq vrei sa vb uite id meu dutzy_09

| gheorghe33 a răspuns:

Si eu m-am confruntat foarte mult cu intrebari de genul, si mereu in cautarea raspunsurilor dadeam de mult mai multe semne de intrebare. Pana la urma mi-am dat seama ca de vina era educatia, educatia mea de crestin ortodox. Trec peste cuprins si zic direct in concluzie pe scurt : CRED IN DUMNEZEU, DAR NU STIU CE SA CRED DESPRE CRESTINISM...DESPRE CE A DEVENIT EL MAI EXACTstraight face

Întrebări similare