| Exilee a întrebat:

Salut dragilor, ce mai faceti?big grin.
PFF mi s-a facut rau de atata filozofie asa ca o sa aduc in vorba un subiect stiintific.
IN primul rand, cred ca toti am auzit de vechii nostri prieteni Planck si AINSHTAIN, nu?
IN 1900, pe baza fenomenelor observate la radiatia corpului negru,Planck a emis ipoteza ca EMISIA de energie nu este continua, ci se face prin pachete ( cuante) de energie egala cu : E=h*v ( v-frecventa radiatiai, iar h- constanta lui Planck).
Bun, nimic interesant, dar cinci ani mai tarziu ( 1905, poate unii inca au probleme cu matematica),a aplicat cu succes teoria cuantica la fenomenele luminoase, considerand ca lumina ABSOARBE in ACELEASI cuante discrete de energie in care este emisa. El a "botezat" aceste cuante de energie luminoase fotoni.
Dar, mai tarziu teoria ondulatorie va zice,privind INSTANTANEITATEA, ca ar trebui sa existe un timp pentru ca electronul sa acumuleze energie de la unda luminoasa.
Este o contradictie aici, iar teoria cuantelor ne spune clar si concis ca, timpul scurs intre absorbtia fotonului si emisia electronului este timpul de interactiune ELECTRON-FOTON.
Nudoar aici exista aceasta contradictie, dar teoria ondulatorie aafirma, despre existenta frecventei prag ( un fel de v0) ca unda electronica ar trebui sa acumuleze energie de la unda luminoasa de orice frecventa si in final electronul ar fi extras.
COntrar din nou acesteia intrucat teoria cuantelor explica din nou clar si concis ca daca energia cuantei nu este cel putin egala cu lucrul de extractie al electronului din metal, nu apare eficienta fotoelectronilor.

VOi, ce-ati spune, cum interpretati? Amebele sa fie corecte oare?thinking >:

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Dnu stiu cat de mare este contradictia.
Modelul corpuscular afirma ca "timpul scurs intre absorbtia fotonului si emisia electronului este timpul de interactiune ELECTRON-FOTON."
Bun. Dar asta se intampla la nivel cuantic cu fiecare foton in parte,dar daca vorbim de mai multi fotoni atunci modelul ondulatoriu este cel ce descrie fenomenul corect.
Eu stiu ce spui tu. In modelul corpuscular este reprezentat electronul,apoi vine un foton si PAC, electronul si sare pe un nivel energetic mai inalt.
In cel ondulatoriu fenomenul se produce diferit.
Este o contradictie, dar una cat se poate de normala ce vine chiar din dualitatea luminii.
Atunci cand inlocuim fotonul cu o unda regula "foton - electron„ nu mai functioneaza, avem regula "unda electron" ca sa-i spun asa, iar o unda transporta energia electronului in functie de timpul de expunere, pentru ca asa transporta undele energia.
Raspunsul este: Energia totala a undei este egala cu energia fotonului. Asa ca fie reprezinti lumina ca o unda care transporta energia lent, fie ca un foton ce o transmite aproape instantaneu.
"dar teoria ondulatorie aafirma, despre existenta frecventei prag ( un fel de v0) ca unda electronica ar trebui sa acumuleze energie de la unda luminoasa de orice frecventa si in final electronul ar fi extras."
Nu am auzit de una ca asta, eu stiam ca "teoria ondulatorie" afirma ca lumina numai lumina cu o anumita lungime de unda, corespunzatoare, poate excita electronii.

16 răspunsuri:
| BarBye a răspuns:

Ambele sunt corecte.

| Exilee explică (pentru BarBye):

NU este adevarat.

| HVI a răspuns (pentru Exilee):

Daca stii deja raspunsul de ce ne mai intrebi, ca sa ai pe cine contrazice? rolling on the floor)

| Exilee explică (pentru HVI):

BIne, a fost afirmatia ei. IMi cer scuze, dar trebuie sa isi argumenteze happy.

| BarBye a răspuns (pentru Exilee):

Daca stii raspunsul de ce mai intrebi.
eu am raspuns din punctul meu de vedere.

| Exilee explică (pentru BarBye):

Stai, eu am zis care afirma adevarul, teoria ondulatorie, sau teoria cuantelor, la asta m-am reerit eu happy. si EVIDENT, ambele sunt corecte da, dar ma refeream la ce ti-am zis mai sus.

| Exilee explică (pentru BarBye):

Pai arugmenteaza-ti ma raspunsul laughing. Sunteti culmea.

| BarBye a răspuns (pentru Exilee):

Asta e tema ta pentru scoala?
temele nu se fac pe TPU.

| Exilee explică (pentru BarBye):

NU este nicio tema laughing. Demult numai sunt la scoala. Se cheama stiinta-dusmanul tau de-o viata.

| Exilee explică (pentru BarBye):

Si asa ceva nu se preda la scoala ( s-au ma rog nu s-a predat, eu m-am documentat din alte surse). O zi buna-ti doresc big grin.

| Brâncuşi a răspuns:

Salut! Pot spune că am înţeles tot, ai vrut să ne arăţi ce şti sau e o întrebare? Mă-ndoiesc...
O zi bună!

| Exilee explică (pentru Brâncuşi):

Intrebare este, am editat-o.

| Brâncuşi a răspuns (pentru Exilee):

Am înţeles, ma bucur.
Pace ţie!

| TempusVernum a răspuns:

Cand Louis de Broglie a luat Nobelul in 1929 sa stii ca nu l-a luat degeaba! Lumina are natura duala!

| HVI a răspuns:

Daca ai explica mai pe intelesul tuturor poate m-as fi bagat si eu in seama cu un raspuns, asa nu pot decat sa zic ca ma depaseste deoarece nu am studiat unele chestiuni din intrebarea ta laughing

| cocosmaq a răspuns:

OMG, guys, I've just got my free Minecraft giftcode!

>> Minecraftgiftcodes.me