| AndreiMarin499 a întrebat:

Salut credeți ca războaiele (mai ales cele mondiale) au avut și rezultate bune, pentru tehnologie și medicina de exemplu în al doilea război mondial sau dezvoltat multe tehnologii noii și sau făcut multe progrese în medicina de exemplu Petrolul şi cauciucul sintetic,
Jeep Willys (prima mașina de teren 4x4),Penicilina și sau făcut marii progrese în dezvoltarea calculatoarelor, întrebarea mea e credeți ca omenirea poate avansa din punct de vedere tehnologic și medical doar cu „ajutorul" unor războaie.

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pe bune tu ai vrea sa moara oameni ca sa progrese tehnologia, daca tie iti iau viata iti convine? poate descopar ceva mai stii

| chuckmanson a răspuns:

Absolut orice lucru bun care a ieșit de pe urma lor putea fi realizat și fără ele. Războaiele sunt cea mai nenorocită chestie care poate exista. Ne alegem cu milioane de copii, bărbați și femei care își pierd viața, ne alegem cu oameni care se aleg cu stres post traumatic și alte boli mentale, ne alegem cu orașe distruse, monumente istorice distruse, natură distrusă etc. țările sunt stoarse de bani, mâncare și resurse și ni se alimentează instinctele sălbatice, iar avansurile de orice fel sunt fie oprite fie distruse. Orice numai nu război.

| Ineys a răspuns:

Presiunea razboiului i-a facut pe oameni sa dea randament 200% in tot ce faceau, poate asta ar fi singurul lucru bun, faptul ca i-a facut sa isi depasesca limitele, altceva nu vad. Cand moartea iti bate la usa nu mai mergi pe ideea " Lasa, vedem maine " sau " Lasa ca merge si asa".

| garoafa333 a răspuns (pentru RAY):

Pe bune, realizezi ce spui? Crezi că acel liniștit confort al tău a apărut fiindcă străbunii tăi erau mai veseli?

| garoafa333 a răspuns (pentru Ineys):

Un răspuns de tip "bullseye". Bravo!

| christine99 a răspuns:

S-au dezvoltat tehnologii si cand au mers americanii pe Luna. Eu zic ca se lucreaza permanent la dezvoltarea de noi tehnologii, dar publicului i se pun la dispozitie mai tarziu sau cand e nevoie. NASA mereu dezvolta tehnologii, si cate mai sunt in lume care dezvolta si nu stim noi, de exemplu China sau Japonia iar sunt tari cu putere tehnologica.

| iulianr a răspuns:

Nu. Avanseaza si fara razboaie. Uite, de exemplu, telefoanele inteligente, masinile electrice, robotii etc. Razboaiele poate ajuta putin la accelerarea lucurilor, dar asta nu inseamna ca lumea sta in loc fara ele.

| RAY a răspuns (pentru garoafa333):

Uita-te la china, japonia, korea de sud unde sunt si nu au avut nevoie de nici un razboi, educatia conteaza si gandirea in spirit stiintific, romani dupa asa zisa revolutie au vandut totul si au devenit sclavi europei vs china care a devenit o putere mondiala, un popor pasnic, harnic nu care s-a dus la furat prin europa

| Florin9Florin9 a răspuns:

Am putea spune că au avut și rezultate bune dar cu un preț prea mare (viețile multor oameni)
Nu cred, și cel mai bine ar fi să nu se ajungă acolo.

| Adry05 a răspuns:

Mare lucru... Dezvoltarea aia în tehnologie ar fi apărut oricum, doar să zicem că a fost grăbită de eveniment. Totuși, nu pot să văd niciun rezultat pozitiv în urma unui război, doar pierderi de toate felurile

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bati cimpii. Nici macar nu ai vreo treaba cu ce ai mentionat in intrebare. "The world's first four-wheel drive car directly powered by an internal combustion engine, and the first with a front-engine, four-wheel-drive layout was the Dutch Spyker 60 H.P"

| AndreiMarin499 explică (pentru GabiDumitrescu):

Modelul la care faci tu referire e din 1903 și nu a fost mașina off road, așa cum a fost jeep willys e adevarat avea tracțiune pe patru roții dar nu era genul ala de automobil cu care sa sui dealurile sau sa strabații munții.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AndreiMarin499):

Vad ca insisti sa spulberi orice dubiu asupra ignorantei si stupiditatii tale. Ia de aici: "Commissioned for the Paris to Madrid race of 1903, it was presented that year by brothers Jacobus and Hendrik-Jan Spijker of Amsterdam.[17][18] The two-seat sports car featured permanent four-wheel drive and was also the first car ever equipped with a six-cylinder engine, as well as four-wheel braking. Later used as a hill-climb racer, it is now an exhibit in the Louwman Museum (the former Nationaal Automobiel Museum) in the Hague, the Netherlands.[19]"

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru RAY):

Pai chiar razboaiele aduc tehnologii noi.
Ce alta dorinta suprema are omul, alta decat sa gaseasca metode mai bune de a-si omori dusmanii?

| J0B0MAT a răspuns:

Salut.
Niciun lucru bun nu poate ieşi din moartea a milioane de oameni. Şi niciun lucru nu merită moartea atâtor oameni.

| FreddieM a răspuns (pentru iulianr):

Daca Alan Turing nu se straduia da descifreze mesajele criptate ale nemtilor (vezi Enigma), nu te jucai astazi de-a raspunsurile pe TPU. Si exemplele pot continua.Deci rele cum au fost si chiar daca pretul platit a fost cam mare, dar razboaiele au creat calea celor mai mari progrese ale umanitatii. Religia de exemplu a facut mult mai multe victime, fara nici un beneficiu.

| iulianr a răspuns (pentru FreddieM):

Nu am spus ca razboaiele nu au contribuit la dezvoltarea tehnologiei (sunt constient cau au avut un rol important), dar intrebarea e daca lumea poate avansa DOAR cu "ajutorul" razboaielor...si raspunsul e nu. Poate avansa si fara razboaie, dar cum am spus si anterior, acestea accelereaza putin lucrurile.

| iulianr a răspuns (pentru iulianr):

Scuze. Vad ca intrebarea nu a fost pusa de tine, dar afirmatia ramane.